תזונה המתאימה לפוריות

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

תזונה לפוריותכשאת חושבת על טיפולי פוריות, את מדמיינת בדיקות אבחון מתוחכמות, תרופות חזקות והליכים ממוחשבים. בחירת מזונות ומשקאות מסוימים כשיטה להשפעה על היכולת לשפר את הפוריות נשמעת יותר כחכמת אגדות מאשר ייעוץ רפואי.

אך למרות ההתקדמות הרפואית המשמעותית, לעתים יש לבחון כלים טבעיים המסייעים להתמודדות עם חוויות פוריות והריון. בעוד שנשים רבות מתחילות להתייחס ברצינות לאכילה בריאה רק לאחר שהן נכנסות להריון, ראיות מדעיות רבות מוכיחות כי יש להקפיד על תזונה נכונה זמן רב טרם ההתעברות.

כדי להפוך לאם עלייך לשנות את התזונה

חוקרים מבית הספר לבריאות הציבור באוניברסיטת הארוורד פרסמו ממצאי מחקר שעקב אחר למעלה מ-18,000 נשים במשך שמונה שנים, על מנת לקבוע אם תזונתן השפיעה על יכולתן להיכנס להריון.

המחקר מצא שנשים שאכלו מזונות המכילים כמויות גדולות של שומן טרנס, חלבונים מהחי ופחמימות, בין גורמים תזונתיים אחרים, נמצאו בסבירות גבוהה יותר לסבול מהפרעות ביוץ, והפרעות אלו גרמו לבעיות פוריות בקרב כעשרים אחוזים מהנשים שביקשו סיוע בכניסה להריון.

מה זה אומר לגבי פוריות?

ממצאים אלו חלים על נשים עם בעיות ביוץ בלבד ואינם מתאימים לכל הנשים הסובלות מבעיות פוריות. יחד עם זאת, מסקנות המפתח של המחקר מעניקות לשים רבות אפיקים חדשים אותם הן יכולות לחקור, כולל:

החלפת מקורות חלבון – יש להחליף בשר בקר או עוף, שהם חלבונים מהחי, עם מקורות חלבון צמחי, כגון שעועית יבשה מבושלת ואגוזים. כאשר חמישה אחוזים מסך הקלוריות מגיעים מחלבון ירקות במקום בעלי חיים, הסיכון להעדר ביוץ מופחת בלמעלה מחמישים אחוזים.

תוספת מעט חלב עתיר שומן – ככל שאת אוכלת יותר מוצרי חלב דלי שומן, גובר הסיכון לבעיות פוריות. כן. קראת נכון. אך מחברי המחקר מזהירים מפני שימוש בהמלצה זו להצדקת פשיטות על המקפיא בשעת לילה מאוחרת ואכילת חצי ליטר גלידת שמנת. במקום זאת, החליפי חלב דל שומן אחד ביום עם מנה עתירת שומן אחת, כגון כוס חלב מלא.

אל תשכחי את הוויטמינים – הנשים שהשתתפו במחקר לקחו תוספת ברזל קבועה וויטמינים המכילים חומצה פולית, וחוו פחות בעיות פוריות הקשורות לביוץ.

המזונות החשובים לשיפור הפוריות

אם את מנסה להיכנס להריון, כדי שתתמקדי במזונות הבאים המסיעים לגוף לתפקד בשיאו. שיפור סביבת הפוריות, כמו גם יצירת הבסיס התזונתי הטוב ביותר, חיוניים לצמיחת עובר והתפתחותו.

אכלי יותר:

  • דגנים מלאים.
  • פירות וירקות.
  • בשרים רזים.
  • שעועית יבשה.
  • מוצרי חלב רזים בעיקר, ומנת חלב מלא ביום.
  • מוצרים המכילים אומגה 3, כגון סלמון, טונה וביצים.
  • ארבע מאות מיקרוגרם ביום של חומצה פולית.

כדי להשיג:

  • ויטמינים מקבוצת B, ויטמין E וסיבים.
  • ויטמין C ונוגדי חמצון.
  • חלבונים, אבץ וברזל.
  • סידן.
  • יתרונות להתפתחות המוח ומערכת העצבים של העובר, והפחתת הסיכון ללידה מוקדמת.
  • הפחתת הסיכון למומים מוחיים ומומים בעמוד השדרה, במיוחד בשבועות טרם ההתעברות ובמהלך השליש הראשון להריון.

טיפים נוספים

הקפדה על הטיפים הבאים מגבירה את סיכויי שיפור הפוריות:

שמעת על כולין?

זהו חומר מזין עם פוטנציאל להפחתת תופעות גנים מזיקים שעלולים לגרום למומים מולדים. בנוסף, הוא חשוב לתפקוד המוח. רוב הנשים אינן מקבלות מספיק כולין, וויטמינים רבים הנקבעים טרם הלידה אפילו אינם מכילים אותו.

חלמונים עשירים בכולין, וכבד בקר מכיל יותר. כרובית היא ירק המכיל את הרמות הגבוהות ביותר של כולין, וחלמון ביצה אחת מכיל 25% כולין.

קפאין מפריע להתעברות

מומלץ לשקול להימנע ממנו לחלוטין, כולל הימנעות מכל המוצרים המכילים קפאין. קפה נטול קפאין אינו פוגע בפוריות. ברגע שאת בהריון, קפאין חוצה גם את השליה ועשוי להשפיע על העובר ואף לגרום להפלה. אם אינך יכולה להימנע לחלוטין מקפאין, הקפידי על שתיית לא יותר משתי כוסות קפה ביום.

צריכה זהירה של תה ותוספים – יש להימנע מצריכה מוגברת של צמחים, כולל עשבי תיבול כגון שוש, ג'ינסנג, הפרע ואפדרה במהלך טיפולי פוריות ואפילו במהלך ההיריון.

צריך שניים לטנגו – בעיות פוריות עשויות להתרחש בשל המשקל או התזונה של בן הזוג. ויטמיני C ו-E, אבץ וחומצה פולית משפרים את בריאות הזרע ותנועתו. עישון, שתיית אלכוהול, כולל בירה, ושימוש בסמים, פוגעים באיכות הזרע.

אל תאכלי סושי או כל סוג של דג נא – הימנעי מדגים המכילים רמות גבוהות של כספית כולל דג לבן או מקרל.

צריכת שפע נוזלים – כשאינך שותה מספיק מים, את פוגעת בנוזל צוואר הרחם, החומר המסייע לזרע למצוא את הביצית.

 

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים

הפורטל המוביל לבריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים. פורטל המקום שבו תקבלי את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: נשים, תזונה, אסתטיקה, גיל ההתבגרות, גיל המעבר,גיל הזהב, רפואה ועוד מגוון רחב של נושאים.

אז מה היה לנו בכתבה: