עיכוב בגדילת העובר בהריון

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

רשלנות רפואית בהריון ובלידה

עיכוב בגדילת העובר בהריוןעיכוב בגדילת העובר בהריון (IUGR) הוא מצב שבו העובר קטן מכפי שאמור להיות לגילו. הדבר יכול לנבוע, במקרים מסוימים, בשל חישוב לא מדויק של מועד הביוץ, אולם במקרים אחרים, ובמיוחד כשמדובר בפעם העולה על שבועיים ימים, ייתכן שמדובר בבעיה תוך רחמית, המכונה עיכוב בצמיחת העובר או IUGR.

תופעה זו היא מצב שאיננו נדיר כל כך. הוא גורם לתינוק להיוולד במשקל, הנחשב לנמוך באופן משמעותי בהשוואה למשקלם של התינוקות האחרים, כאשר ישנם מספר גורמים המשפיעים על גדילתו ברחם.

הסיבות לעיכוב בגדילת העובר

הסיבות לכך יכולות להיות רבות. נשים עם היסטוריה קודמת של תינוק, שנולד במשקל נמוך מאד בהיריון שעבר, הסבירות שתשאנה ברחמן תינוק הסובל מעיכוב בגדילה הוא גבוה יחסית. גם סוכרת, מחלות כרוניות שונות, מחלות גנטיות, אנמיה והתמכרות לסמים ולאלכוהול יכולים להשפיע על גדילתו של העובר.

נשים במשקל נמוך לפני ההיריון או נשים במשקל גבוה במהלך חודשי ההיריון, הסבירות לעובר הסובל מעיכוב בגדילה ברחם הוא גבוה יותר. מצב של אי ספיקת כליה נחשב, נכון להיום, לסיבה הנפוצה ביותר הגורמת לעיכוב כזה, המופיע בשל בעיות קרישיות אצל האישה.

באילו מקרים מדובר בעיכוב גדילה

גדילת העובר ברחם מהירה מאד. משקל תקין לתינוק שזה עתה נולד נחשב לבין 3 ל – 4 ק"ג. פגים, לעומת זאת, נולדים קטנים הרבה יותר, אך יחד עם זאת, משקל הנמוך נובע בשל מספר השבועות הנמוך שבו הם גדלו ברחם ולאחר הלידה צמיחתם מהירה והם משלימים אותה בתוך פרק זמן קצר יחסית. במקרים בהם מדובר בתינוק שנולד לאחר תקופת היריון מלאה, אולם ישנו פער של בין שבועיים לשלושה בין גודלו לבין גיל ההיריון, ישנה סבירות גבוהה מאד שמדובר ב – IUGR.

במקרים כאלה, יבצע הרופא המטפל מספר בדיקות כדי לנסות ולזהות את הסיבות לכך. לרוב, תינוקות שנולדו עם עיכוב בגדילה חשופים הרבה יותר לבעיות רפואיות מתינוקות שנולדו במשקל תקין. הסיבה לכך קשורה במערכת החיסון שלהם, הנחשבת לחלשה יחסית. במידה והרופא אכן מזהה סיכוי גבוה ל – IUGR, יוצא לאישה טיפול מניעתי כמו למשל מדללי דם (במידה והסיבה לכך קשורה לבעיות קרישיות).

מסיבה זו חשוב לבצע מעקב שוטף אחר ההיריון ואחר קצב התפתחותו של התינוק. באמצעות אולטרסאונד ומוניטור יכול הרופא המטפל לבחון זאת ובמידת הצורך להציע אשפוז. כל זאת, כדי להבטיח שיוספקו לעובר התנאים הנדרשים לו למחייה, שכן פעמים רבות השלייה איננה מתפקדת כראוי, דבר הגורם לעיכוב גדילה.

במידה ומדובר בפער של למעלה מ – 3 עד 4 שבועות בין משקלו של העובר לגיל ההיריון, יוצע במקרים מסוימים לאישה לעבור לידה מוקדמת. במקרים כאלו ייתכן והתינוק יסבול ממערכת חיסון חלשה ולכן יהיה חשוף למחלות רבות, ולכן מומלץ להרחיקו מאנשים במשך 3 החודשים הראשונים שלאחר הלידה.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים

הפורטל המוביל לבריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים. פורטל המקום שבו תקבלי את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: נשים, תזונה, אסתטיקה, גיל ההתבגרות, גיל המעבר,גיל הזהב, רפואה ועוד מגוון רחב של נושאים.