מהי בדיקת MRI עוברי?

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

מהי בדיקת MRI עוברי?הודות להתקדמויות מרחיקות לכת בתחום בדיקות הדימות הרפואיות, השימוש ב- MRI לאבחון מומים ובעיות התפתחות בעוברים הולך ונהיה נפוץ יותר ויותר בישראל כמו במדינות רבות ברחבי העולם המערבי.

הבדיקה מהווה תוספת מבורכת מאוד למכלול אמצעי האבחון הנמצאים כיום בשימוש במהלך ההריון, כשבין היתר מדובר על בדיקת האולטרסאונד, בדיקות גנטיות, סקרים ביוכימיים ועוד.

באילו מצבים יהיה צורך לבצע בדיקת MRI בהריון?

באופן עקרוני, נכון לכתיבת שורות אלה בדיקת הבחירה המשמשת לאבחון מומים עובריים היא בדיקת אולטרסאונד. הסיבה לכך נעוצה בעובדה שמדובר על בדיקה זולה מאוד, זמינה מאוד וקלה מאוד לביצוע. כמו כן, מדובר בבדיקה אמינה מאוד המסוגלת לספק ממצאים איכותיים ומשביעי רצון בדרך כלל.

עם זאת, כאשר ישנו קושי לאבחן מום מסוים באמצעות הבדיקה השגרתית או כאשר בבדיקת האולטרסאונד עולה חשד למום הדורש אבחון יסודי ומדויק יותר, ייתכן מאוד שהמטופלת תופנה לבדיקת MRI עוברי על מנת שניתן יהיה לקבל מידע נוסף.

עיקר השימוש בבדיקת MRI הוא באבחון בעיות הקשורות למוחו של העובר, אך בשנים האחרונות הוכח כי הבדיקה יעילה מאוד גם בבדיקת השלייה ומערכות ואיברים נוספים בגופו של העובר. בבדיקות של המוח העוברי, היתרון של בדיקת ה-MRI  על פני בדיקת האולטרסאונד, בא לידי ביטוי בכך שהיא מסוגלת לזהות בצורה טובה יותר הפרעות אנטומיות, בעיקר בחומר הלבן והאפור.

בדיקת ה- MRI רגישה יותר לדימומים, שינויים איסכמיים, גידולים מוחיים, זיהומים והפרעות מבניות עדינות מאוד. מעבר לכך, הבדיקה מסוגלת לספק נתונים בנוגע לתפקוד של רקמת המוח ולא רק בנוגע למבנה המוח.

כשמדובר במערכות אחרות, הצורך לבצע בדיקת MRI עוברי מתעורר כאשר ישנו צורך לברר חשד לגידולים בבטן או בחזה, לברר חשד לבקע סרעפתי ותכולת הבקע הסרעפתי, לברר מומים אנטומיים במערכת השתן ובמערכת העיכול, לברר הימצאות כיס המרה ומנח לא תקין של איברי הבטן, לברר התפתחות לא תקינה של עצמות השלד ועוד.

באיזה שלב נהוג לבצע בדיקת MRI  עוברי?

את הבדיקה ניתן לבצע החל מהשבוע העשרים להריון, אך רוב הבדיקות מבוצעות במהלך השליש האחרון של ההריון. הבדיקה משמשת ככלי חשוב ביותר ובעל ערך מוסף רב ולפיכך היא מסייעת הן להורים והן לצוות הרפואי לקבל החלטות גורליות הנוגעות להמשך ההריון.

כיצד מתבצעת הבדיקה?

הבדיקה מבוצעת כאשר המטופלת שוכבת על צד שמאל או על גבה מבלי לזוז. אם העובר מתנועע ברמה כזו המפריעה לביצוע הבדיקה או אם המטופלת סובלת מאי נוחות, ניתן בהחלט לעשות שימוש בבנזודיאזפין הבטוחה לשימוש בהריון לצורך הרגעה.

הבדיקה עצמה לא כרוכה בכאבים או אי נוחות ובנוסף מכשיר ה- MRI לא חושף את המטופלת או את העובר לקרינה מייננת. בדרך כלל, תוך שעות ספורות ניתן יהיה לקבל את התוצאות ואת הפענוח שלהן.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים

הפורטל המוביל לבריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים. פורטל המקום שבו תקבלי את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: נשים, תזונה, אסתטיקה, גיל ההתבגרות, גיל המעבר,גיל הזהב, רפואה ועוד מגוון רחב של נושאים.