בדיקת EEG

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בדיקת EEG

בדיקת EEGאלקטרואנצפלוגרם (EEG) הוא הליך בלתי כואב אשר נעשה באמצעות דיסקים קטנים, מתכות שטוחות (אלקטרודות) המחוברות לקרקפת, המזהות פעילות חשמלית במוח.

מוטות האלקטרודה קולטים אותות חשמליים במוח ושולחים אותם למכונה הנקראת אלקטרואנצ'פאלוגרף, אשר מתעדת את האותות כקווים גליים על מסך מחשב או על גבי נייר. התקשורת בין תאי המוח נעשית באמצעות זרמים חשמליים הפעילים תמידית, גם במהלך שינה.
חשיבות וייחוד הבדיקה

דימום מוחי ושטף דם הנגרמים כתוצאה משבץ מוחי, קרע, גידול, או טראומה, יכול לשבש את הפעילות החשמלית בין תאי המוח ולהשפיע על האופן בו תאים אלה משדרים אותות אחד למשנהו. במצבים כאלה התקפים עשויים להתרחש. ניתן לאתר התקפים קליניים אלה באמצעות בדיקת הEEG.

באילו מקרים נעשה שימוש בבדיקת EEG?

בדיקת EEG  מאפשרת להבחין בשינויים החלים בפעילות המוחית. ממצאים אלו שימושיים באבחון הפרעות מוחיות, בעיקר אפילפסיה.

EEG עשוי לאשר, לשלול או לספק מידע המסייע לבחירת שיטת הטיפול בהפרעות הבאות: אפילפסיה או התקפים אחרים, גידול במוח, פגיעת ראש, תפקוד מוחי לקוי, דלקת קרום המוח (אנצפליטיס), שבץ, הפרעות שינה ופגיעה בזיכרון.

יש לציין כי EEG אינו כלי עזר המודד אינטליגנציה או מזהה מחלות נפש, אולם הוא משמש ככלי המאשר מוות מוחי במקרים של תרדמת ממושכת.

הכנה לבדיקה

לפני הבדיקה מומלץ לחפוף את השיער אולם מומלץ להימנע משימוש בתכשירי טיפול לשיער, קרמים, תרסיסים או ג'ל. מומלץ להימנע מצריכת משקאות המכילים קפאין, עד כשש שעות לפני הבדיקה. יש ליטול את התרופות הרגילות, מלבד מקרים בהם הרופא הורה אחרת.

מהלך בדיקת EEG

EEG בדרך כלל אינו מצריך אשפוז. ההליך אינו כרוך בכאבים והקלטת הגלים נמשכת כ30-45 דקות. הזמן הכולל של הבדיקה הוא כ1-1.5 שעות.

בדיקת EEG שגרתית

בבדיקה מוצמדות לקרקפת כ-20 אלקטרודות באמצעות נייר דבק מיוחד. לפני יישום האקטרודות נעשה שימוש במשחה שתפקידה לשפר ולייעל את ההולכה של האותות החשמליים. במקרים נדירים, החומר שנעשה בו שימוש עלול לגרום לגירוי זמני בעור. הבדיקה נעשית במצב ישיבה או שכיבה.

הנבדק מתבקש לעצום ולפקוח את עייניו לפרקי זמן קצרים. בסיום הבדיקה, הנבדק צפוי לראות אור מהבהב בקצב שונה. ניתן לבחון כך את תגובת המוח לאור. אם קיימת רגישות לאורות מהבהבים, EEG עשוי להראות פעילות חריגה. בתנאים מסוימים, כגון אפילפסיה, אורות מהבהבים עלולים לעורר התקפים.

בדיקת EEG במהלך השינה

במהלך השינה, חל שינוי בדפוסי פעילות גלי המוח. EEG במהלך השינה מסייע באבחון הפרעות השינה. במקביל מתועד קצב הלב, זרימת אוויר, נשימה, ריכוז חמצן בדם ותנועות הגפיים מתועדות אף הן.

תוצאות הבדיקה

ממצאים תקינים מצביעים על פעילות מוחית נורמלית. במצב מנוחה, כאשר העיניים עצומות, ניתן לצפות בגלי אלפא. ברגע שפוקחים את העיניים, גלי אלפא בולטים פחות עד להיעלמותם באופן מוחלט.

קריאת EEG חריגה מתרחשת כאשר נצפית פעילות מוחית חשמלית בלתי תקינה. ממצאים בקרב אנשים הסובלים מאפילפסיה עשויים להציג פעילות מוחית חריגה בין ההתקפים ולא רק בשעת ההתקף.

במצבים כמו דלקת קרום המוח (דלקת במוח שלעתים קרובות נגרמת על ידי זיהום), ניתן לראות שינויים וגלים בלתי תקינים על גבי נייר הבדיקה.

סיבוכים ותופעות לוואי

בדיקת ה-EEG היא הליך בטוח, בלתי פולשני בדרך כלל ולכן הסיבוכים הכרוכים בכך הם עניין נדיר. לעיתים נדירות, אדם בעל נטייה להתקפים עלול לחוות התקפים מהחשיפה לאורות המהבהבים ו/או דופק מהיר. תופעות הלוואי הן עניין חולף המתרחש לאחר שימוש בחומרים נילווים במהלך הבדיקה המעוררים תגובה אלרגית.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים

הפורטל המוביל לבריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים. פורטל המקום שבו תקבלי את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: נשים, תזונה, אסתטיקה, גיל ההתבגרות, גיל המעבר,גיל הזהב, רפואה ועוד מגוון רחב של נושאים.

אז מה היה לנו בכתבה: