הקשר בין צריכת סידן ורעלת הריון

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

הקשר בין צריכת סידן ורעלת הריוןרעלת הריון היא מצב רפואי המופיע בחמישה עד שבעה אחוז מההריונות, הבא לידי ביטוי בשלושה תסמינים מרכזיים: בצקת, פרוטאינוריה (עלייה בכמות הפרשת החלבון בשתן) ועלייה בלחץ הדם. מדובר על מצב פתולוגי שיכול להוביל לא רק לתחלואה אימהית, אלא אף לגרום למוות של האם.

הטיפול מתבסס על מתן תרופות להורדת לחץ הדם, אך טיפול זה לא עוקר את הבעיה מהשורש, אלא מביא להפחתת מידת החומרה של התסמינים בלבד (הרעלת מסתיימת רק לאחר הלידה). הרעלת מופיעה בשכיחות גבוהה יותר בקרב נשים צעירות בהריון הראשון, אך עקומת השכיחות היא בי מודלית, כלומר השכיחות גבוהה גם בקרב נשים מעל גיל שלושים וחמש שילדו בעבר.

עוד יש לציין כי בנות לנשים שסבלו מרעלת הריון נמצאות גם כן בסיכון מוגבר לסבול מרעלת הריון בעצמן.

מה היא האטיולוגיה של רעלת הריון?

נכון לכתיבת שורות אלה עדיין לא ברורה האטיולוגיה של רעלת הריון באופן מלא אם כי לפי התיאוריה הרווחת נראה כי פגיעה בכלי הדם ובאנדותל באישה ההרה משחקת תפקיד מרכזי בפתוגנזה של המחלה.

לפי חלק מהחוקרים, קיימת שרשרת תהליכים שמתחילה בירידה בייצור של פרוסטציקלין שגורם להרחבה של כלי דם ולעיכוב ביצירה של טסיות דם. כתוצאה מכך, ישנו טריגר המפעיל את הטסיות לשחרר תרומבוקסן, הגורם לכיווץ של כלי דם וכיווץ כלי הדם מוביל לעלייה בלחץ הדם.

המכניזם שגורם לנזק הראשוני של האנדותל לא ברור עדיין. לפי ההשערות ייתכן כי ירידה בחמצון של השלייה מובילה לשחרור של פקטור לא מזוהה מהשלייה למחזור הדם האימהי. ייתכן כי פקטור זה גורם לפגיעה בכלי הדם ולשחרור של תרומבוקסן.

כיצד ניתן למנוע רעלת הריון?

מאחר ולא ניתן לחזות מראש באילו נשים תתפתח רעלת הריון, הרי שישנה חשיבות עליונה לפעול למען הפחתת הסיכוי לחלות במחלה בקרב כל הנשים בדגש על נשים שנמצאות בסיכון לפתח רעלת הריון. במאמר סקירה נרחב שבוצע בנושא זה, נמצא כי על ידי הגברת צריכת הסידן ניתן להפחית את הסיכוי ללקות ברעלת הריון בלמעלה מחמישים אחוז.

ההשפעה של תוספת הסידן על הסיכוי לפתח רעלת הריון הייתה גבוהה במיוחד בקרב נשים שנמצאו בסיכון גבוה לפתח רעלת הריון ושצריכת הסידן שלהן הייתה נמוכה יחסית. בנקודה זו יש לציין כי באופן כללי מומלץ לצרוך במהלך ההריון כגרם סידן אחד מדי יום על מנת לתמוך בהתפתחות העוברית התקינה.

כיצד ניתן לצרוך 1000 מ"ג סידן ביום?

להלן רשימה של מזונות לצד תכולת הסידן שלהם:

  • תפוז – 70 מ"ג סידן.
  • יוגורט 3% – 200 מ"ג סידן.
  • ליטר מים מינרליים – 50 מ"ג סידן.
  • כף טחינה גולמית – 180 מ"ג סידן.
  • כוס פרחי ברוקולי – 200 מ"ג סידן.
  • 10 שקדים – 30 מ"ג סידן.
  • 100 גרם טופו – 300 מ"ג סידן.

כיצד ניתן להגביר את ספיגת הסידן בגוף?

על מנת לסייע לגוף לספוג את הסידן מהמזון בצורה האופטימאלית יש לחלק את צריכת המזונות שמכילים סידן על פני הארוחות ולהימנע מצריכת כל כמות הסידן בבת אחת. הסיבה לכך נעוצה בעובדה שהסידן נספג בצורה המוצלחת ביותר כאשר הוא נצרך בכמויות קטנות. בנוסף לכך, חשוב להקפיד על צריכת סידן לפני השינה וזאת כיוון שבמהלך הלילה הספיגה של הסידן היא הטובה ביותר.

ישנם מספר חומרים הנמצאים באינטראקציה עם הסידן כמו למשל קפאין, המפריע לספיגת הסידן והמלח, המגביר את הפרשת הסידן מהגוף. לקבלת פרטים נוספים מומלץ מאוד לקבוע פגישת ייעוץ עם דיאטנית קלינית.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים

הפורטל המוביל לבריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים. פורטל המקום שבו תקבלי את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: נשים, תזונה, אסתטיקה, גיל ההתבגרות, גיל המעבר,גיל הזהב, רפואה ועוד מגוון רחב של נושאים.

אז מה היה לנו בכתבה: