בעיות במחזור החודשי

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בעיות במחזור החודשי

בעיות במחזור החודשיהמחזור החודשי של האישה מורכב מתופעות נורמאליות ובעיות נפוצות כגון מחזור חודשי כבד לעיתים, כאבי מחזור מוגזמים, חוסר סדירות, או דימום חריג בין מחזור למחזור.

תקופת הזמן בין התחלת מחזור חודשי ותחילת המחזור הבא הוא 28 ימים, במהלך המחזור מתרחשים שינויים בגוף האישה, הנגרמים באמצעות כמויות הורמונים נשיים אשר משתנים בזמני המחזור.

באופן כללי, דפוסי המחזור החודשי צריכים להיות סדירים ובטווחי זמן נורמאליים פחות או יותר, כלומר, איחור של יומיים או שלושה בהופעת המחזור אינו נחשב לתופעה חריגה, אך אם מתרחשות בעיות מורכבות יותר, יש להתייעץ עם רופא. מאמר זה דן בבעיות ובסיבוכים המצריכים טיפול רפואי.

שטף וסת כבד

בדרך כלל, תופעה זו נפוצה, שכן קשה למדוד במדויק את כמות זרימת הדם הנחשבת לנורמאלית. מחזור חודשי נחשב לכבד באופן חריג אם הוא גורם להצפה המצריכה הגנה סניטרית כפולה, אם מופיעים גושים בדם, או אם הוא משבש את אורח החיים. יש להתייעץ אם רופא אם המחזור כבד יותר מבעבר, היות והתופעה עשויה להיות נעוצה בגורמים שונים.

הגורמים העיקריים למחזור חודשי כבד הם חוסר איזון ברמות ההורמונים, בעיקר פרוגסטרון ואסטרוגן. גורמים נוספים כוללים:

כאבי מחזור חריגים

כאבים באגן, רחם, גב וראש הם תופעה נפוצה במחזור החודשי, במיוחד בימים הראשונים, והם יכולים להיות מטופלים באמצעות משככי כאבים רגילים. יחד עם זאת, חלק מהנשים סובלות מכאבי תופת, הקשורים לבעיות רפואיות בסיסיות כגון גידולים ברחם, דלקת באגן, או צמיחת רקמה מחוץ לרחם. במקרים בהם הכאבים מוגזמים ואינם חולפים לאחר יומיים, או הופכים להיות גרועים יותר בהדרגה ממחזור אחד לשני, יש להתייעץ עם רופא.

דימום בין וסתי

אם אישה סובלת מדימום נרתיקי בין תקופות המחזור החודשי, כולל אם הדימום מתרחש לאחר קיום יחסי מין או לאחר גיל המעבר, עליה להתייעץ עם רופא.

הפסקת המחזור החודשי

הריון הוא הסיבה הנפוצה ביותר להפסקת המחזור החודשי. יחד עם זאת, לעיתים מפסיק המחזור להופיע ללא שום סיבה. החמצת מספר מחזורים אינה תופעה רגילה והגורמים לה עלולים להיות לחץ, ירידה במשקל, פעילות יתר של בלוטת התריס, ציסטות שחלות, הפסקת נטילת גלולות למניעת הריון, פעילות גופנית מוגזמת ובעיות הורמונאליות. כמו כן, עלולה להופיע תסמונת העדר וסת לאחר גלולה, שמתבטאת באי קבלת מחזור חודשי לאחר הפסקה של נטילת גלולות למניעת הריון.

מומלץ להתייעץ עם רופא אם המחזור החודשי אינו סדיר במהלך תקופה של חצי שנה לפחות. בנוסף, מומלץ להתייעץ עם רופא אם המחזור החודשי לא התחיל עד גיל 16.

מחזור חודשי שאינו סדיר

מרווח הזמן בין תקופות המחזור החודשי עשוי להשתנות בקרב חלק מהנשים. אך אי סדרים חריגים בין התקופות עשוי להצביע על מצב בו לא מתרחש ביוץ מידי חודש, והפרעה בהורמונים הנשיים. יש להתייעץ עם רופא אם המחזור החודשי אינו סדיר באופן מוגזם, מופיע באיחור של למעלה משבוע, או מקדים באופן חריג. יחד עם זאת, נשים בתקופת גיל המעבר חוות אי סדרים במחזור החודשי כחלק מתסמיני הגיל.

אבחון בעיות במחזור החודשי

הצעד הראשון באבחון בעיות במחזור הוא התייעצות עם הרופא ובדיקת אגן הירכיים. הרופא יכול לדעת אם קיימת דלקת בנרתיק או בצוואר הרחם. גם בדיקת פאפ תבוצע על מנת לשלול אפשרות של סרטן או מצבים בריאותיים בסיסיים אחרים. בדיקת דם תסייע לקבוע אם הבעיות בווסת נגרמות בשל חוסר איזון הורמונאלי.

טיפול בבעיות במחזור החודשי

סוג הטיפול עליו ימליץ הרופא תלוי בגורם לבעיות במחזור החודשי. גלולות למניעת הריון עשויות להקל על תסמינים של תסמונת קדם וסתית וכן להסדיר איחורים במחזור או מחזור חודשי כבד או קל מהרגיל. הגלולות מטפלות אף בבעיות הקשורות לבלוטת התריס או הפרעה הורמונאלית אחרת.

במקרים אחרים יידרש טיפול רפואי נוסף על מנת לטפל בבעיות, כגון טיפול אנטיביוטי לריפוי מחלות דלקתיות של האגן.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים

הפורטל המוביל לבריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים. פורטל המקום שבו תקבלי את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: נשים, תזונה, אסתטיקה, גיל ההתבגרות, גיל המעבר,גיל הזהב, רפואה ועוד מגוון רחב של נושאים.

אז מה היה לנו בכתבה: