צירים מוקדמים

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

צירים מוקדמים

צירים מוקדמיםצירים הם למעשה התכווצויות של הרחם שמטרתן לסייע לעובר לצאת לאוויר העולם. עם זאת, במקרים מסוימים הצירים לא מתרחשים סמוך ללידה אלא בשלב מוקדם מדי.

הצירים התקינים צריכים להופיע עם תום השבוע השלושים ושבעה להריון, כלומר במהלך השבוע השלושים ושמונה. במקרים בהם הצירים מופיעים בשלב מוקדם יתר על המידה, הם נקראים צירים מוקדמים.

מה הם הגורמים לצירים מוקדמים?

הגורמים השכיחים ביותר לצירים מוקדמים הם התייבשות וזיהום כשבדרך כלל מדובר בזיהום בדרכי השתן. לפיכך, כאשר אישה הרה מגיעה לחדר המיון עם תלונות על צירים מוקדמים, במקרים רבים מתקינים לה עירוי של נוזלים על מנת להפסיק את הצירים וכן נהוג לבצע בדיקת שתן או לקחת דוגמית הפרשה מהנרתיק על מנת לשלול זיהום.

גורמים נוספים שיכולים להוביל להתפתחות של צירים מוקדמים, אם כי בשכיחות נמוכה יותר הם למשל הריון מרובה עוברים, ריבוי מי שפיר, שליה שלא ממוקמת במקומה הטבעי, אי ספיקת צוואר הרחם ועוד.

מה הם התסמינים של צירים מוקדמים?

צירים מוקדמים הם צירים סדירים ועוצמתיים מאוד הגורמים לכאב ניכר. באופן עקרוני מדובר על צירים שיכולים לבוא לידי ביטוי במגוון דרכים ולהשפיע בצורות שונות על האישה ההרה.

בין היתר הצירים המוקדמים יכולים לגרום להופעת כאבים באזור הגב התחתון, להיות מלווים בהפרשה דמית מהנרתיק או בהפרשה מוגברת מסוגים שונים מהנרתיק, בהתכווצויות עוצמתיות ברחם או בבטן ועוד. בדרך כלל מדובר על צירים שמופיעים בתדירות גבוהה משלוש פעמים בשעה.

כיצד מאבחנים צירים מוקדמים?

כאשר אישה הרה מגיעה לבית החולים עם תלונות על צירים מוקדמים יש לחבר אותה למוניטור מיוחד שמטרתו לוודא כי אכן מדובר על צירים אמתיים שהופיעו מוקדם מהרגיל ולא על צירי ברקסטון היקס או על כאבי בטן שאינם קשורים להריון. בנוסף לכך, יש לבדוק האם קיימת פתיחה של הרחם שמבשרת על התחלת הלידה.

כיצד מטפלים בצירים מוקדמים?

ראשית, יש לציין כי במידה והופיעו צירים מוקדמים לאחר שלושים וארבעה שבועות של הריון, הרי שאין לעצור אותם. עם זאת, במידה והצירים המוקדמים הופיעו בין השבוע השלושים ושניים לשבוע השלושים וארבעה, יש לנסות לעכב את הלידה לפחות בשתי יממות וזאת משום שבשלב הזה הריאות של העובר עדיין לא מפותחות מספיק בשביל להתמודד עם העולם החיצון. במהלך ארבעים ושמונה השעות בהן מעכבים את הלידה יש לנסות להגיש טיפול שמטרתו להביא להבשלה מוקדמת של ריאות העובר.

כאשר הצירים המוקדמים מופיעים לפני השבוע השלושים ושניים, המטרה היא לנסות ולדחות את הלידה במידת האפשר, לפחות עד השבוע השלושים וארבעה. ישנו מגוון של טיפולים שמיועדים למנוע את הלידה המוקדמת כשבין היתר מדובר על נרות פרוגסטרון המוחדרים לנרתיק של האישה ההרה, תרופות שמטרתן לנגוד את הפעולה של ההורמון שגורם להתכווצויות של הרחם הנקרא אוקסיטוצין, תרופות שמטרתן להשפיע על השריר החלק ברחם על ידי חסימה של תעלות סידן כמו למשל אדלט או פרסולט, תרופות נגד כאבים ממשפחת נוגדי הדלקת דוגמת אינדומד או וולטרן ועוד.

מה הן הסכנות הצירים מוקדמים?

הסכנה המרכזית של צירים מוקדמים היא הולדת פג. במהלך העשורים האחרונים הודות להתקדמויות טכנולוגיות מרחיקות לכת בתחום הרפואה, הרי ששיעורי התמותה של פגים נמצאים בירידיה מתמדת.

עם זאת, תינוק שנולד לפני השבוע השלושים ושבעה של ההריון הוא תינוק שנמצא בסיכון על רקע חוסר הבשלות של המערכות הפיזיולוגיות השונות בגופו. ככל שהלידה מתרחשת בשלב מוקדם יותר של ההריון, כך סיכויי ההישרדות של התינוק צונחים.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים

הפורטל המוביל לבריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים. פורטל המקום שבו תקבלי את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: נשים, תזונה, אסתטיקה, גיל ההתבגרות, גיל המעבר,גיל הזהב, רפואה ועוד מגוון רחב של נושאים.

אז מה היה לנו בכתבה: