בדיקת CT

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בדיקת סי טי

בדיקת סי טיבדיקת CT או טומוגרפיה ממוחשבת הינה בדיקה לא פולשנית, אשר מטרתה לצלם באופן תלת ממדי איבר או חלק מהגוף. היא הומצאה כבר בשנות ה 70 בבריטניה.

הבדיקה מבוססת על קרני רנטגן אשר נעים בסיבוב, כך שהם מעבירים תמונה אלקטרונית ישירות למחשב, להמשך פיענוח הצילום. העברת התמונה נעשית באופן מידי ומהיר, עד כדי יכולת להדגים את הלב הפועם. הדיוק והמשמעות הרבה שיש לבדיקה זו, היא בעצם יכולתה ליצור זוויות רבות של צילום.

איכות הבדיקה וטכניקת ביצוע נוספות, מתחדשות מדי פעם ומצליחות לגרום לבדיקה זו להיות בין הבדיקות החדשניות והיעילות ביותר.

לאילו מטרות משמשת הבדיקה?

בדיקת ה-CT מומלצת במקרים בהם בדיקת רנטגן רגילה ומסורתית לא תוכל לתת את אותה התוצאה. בדרך כלל, היא משמשת לאבחון ואישור הימצאות גידולים, דלקות וטראומות שונות. בדיקה זו יכולה לצלם את כלי הדם, איברים חלולים ואף בדיקה לגילוי צפיפות העצמות כאבחון של אוסטיאופורוזיס.

פעמים רבות, מבצעים בדיקת CT באזור הראש, לגילוי טראומות שהתרחשו, כמו הופעת קרישי דם או דימומים, בעמוד השדרה לגילוי דפורמציות חולייתיות ועוד. בדיקה זו משמשת גם לצילום חזה כאשר ישנו חשד לגידולים, ציסטות או דלקת.

מעבר לכך, בדיקת ה-CT יכולה לשמש כבדיקת עזר לבדיקות אחרות, במיוחד כאשר רוצים לאבחן נוזלים שונים או אבצסים. כאשר משתמשים בבדיקת ה CT, כבדיקת עזר, היא עשויה להפחית את הצורך בניתוחים ולייעל את תהליך הבדיקה באופן משמעותי.

תהליך בדיקת ה-CT

הבדיקה נעשית בצום, במיוחד אם מתוכננת הזרקת חומר ניגוד. פעמים רבות, בכדי לשפר את איכות ההדמיה, יש לתת למטופלים חומר ניגוד, כמו בריום או יוד, באמצעות הזרקה או בבליעה.

חומרים אלה מגיעים לזרם הדם, ומצליחים להדגים בצורה טובה יותר את האיברים, במיוחד באזור הבטן (לאבחון הכבד, טחול, אבי העורקים, כליות, רחם ושחלות) ועמוד השדרה. כמו כן, יידרש המטופל להסיר תכשיטים או כל אביזר מתכתי אחר אשר עלול להפריע לתמונה.

המיטה עליה שוכב המטופל הינה מיטה אשר יכולה לנוע, מכיוון שהמכונה עצמה מסתובבת מסביב ומצלמת במגוון זוויות. הצילום אורך כשעה בממוצע, מכיוון שהוא מורכב ודורש פיקוח רפואי.

כאשר בדיקת ה CT הינה בדיקת עזר לביופסיות או בדיקות אחרות, תהליך זה אף יכול להימשך זמן ארוך יותר. לכל אורך הבדיקה, יידרש המטופל לשכב ללא תזוזה ובשקט האפשרי על המיטה, ולפעמים אף יידרש לא לנשום בנקודות מסוימות.

סיכונים פוטנציאלים ואמצעי מניעה

באופן כללי, אין סיכונים רבים בבדיקה עצמה, אולם הסיכון העיקרי של בדיקת ה CT, אשר בגללו לא מרבים לבצע אותה, היא כמות הקרינה הגבוהה אשר יוצאת מהמכונה. קרינה זו עלולה להעלות את הסיכון להתפתחות סרטן, קטרקט והסתיידות עורקים. שינויים פוטנציאליים ב DNA התאי עשויים אצל מרבית האנשים להית מתוקנים, בעוד שאצל אחרים הם עלולים לגרום למגוון תופעות לוואי וסיבוכים.

סיכון נוסף משני, הוא בעקבות שתיית חומר הניגוד, אשר עלול לגרום לאלרגיה אצל אנשים מסוימים, גרד, חום ואף לתגובות אנפילקטיות קשות יותר עד כדי מוות.

סיכונים אלה, פעמים רבות, הינם אינדיבידואלים, כמו גם קשורים לאיכות המכשיר ומידת החדשנות שלו. כמו כן, נשים בהיריון, במיוחד כאשר הן נמצאות בשליש הראשון, חייבות להתריע בפני הרופא המייעץ על היותן בשלב זה.

בדיקה זו עלולה להיות מסוכנת באופן פוטנציאלי לעובר, ולכן יש להימנע ממנה ולחפש אלטרנטיבות אחרות. עם זאת, יש לשקול את מידת העלות תועלת של הבדיקה, ובמקרים מסוימים אף לאפשר אותה גם לנשים בהיריון.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים

הפורטל המוביל לבריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים. פורטל המקום שבו תקבלי את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: נשים, תזונה, אסתטיקה, גיל ההתבגרות, גיל המעבר,גיל הזהב, רפואה ועוד מגוון רחב של נושאים.

אז מה היה לנו בכתבה: