צנתור של החצוצרות

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

צנתור של החצוצרותהחצוצרות הן אלו אשר נושאות את הביציות מהשחלות של האישה לרחם. כאשר הזרע פוגש את הביצית בחצוצרה, הביצית מופרית, אולם כאשר הצינורות חסומים, ההפריה לא יכולה לקרות.

צנתור של החצוצרות הוא הליך הנעשה במטרה לעזור לנקות את החסימה בחצוצרות,  אשר למעשה מהווה את הסיבה השכיחה ביותר לאי פוריות נשית. על פי ההערכה, 1 מכל 4 נשים המתקשות להיכנס להריון יסבלו, ככל הנראה, מחסימה בחצוצרות. צנתור חצוצרות הוא פעולה פחות פולשנית מניתוח חצוצרה, ולמרות זאת, עשוי לעזור לרופא להבין טוב יותר מדוע החסימה התרחשה.

הפעולה נעשית באמצעות צינורית המכונה צנתר. הפעולה כולה נעשית תחת אולטראסאונד אשר מכוון את הרופא ואת הצנתר לאזור הנכון. אזור בחצוצרה שייראה חסום יוכל להיפתח בעזרת בלון הנמצא בקטטר. בדרך כלל, צנתור החצוצרות נעשה מיד לאחר  hysterosalpingogram אשר במהלכו מזהים ומאתרים חסימת חצוצרות.

לאחר התהליך, סביר להניח כי יהיו התכווצויות ודימום קל במשך 3 עד 5  ימים, אך יש להתקשר לרופא במידה וקיימים כאבים או התכווצויות חמורים, דימום כבד, הפרשות מהנרתיק וחום מעל 38 מעלות.

הליך הטיפול

את הצנתור ניתן לבצע בהרדמה מלאה או ללא הרדמה, אך עם תרופות הרגעה קלות. בדרך כלל, הליך זה מחייב אשפוז יום, כאשר לאחר הפרוצדורה ניתן ללכת הביתה ולחזור לפעילות יומיומית. ההליך יכול לסייע לרופא, בצורה מדויקת יותר, לאבחן ולטפל חסימה בחצוצרות.

בדיקה זו עשויה לעזור לפעמים להימנע מפרוצדורות כירורגיות יקרות וחודרניות יותר. הצנתור חייב להיעשות רק אם בדיקת ההדמיה מראה בבירור סתימה בחצוצרה אחת או בשתיהן. סביר להניח, כי הליך זה יהיה יעיל יותר כאשר החסימה תתגלה בחלק של הצינור הקרוב ביותר לרחם (חסימת חצוצרות פרוקסימלית). ההליך מומלץ לסוג זה של חסימה, אבל גם יכול לשמש לחסימת חצוצרות אמצעית.

בדרך כלל, ההליך יתוכנן זמן קצר לאחר תום תקופת הווסת שלך, בכדי לוודא את העובדה כי האישה לא בהריון. יכול להיות שתיקבע נטילת אנטיביוטיקה לפני ואחרי ההליך. במהלך הפרוצדורה, האישה תתבקש לשכב על הגב, על שולחן רנטגן. עירוי תוך ורידי ייעשה, ויזרים תרופות הרגעה ושיכוך כאבים.

ספקולום (מתכת קטנה או צינור פלסטיק) מוכנסת לתוך הנרתיק בכדי להחזיק אותו פתוח, ודרכו יוכנס הצנתר אל תוך הרחם. חומר ניגוד יוזרק דרך הקטטר, לתוך החצוצרות, כך שהם יופיעו ויתגלו ב X-ray. כאשר נראית חסימה, יוזרק נוזל דרך הקטטר לתוך הצינור, או שהיא תיפתח באמצעות בלון מנופח.

תופעות לוואי וסיכונים

צנתור חצוצרות לא יכול להיות מומלץ אם יש: צלקות נרחבות בחצוצרות, מחלות באברי המין וזיהומים מסוימים אחרים, ניתוח חצוצרה קודם, חסימה חמורה שקשה לקטטר לעבור בה, נזק חמור לחצוצרות וחסימה דיסטלית (בשטח החצוצרה הרחוק מהרחם).

כמו כן, הצינתור עלול להיכשל כאשר קיימת חסימה בחלק מהחצוצרה הרחוקה מהרחם, חסימות מסוימות בחלק הצר ביותר של החצוצרה, מצב דלקתי של החצוצרות או הצטלקות.

כמו בכל הליך רפואי, גם בצנתור חצוצרות קיימים סיכונים מסוימים, ולכן יש להקפיד כי רק רופא שהוא מיומן היטב בהליך, יבצע אותו. הסיכונים כוללים: אי שיקום של תפקוד החצוצרה, קריעה (ניקוב) של קיר החצוצרה, דלקת הצפק וזיהום מסכן חיים של הרקמה המכסה את איברי הבטן.

יש לזכור, כי הצנתור מסייע לרפא בעיות פוריות רבות, אך לא את כולם. פתיחת החסימה בהצלחה אינה תמיד עוזרת לאישה להיכנס להריון. שיעורי ההריון תלויים בהליך הספציפי שנערך, מיקום החסימה  וסיבתה. נשים, אשר פרוצדורה זו לא הועילה לבעיותיהן, יידרשו לפנות להליכי הפריה חוץ גופית IVF.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים

הפורטל המוביל לבריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים. פורטל המקום שבו תקבלי את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: נשים, תזונה, אסתטיקה, גיל ההתבגרות, גיל המעבר,גיל הזהב, רפואה ועוד מגוון רחב של נושאים.

אז מה היה לנו בכתבה: