פלטפוס

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פלטפוס

פלטפוספלטפוס הוא מצב בו הקשת הפנימית של כף הרגל שטוחה, מה שיכול לגרום לתסמינים שונים. באופן כללי, קשת כף הרגל אחראית על חלוקת המשקל ובעלת תפקידים שונים במהלך פעולת ההליכה. במקרים של פלטפוס, הקשת של כף הרגל שטוחה ואינה מבצעת את תפקידה בצורה טובה ויכולים להופיע תסמינים שונים בטווח הקצר והארוך.

חלק מהאנשים הסובלים מפלטפוס כלל לא מודעים למצב (בדרך כלל מגלים זאת בלשכת הגיוס), לא סובלים מתסמינים וחיים בצורה רגילה לחלוטין. לעומת זאת, קיימים מקרים בהם הפלטפוס גורם לתסמינים קשים ולהגבלה בביצוע פעולות שונות, ובמקרים אלה יש כמובן צורך בהתערבות רפואית לשם שיפור המצב.

תסמינים של פלטפוס

כאשר פלטפוס גורם להופעת תסמינים, הוא גורם בעיקר להופעת התסמינים הבאים:

  • כאבים – לרוב כאבים בכף הרגל ובאזור העקב. פלטפוס יכול לגרום לכאב בכל חלקי כף הרגל (בהתאם לשינוי בחלוקת המשקל) וכן לכאבי גב.
  • נפיחות בכף הרגל – לעיתים, פלטפוס יכול לגרום להופעת נפיחות בכף הרגל ובאזור הקרסול.
  • השפעה על בעיות אורטופדיות אחרות – אחת הבעיות הגדולות עם פלטפוס קשורה דווקא לטווח הארוך, והוא יכול לעורר בעיות אורטופדיות חדשות או להחמיר בעיות אורטופדיות קיימות. מכיוון שפלטפוס גורם לשינוי בחלוקת המשקל על כף הרגל, הוא עשוי לגרום לעומס על מקומות שונים במערכת השלד וכתוצאה מכך לדלקות גידים ומחלות אורטופדיות אחרות. הסיכון למצבים אלה מוגבר בעיקר אצל ספורטאים וחיילים, אשר עוסקים בפעילות גופנית מאומצת וכך חושפים את גופם לפציעות רבות יותר.

התפתחות קשת כף הרגל

קשת כף הרגל מתפתחת בשנים הראשונות לילדות, והופכת מקשת שטוחה לקשת קעורה. קיימים גורמים רבים המשפיעים על התפתחות הקשת, ועם השנים הקשת יכולה להפוך לקעורה יותר או לשטוחה יותר בהתאם לגורמים רבים. יש לציין שפלטפוס אינו נחשב לצורה פתולוגית של כף הרגל, ומדובר בהחלט בוריאנט תקין של כף הרגל, אשר לא אמור להפריע לפעילות השוטפת וכמעט לעולם לא דורש טיפול רפואי כלשהו.

אבחנה של פלטפוס

אבחנה של פלטפוס מתבצעת בעיקר על ידי בדיקה גופנית פשוטה, בה הרופא מסתכל על כף הרגל מזוויות שונות ובוחן את המכניקה של העמידה וההליכה. במידה ואכן מדובר בפלטפוס, ניתן לזהות את קריסת הקשת ואת הופעת הקשת השטוחה בחלק הפנימי של כף הרגל. במידה וקיימות תלונות של כאבים בכף הרגל, ייתכן ויידרשו בדיקות אבחנה נוספות כמו בדיקת אולטרסאונד, CT, MRI ובדיקות אחרות בהתאם לחשד הקליני ולבקשת הרופא.

אחת הדרכים הנפוצות והיעילות לאבחנה עצמית של פלטפוס היא על ידי יצירת עקבות – יש להרטיב את כף הרגל באמצעות מים או צבע, וללכת על משטח שטוח כך שיווצרו טביעות של כף הרגל. בהסתכלות על הטביעות שנוצרו ניתן להבחין בעומק הקשת ולראות האם היא שטוחה או עמוקה.

הטיפול בפלטפוס

טיפול בפלטפוס מומלץ אך ורק במידה ומופיעים תסמינים שונים כמו כאבים בכף הרגל או בגב. בנוסף, ספורטאים או חיילים יכולים (אך לא חייבים) לטפל בפלטפוס במטרה למנוע בעיות אורטופדיות בטווח הארוך.

הטיפול המומלץ לפלטפוס הוא:

  • מדרסים – באמצעות מדרסים טובים המיועדים לפלטפוס ניתן לשנות את חלוקת המשקל על כף הרגל ולהקל על הכאבים. רצוי מאוד להכין את המדרסים בהתאמה אישית על מנת לספק את התמיכה המושלמת לכף הרגל ולמנוע חוסר התאמה.
  • תרגילי מתיחה – תרגילים להארכת גיד אכילס יכולים לסייע להקלה על הכאב ולשיפור המצב הכללי.
  • נעליים מתאימות – מומלץ מאוד לנעול נעליים נוחות ומתאימות, במיוחד לפני הליכה או עמידה ממושכת. כיום ניתן להשיג נעליים המותאמות לאנשים על קשת נמוכה, ורצוי לפנות לחנויות נעליים ייעודיות המתמחות בהתאמת נעליים למבנה הרגל.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים

הפורטל המוביל לבריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים. פורטל המקום שבו תקבלי את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: נשים, תזונה, אסתטיקה, גיל ההתבגרות, גיל המעבר,גיל הזהב, רפואה ועוד מגוון רחב של נושאים.

אז מה היה לנו בכתבה: