פוטותרפיה

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פוטותרפיהפוטותרפיה היא טכניקה טיפולית המיועדת לטפל במגוון רחב של בעיות עור ומחלות עור נפוצות יותר ופחות. בין היתר מדובר על מחלות כמו למשל ויטילגו, פסוריאזיס, דלקת עור אטופית ועוד. כמו כן, במקרים מסוימים הטיפול הפוטותרפי ייעשה בשילוב עם חומרים מסוימים הרגישים לאור, לטיפול בסוגים שונים של סרטן העור. במקרים האלו ייעשה שימוש בחומר מיוחד הנספג בתאים הסרטניים בתגובה לחשיפה לאור בתחום מסוים בלבד.

כיצד מתבצע טיפול פוטותרפיה?

הטיפול הפוטותרפי משתנה בהתאם לסוג המחלה או התסמין. כמו כן, הטיפול משתנה בהתאם לאזור בגוף שבו יש לטפל, לדרגת החומרה של התסמינים ועוד. לחדר הטיפולים ניתן להיכנס לאחר הרכבה של משקפיים מיוחדים, שכן העיניים רגישות במיוחד לקרינה ובאופן כללי יש להיזהר שלא לחשוף את עור הפנים הרגיש לקרינה הנפלטת מהציוד הרפואי.

מכשירי הפוטותרפיה מגיעים במגוון רחב של דגמים וגדלים. כך לדוגמה ישנם מכשירים קטנים מאוד המסייעים לטיפול בנגעי עור קטנים יחסית, אך ישנם גם מכשירים מסיביים ועוצמתיים המאפשרים למטופל להיכנס אליהם וליהנות מקרינה בטווח של שלוש מאות ושישים מעלות. המתקנים הגדולים מתאימים מן הסתם למטופלים הסובלים מבעיות עור באזורים נרחבים בגוף.

כמה טיפולים דרושים על מנת להשיג תוצאות?

משך הטיפולים וכמות הפגישות הטיפוליות משתנים בהתאם לאזור בגוף שעובר את הטיפול, לדרגת החומרה של המחלה, לסוג העור של המטופל, לסוג הציוד שנעשה בו שימוש במהלך הטיפולים ועוד.

במקרים רבים יהיה צורך לעבור שלושים ואפילו ארבעים טיפולים עד שניתן יהיה ליהנות מתוצאות משביעות רצון. ברוב המקרים המסגרת הטיפולית תכלול בשלב הראשון כשלושה טיפולים מדי שבוע ולאחר מכן ניתן יהיה להפחית את תדירות הפגישות הטיפוליות באופן הדרגתי.

כך לדוגמה ניתן יהיה בהמלצת הרופא המטפל לרדת לפעמיים בשבוע ואפילו לפעם אחת. במהלך הטיפול חשוב להישאר במעקב אצל רופא העור על מנת לוודא כי הטיפול יעיל ועל מנת לשלול החמרה במצב או הופעת תופעות לוואי.

כמה זמן נמשך כול טיפול?

באופן עקרוני הטיפולים לא נמשכים זמן רב. למעשה, הטיפול יכול להימשך מספר שניות או מספר דקות סך הכול. לאור זאת, מדובר על טיפולים שלא אמורים להפריע להתנהלות היומיומית ולשגרת החיים הרגילה של המטופל.

לאילו מחלות ומצבים רפואיים מתאימים טיפולי פוטותרפיה?

כפי שציינו, טיפולי פוטותרפיה מיועדים עבור מגוון רחב ביותר של מחלות ומצבים רפואיים שונים. חלק מהמחלות פוגעות בנשים בשכיחות גבוהה יותר משהן פוגעות בגברים ואילו חלק מהמחלות פוגעות בנשים ובגברים בשכיחות דומה. להלן חלק מהמחלות שניתן לטפל בהן באמצעות טיפולי פוטותרפיה:

  • תסמונת פאזת השינה הדחויה – תסמונת זו, הנקראת לעתים גם תסמונת השעון הביולוגי הדחוי, היא למעשה הפרעת שינה כרונית הבאה לידי ביטוי בנטייה להירדם בשעות שונות מהמקובל בחברה וכתוצאה מכך גם מן הסתם להתעורר בשעות לא מקובלות. התסמונת תוארה לראשונה בשנת 1981 ולפי המחקרים העדכניים ביותר נראה כי היא אחראית לשבעה עד עשרה אחוז מהתלונות אודות נדודי שינה כרוניים.
  • לייפת שטוחה – מחלה כרונית הגורמת לנגעים בפה, חטטיות דלקתיות והיווצרות של רובד מתקלף בעור. הנגעים המגרדים יכולים להופיע בעיקר בפה, באיברי המין, ברגליים, במפרק כף היד ובפלג הגוף העליון ובדרך כלל מתפתחים באופן סימטרי.
  • פסוריאזיס פסוריאזיס היא מחלה אוטואימונית, כלומר מחלה שבה מתרחשת פגיעה ברקמות הגוף שמקורה בתקיפה של תאי מערכת החיסון. במקרה הזה מדובר על תקיפה ממוקדת של תאי העור. המחלה פוגעת בכשלושה אחוזים מהאוכלוסייה הכללית וסך הכול חיים בישראל כמאה ועשרים אלף נשים וגברים הסובלים מפסוריאזיס.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים

הפורטל המוביל לבריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים. פורטל המקום שבו תקבלי את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: נשים, תזונה, אסתטיקה, גיל ההתבגרות, גיל המעבר,גיל הזהב, רפואה ועוד מגוון רחב של נושאים.

אז מה היה לנו בכתבה: