שיטת פאולה להריון ולידה

שיטת פאולה להריון ולידה

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

שיטת פאולה להריון ולידה

שיטת פאולה להריון ולידהנשים לאחר לידה מתקשות למצוא את הזמן לטפל בגופן ובעצמן. להן במיוחד חיוני לתרגל את שיטת פאולה תוך כדי הטיפול בתינוק ואף תוך כדי הנקה.

הטיפולים ניתנים לתרגול במרכזים מיוחדים המפעילים כיתות מפגשים, או לביצוע עצמי בבית.

שיטת פאולה מתבססת על הפעלת כל השרירים דמויי 'הטבעת' בגוף כגון פה, עיניים, נחיריים ותחתית האגן. הטיפול בשיטה זו מתמקד בהפעלת שרירים אלו, ומבוסס על העיקרון לפיו כל השרירים הטבעתיים פועלים במקביל.

כל שריר כזה משפיע על פעולה לא רצונית של שריר אחר המרוחק ממנו, כגון הקיבה, הרחם וחלק מהשלפוחית. התרגולים בשיטת פאולה נועדו על מנת לעורר פעולת שרירים נוספים והתרגול מחזק פעולת שרירים חלשים.

השיטה הוכחה כיעילה ביותר לטיפולי הכנה ללידה, כמו גם לטיפול בתופעות שלאחר הלידה, למקרים של צניחת רחם, ואף לתופעות רפואיות אחרות דוגמת נזקים לרצפת האגן, בעיות עיכול, כאבי גב ועוד.

למה משמשת שיטת פאולה?

במסגרת תרגול השיטה, ניתן לטפל באזורים חלשים בגוף, לשנות ולשפר את אופן יכולת ההרפיה וההתכווצות המשובשת שלהם. במהלך הלידה, מסוגלת אישה שתרגלה את שיטת פאולה, לשפר את תפקוד תעלת הלידה והתכווצויות הסוגרים דרך מקומות רחוקים ושונים כגון הפה, העיניים והידיים, ולשלב אותם בתרגלי הרפיה לשם הקלת הכאבים.

כאשר האישה שותפה באופן פעיל לתהליך הלידה באמצעות כיווצים מונוטוניים שונים של הסוגרים על ידי איברים טבעתיים אחרים, היא מעודדת את הצורך הטבעי של הגוף לשפר את התכווצויות הרחם, מקלה על רמת הכאבים, מעודדת את קצב הגעת הצירים ובאופן כללי מקדמת את מהלך הלידה.

התרגילים הם עדינים והשליטה בשרירים משפרת את היכולת של האישה לסייע לעצמה בלידה ובכך להגביר את הביטחון שלה ולהפחית את הלחץ.

באמצעות שיטת פאולה, אישה נמנעת מללחוץ באופן חזק מידי במהלך הלידה, ובכך נמנע נזק לרצפת האגן לאחר הלידה. תרגולי הכנה ללידה בשיטה זו מחזקים ומגמישים את תנועת האגן.

דוגמאות לתרגילים בשיטת פאולה

מספר תרגילים בהם ניתן להשתמש במהלך הלידה ואחריה:

תרגילים אותם ניתן לבצע לפני הלידה:

  • שכיבה כאשר כף יד ימין פרושה באצבעות פתוחות והרפיית הכתף באמצעות הקדשת תשומת לב לקשר בינה לבין האצבעות.
  • שכיבה על הצד או על הגב, הנחת כפות הידיים על העיניים והקדשת תשומת לב למצב הכללי של הגוף והתחושות המתעוררות בו. יש להקפיד שלא להפעיל לחץ על כפות הידיים על העיניים.
  • לכווץ קלות את העיניים, באופן בו הן פקוחות או עצומות על פי העדפה אישית. הכיווצים מבצעים באופן קליל בדומה לסדרת קריצות. תרגיל זה מתקשר אל תגובות נוספות בפנים ובאזור האגן. מומלץ להמשיך ולהתרכז בכיווץ העיניים על מנת שהתגובות הקשורות לפעולה זו ימשיכו להתבצע באופן טבעי בגוף.

תרגילים אותם ניתן לבצע במהלך הלידה:

  • כיווץ כף יד אחת לאגרוף, ובמקביל לפרוש ולמתוח את אצבעות כף היד השנייה. בהמשך יש להחליף בין הידיים מספר פעמים תוך הקדשת תשומת לב להשפעת התרגיל על הגב והקלה על הכאבים.
  • כיווץ העיניים באופן קליל, כפי שהוזכר בתרגיל הקודם, על מנת לסייע לתנועת האגן ולהפיג כאבים.
  • תרגיל נשימה בו האישה נושמת באופן רגיל ונושפת את האוויר בקול.
  • פעירת הפה לפרק זמן ממושך על מנת להקל על הכאבים, שכן הוא צובר מתח רב גם ללא קשר לזמני הגעת הכאב, התרגיל נועד לשחרר את העורף והלסתות ולהרגיע מקומות נוספים בגוף.

התרגילים מיועדים לסיוע בהכנה ללידה, ולשיפור וקידום הלידה עצמה. בנוסף, הם מיועדים אף לשיקום מצב רצפת האגן לאחר הלידה, במקרה של החלשות ונזקים משמעותיים.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים

הפורטל המוביל לבריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים. פורטל המקום שבו תקבלי את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: נשים, תזונה, אסתטיקה, גיל ההתבגרות, גיל המעבר,גיל הזהב, רפואה ועוד מגוון רחב של נושאים.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן