קנדידה בזמן ההריון

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

קנדידה בהריוןהקנדידה היא פטרייה אופורטוניסטית המתקיימת באופן טבעי ברקמות ריריות בגוף האדם.

המשמעות היא שבמצבי שגרה הקיום שלה בגוף לא מפריע לאדם, אך כאשר היא מזהה הזדמנות לפעולה, היא מתחילה להתפשט, להתרבות ולשגשג ועם השגשוג עלולות להופיע בעיות בריאותיות שונות.

הקנדידה מתקיימת בעיקר בחלל הפה, בנרתיק ובמעיים ובהתאם למיקום שבו היא מצליחה לשגשג, יופיעו התסמינים הרלוונטיים.

הקנדידה יכולה לפגוע בבריאות לא רק במהלך ההריון אלא בכל תקופה במהלך החיים, אך במהלך ההריון ישנו מגוון רחב של גורמי סיכון להתפתחות הקנדידה ולשגשוג שלה שאינם מופיעים שלא במהלך ההריון.

מה הם הגורמים להתפתחות הקנדידה בהריון?

כאשר אוכלוסיית החיידקים הטובים במערכת העיכול או בנרתיק נפגעת, הקנדידה יכולה לשגשג באין מפריע. לפיכך, כאשר האישה ההרה נמצאת תחת משטר אנטיביוטי ואוכלוסיית החיידקים נפגעת, הרי שהקנדידה עלולה להתחיל לשגשג. בנוסף לכך, הקנדידה יכולה לשגשג גם כאשר מספקים לה את חומרי ההזנה הדרושים לה לשגשוג כשהכוונה היא בעיקר לסוכרים פשוטים.

במהלך ההריון מתרחשים גם שינויים הורמונאליים משמעותיים בגוף האישה שעלולים להוביל לשינויים מסוימים באזורים בהם מתקיימת הקנדידה שבעקבותיהם התנאים יהיו נוחים יותר לשגשוג שלה ומעבר לכך הקנדידה משגשגת בעיקר במצבי סטרס ומתח נפשי המאפיינים נשים רבות בעיקר בתחילת ההריון או לקראת סוף ההריון, שכן במצבים אלו המערכת החיסונית שלנו נחלשת.

באופן עקרוני, נשים בהריון מהוות קבוצת סיכון נפרדת לסבול מקנדידה בדיוק כמו נשים הסובלות ממחלת הסוכרת, נשים הנוטלות אנטיביוטיקה או נשים בעלות מערכת חיסונית חלשה או מדוכאת.

מה הם התסמינים של קנדידה בהריון?

הקנדידה בהריון יכולה לבוא לידי ביטוי במגוון רחב ביותר של תסמינים כשבין היתר מדובר על התסמינים הבאים:

  • הפרשה לבנה וגבשושית דמוית גבינת קוטג' מהנרתיק.
  • תחושת צריבה בזמן קיום יחסי מין.
  • דלקת בדרכי השתן.
  • תחושת עייפות כללית וחולשה רבה.
  • ירידה בחשק המיני.
  • נפיחות בטנית וגזים במערכת העיכול.
  • עוויתות מעיים.
  • כאבי בטן.
  • גרד נרתיקי וגרד באזור פי הטבעת.
  • שלשולים או לחילופין עצירות.
  • נפיחות בפות, סדקים בעור בפתח הנרתיק או אודם בפות.

כיצד מאבחנים קנדידה בהריון?

בין שמונים לתשעים אחוז ממקרי הקנדידה בהריון הם תוצאה של הדבקה בקנדידה אלביקנס, הזן הנפוץ ביותר של הקנדידה שגורם לזיהום בבני אדם. עם זאת, במקרים מסוימים מדובר על זנים אחרים של פטריית הקנדידה.

על מנת לאבחן את הזיהום הפטרייתי יש תחילה למפות היטב ובאופן יסודי את התסמינים מהם סובלת המטופלת, לבחון האם היא סובלת ממספר גורמי סיכון ובהתאם לצורך ניתן לבצע בדיקת דם לאיתור הפטרייה, בדיקה של רמת החומציות בנרתיק או בדיקת תרבית הפרשה מהנרתיק.

חשוב לבדוק האם אכן מקור התסמינים בקנדידה או שמא מדובר על זיהום ממקור אחר וזאת כיוון שהזיהומים השונים עלולים להזיק לעובר ועל כן יש לאבחן אותם במדויק ולטפל בהם כמה שיותר מהר.

כיצד מטפלים בקנדידה בהריון?

במקרים הקלים של קנדידה בהריון ניתן לטפל באמצעות משחות אותן יש למרוח על העור החיצוני מסביב לפתח של הנרתיק. בנוסף למשחות, ישנן גם פתיליות או טבליות שניתן להחדיר לנרתיק המכילות חומרים אנטי פטרייתיים.

אמנם ישנו מגוון רחב של תרופות אנטי פטרייתיות שניטלות דרך הפה, אך תרופות אלו עלולות לפגוע בהתפתחות התקינה של העובר ולפיכך בכל מקרה שבו אישה הרה סובלת מקנדידה, עליה להתייעץ עם הרופא המטפל בה גם במידה והיא מעוניינת לעשות שימוש בתרופות ללא מרשם רופא.

בנוסף לכך, ישנן דיאטות מסוימות שמטרתן להרעיב את הקנדידה באמצעות הימנעות מסוכרים.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים

הפורטל המוביל לבריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים. פורטל המקום שבו תקבלי את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: נשים, תזונה, אסתטיקה, גיל ההתבגרות, גיל המעבר,גיל הזהב, רפואה ועוד מגוון רחב של נושאים.

אז מה היה לנו בכתבה: