קפאין בהריון

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

קפאין בהריוןבמהלך העשורים האחרונים בוצעו מחקרים רבים שניסו לבחון את הקשר בין צריכת קפאין במהלך ההריון לבין הסיכוי לסיבוכי לידה שונים. התוצאות שעלו מהמחקרים השונים לא היו תמיד אחידות, אך המסקנה הברורה שמסתמנת היא שיש להפחית במידת האפשר את צריכת הקפאין במהלך ההריון.

באילו סיבוכים נקשר שמו של הקפאין?

צריכה של קפאין במהלך השליש הראשון של ההריון נמצאה במספר מחקרים כבעלת השפעה על הסיכוי להפלה ספונטנית. לפי המחקרים שבחנו סוגיה זו נראה כי צריכה גבוהה של קפאין במהלך הטרימסטר הראשון להריון גורמת לעלייה בסיכון להפלה ספונטנית. בנוסף לכך, נמצא כי צריכה של קפאין מעבר לכמות מסוימת במהלך ההריון קשורה להגדלת הסיכוי ללדת תינוק במשקל לידה נמוך.

במחקרים מסוימים נמצא כי צריכה של יותר משלוש מאות מ"ג קפאין ליום במהלך ההריון הובילה לעיכוב ההתפתחות התקינה של העובר ברחם ובמחקרים אחרים לעומת זאת נמצא שדי בצריכה של 140 מ"ג קפאין ליום בשביל לגרום לעיכוב ההתפתחות.

מדוע לא הצליחו החוקרים להגיע למסקנה חד משמעית?

הקושי לקבוע מה היא כמות הקפאין המסוכנת לעובר נובע בעיקר בשל הקושי להעריך באופן מדויק את כמות הקפאין הנצרך וזאת כיוון שהקפאין נמצא לא רק בקפה, אלא גם במגוון רחב ביותר של מזונות ומשקאות נוספים. בנוסף לכך, ההשפעה של הקפאין אינה אחידה וזאת כיוון שנשים שונות מפרקות את הקפאין בקצב שונה.

עם זאת, על עובדה אחת כל החוקרים בתחום תמימי דעים – כאשר אישה הרה צורכת קפאין, הקפאין עובר לדם של העובר דרך השליה. סך הכול לפי הערכות החוקרים כשבעים וחמישה אחוז מהקפאין הנצרך מצליחים לעשות את דרכם למחזור הדם העוברי.

המחקר שהשפיע על המדיניות הבריטית בנושא

בשנת 2008 פורסם מחקר רחב היקף שבו לקחו חלק 2645 נשים. החוקרים העריכו את כמות הקפאין שצרכו הנשים במשך ארבעה שבועות לפני הכניסה להריון ובמהלך ההריון עצמו. כמו כן, החוקרים העריכו את קצב המטבוליזם של הקפאין במשתתפות המחקר ובסופו של דבר אספו נתונים בנוגע למשקל התינוק בלידה.

כאשר הנשים שצרכו פחות ממאה מ"ג קפאין ליום שימשו כנקודת הייחוס, נמצא כי נשים שצרכו בין מאה ל- 199 מ"ג קפאין ליום נמצאו בסיכון הגבוה בעשרים אחוז ללדת תינוק במשקל לידה נמוך. נשים שצרכו בין מאתיים ל- 299 מ"ג קפאין ליום נמצאו בסיכון גבוה ב- 50% ללדת תינוק במשקל לידה נמוך בהשוואה לקבוצת הייחוס.

לאחר פרסום המחקר שונו ההמלצות לצריכת קפאין במהלך ההריון על ידי הסוכנות הממשלתית הבריטית לפיקוח על המזון מצריכה של שלוש מאות מ"ג קפאין ליום לכל היותר לצריכה של 200 מ"ג קפאין ליום כל היותר.

ההנחיות של משרד הבריאות הישראלי

לפי ההנחיות שפרסם משרד הבריאות הישראלי נשים הרות צריכות להימנע לחלוטין מצריכה של משקאות המכילים כמות גדולה של קפאין כמו למשל קפה בוץ, קפה שחור, קפה טורקי ומשקאות אנרגיה לסוגיהם השונים. כמו כן, לפי ההנחיות של משרד הבריאות מומלץ מאוד להגביל באוכלוסייה זו את הצריכה של משקאות המכילים קפאין בכמות נמוכה יחסית ולהקפיד שלא לצרוך למעלה משלוש כוסות ליום. הכוונה היא לקוקה קולה, תה, סוגים שונים של קפה וקקאו. ההנחיות מתייחסות גם לצריכה של שוקולד, המכיל קפאין.

ההנחיות של משרד הבריאות מתייחסות גם לכך שהקפאין עשוי להעלות את לחץ הדם של האישה ההרה, לפגוע בהרגלי השינה התקינים של העובר ושל האישה במקביל ולגרום להאצת הדופק. כל התופעות הנ"ל אינן רצויות במהלך ההריון.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים

הפורטל המוביל לבריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים. פורטל המקום שבו תקבלי את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: נשים, תזונה, אסתטיקה, גיל ההתבגרות, גיל המעבר,גיל הזהב, רפואה ועוד מגוון רחב של נושאים.

אז מה היה לנו בכתבה: