שבוע 37 להריון

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

שבוע 37 להיריוןאת נמצאת בשבוע מתקדם מאוד ואוטוטו את אחרי הלידה. המחשבות והחששות רצים בראש ומטרידים אותך לא פעם. את חוששת ואולי אפילו חרדה מהלידה ומהטיפול בתינוק שייוולד.

אלה הם חששות טבעיים ונורמליים, אבל תנסי שלא לתת להם במה גדולה בחייך. תהיי עסוקה בדברים אחרים שיסיחו את דעתך. כדאי לך לנוח כמה שיותר ולעשות דברים שאחר כך את לא תוכלי לעשות מרוב שתהיי עסוקה סביב התינוק ומרוכזת רק בו.

מה מתרחש אצלך בגוף?

יכול להיות שהחל משבוע 37 להריון את תראי הרבה הפרשות שיוצאות מתוך הנרתיק. חשוב שתהיי מודעת לכך שהפרשות צמיגיות עם כתמי דם מעידות על כך שהלידה קרובה לבוא.

אצל כל אישה מופיעות ההפרשות האלה בצורה שונה וגם משתנות בין לידה אחת לשנייה. אם עדיין לא ראית הפרשות כאלה בשבוע 37 להריון, יכול להיות שתראי אותן בהמשך, אפילו כמה שעות לפני הלידה המיוחלת.

מה מתרחש אצלך בגוף?

בשבוע 37 להריון את מתחילה להרגיש את תנועות העובר בצורה בולטת יותר משהיו קודם לכן. המיקום של העובר בתוך הרחם והמצב של הרחם עצמו אינם קבועים והם משתנים במהלך היום.

למשל אם את מתעוררת בבוקר ואת מרגישה כתמול שלשום וששום דבר לא יקרה היום, בטח שלא לידה, יכול להיות שבערב את תרגישי שאת עומדת ללדת בכל דקה. חשוב שתדעי ששבוע 37 להריון הוא שבוע שבו בהחלט תיתכן לידה וכדאי להתכונן לאפשרות הזאת.

חשוב מאוד להיות עם יד על הדופק ולהבחין בתנועות של העובר לאורך כל היום וגם בזמן הלילה. מומלץ מאוד שתשכבי על גבך עם רגליים טיפה למעלה בשביל לספוג את הנוזלים ולהימנע מבצקות ברגליים. בנוסף, מומלץ מאוד לשכב על צד שמאל של הגוף לצורך שיפור זרימת הדם בגוף שלך וגם בגופו של העובר, וגם לעזור לנשימה שלך ולתהליך העיכול.

מה מתרחש אצל העובר?

בשבוע 37 להריון אורכו של העובר נע בין 47 ל-50 ס"מ ומשקלו נע סביב ה-3 קילו. בשבוע זה הגדילה שלו, שהייתה בשיאה עד עכשיו, נעצרת וההתמקדות שלו באימון של הנשימה באמצעות נשיפה שלו לתוך הנוזל שסביבו. העובר כבר כמעט בשל להיוולד, אך אם בכל זאת תלדי בשלב זה רוב הסיכויים שהתינוק יהיה בסדר.

העצמות של העובר ממשיכות להתחזק וחלק מהן נשארות רכות עד ללידה. השלד של העובר הוא גמיש מכיוון שבעצמותיו יש כמות רבה של סחוס. הגמישות של העצמות מקלה מאוד על העובר כאשר הוא יוצא מהרחם אל אוויר העולם.

מה עלייך לעשות כעת?

מכיוון שאת נמצאת באחד השבועות האחרונים של ההריון, כדאי שתתכונני ליום הלידה וגם לאחר מכן כאשר התינוק מגיע הביתה. זה הזמן לבדוק מה צריך להיות בבית בימים הראשונים אחרי הלידה, לדאוג לרהיטים ולבגדים לתינוק, לוודא שלא חסר שום דבר ובמקביל לארוז תיק לבית החולים – הכניסי לתוכו דברים שנחוצים לחדר הלידה ולאשפוז שאחר כך.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים

הפורטל המוביל לבריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים. פורטל המקום שבו תקבלי את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: נשים, תזונה, אסתטיקה, גיל ההתבגרות, גיל המעבר,גיל הזהב, רפואה ועוד מגוון רחב של נושאים.

אז מה היה לנו בכתבה: