סחרחורות

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

סחרחורות

סחרחורותאנשים רבים סובלים מסחרחורות בתקופות מסויימות בחייהם. לעיתים הבעיה חולפת מאליה ובמקרים שהיא אינה נעלמת, יש לפנות לייעוץ רפואי על מנת לבדוק אם לא מדובר בתסמינים של מחלה כלשהי המקננת בגוף.

אצל נשים הבעיה נפוצה יותר. על פי הסטטיסטיקה מספר הנשים הסובלות מסחרחורות כמעט כפול ממספר הגברים. אנשים מבוגרים סובלים מכך יותר מאשר צעירים. סקר שנערך בקרב מבוגרים בגילאי שישים וחמש ומעלה קובע כי שבעים אחוז מהאנשים בחתך הגילאים הזה סובלים מסחרחורות.

מהי סחרחורת?

סחרחורת מכונה בעגה המקצועית ורטיגו. מדובר בתחושה מדומה של תנועה, בדרך כלל סיבובית. בדומה לתחושה המתקבלת לאחר שמסתובבים במקום במשך זמן רב. חלק מהסובלים מהבעיה מרגישים כאילו הם נעים באמת, אל אף שאינם עושים זאת וחלק אחר מדווחים על הרגשה שהעולם כולו חג סביבם.

הבעיה נובעת מהפרעה במערכת שיווי המשקל. תפקידה של המערכת הוא לדווח למוח על מיקומו של הגוף במרחב וכן על מצבו – מנוחה או תנועה. כאשר יש הרגשה של תנועה בעוד שהגוף במנוחה זה אומר שאיבר שיווי המשקל שולח למוח אות חשמלי "שגוי" המדווח לו שהגוף נע.

המנגנון האחראי על שיווי המשקל נמצא באוזן הפנימית. חלקיו מחוברים למערכת העצבים המרכזית. כאשר מחלה מסויימת פוגעת באחד מחלקי המערכת או באזורים מסויימים של המוח נוצר הדיווח ה"שגוי" שכתוצאה ממנו נגרמת תחושה של סחרחורת.

כאשר הפגיעה היא באוזן הפנימית עלולים להווצר תסמינים נוספים לרבות ירידה בשמיעה, תחושה שמשהו ממלא את פנים האוזן ולפעמים נשמע רעש מתמשך שאינו נגרם משום מקור חיצוני.

אם הפגיעה באיבר שיווי המשקל היא קשה התסמינים יכללו גם חוסר יציבות, הליכה מתנדנדת ונפילות. כאשר הסיבה לסחרחורות נגרמת כתוצאה מפגיעה במערכת העצבים, יתלוו אליה, לעיתים, פגיעות נוירולוגיות נוספות כגון: עיוות בפנים, קשיים בדיבור ובעיה של חולשת שרירים באחד הגפיים.

מהם הגורמים לסחרחורות?

יש סיבות רבות להרגשה של סחרחורת. במקרים מסויימים היא תופיע לזמן קצר ואחר תעלם ובמצבים אחרים היא עלולה להמשך זמן רב ולהצביע על בעיה כלשהי.

דוגמא להיווצרות התקפי סחרחורת קצרים: הגבישים המצוים בתוך איבר שיווי המשקל משנים את מקומם לעיתים בעקבות שינוי תנוחה. כאשר זה קורה תופיע הרגשה של סחרור קצר.

דלקת של העצב הווסטיבולרי – הדלקת נגרמת בעקבות זיהום ויראלי עלולה להביא להופעת סחרחורת קשה. היא תהיה מאופיינת בחוסר יציבות, קשיי הליכה, בחילות והקאות. בדרך כלל היא חולפת לאחר מספר ימים ללא צורך בטיפול.

מחלת מנייר – סיבתה של המחלה אינה ידועה לעולם הרפואה והיא באה לידי ביטוי בעליית הלחץ באוזן הפנימית עד כדי יצירת בקעים. מאפייניה הם, בין היתר, התקפי סחרחורת חזקים המלווים בבחילות ובהקאות. פגיעה בשמיעה ורעש רציף באוזן. במצב זה התקפי הסחרחורת עלולים להמשך ממספר שעות ועד ליום או יומיים.

כאשר מערכת העצבים המרכזית נפגעת בעקבות אירוע מוחי או גידול שפירממאיר וכן עקב מחלת הטרשת הנפוצה או פריצה של כלי הדם במוח, תופיע סחרחורת שתמשך לאורך זמן רב – ממספר ימים ועד מספר שבועות. בדרך כלל היא תהיה מלווה בהפרעות נוירולוגיות העלולות לכלול גם לירידה בתחושה באיברים מסויימים בגוף.

תרופות מסויימות עלולות גם כן לגרום לסחרחורות וכן צריכת אלכוהול מוגברת. לעיתים הן תופענה כהקדמה להתפרצות מיגרנה. ובמיקרים מסויימים של פגיעה בראש או בצוואר עלולות גם כן להופיע סחרחורות.

דרכי טיפול

שני סוגי הטיפול העיקריים בסחרחורות הם: טיפול סימפטומי כללי וטיפול ממוקד המטפל בבעיה מסויימת. הראשון מתאים לכל סוגי הביטויים השונים של הבעיה ללא קשר לסיבה הגורמת לה. השני אמור לפתור את הבעיה המסויימת הגורמת לסחרחורת.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים

הפורטל המוביל לבריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים. פורטל המקום שבו תקבלי את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: נשים, תזונה, אסתטיקה, גיל ההתבגרות, גיל המעבר,גיל הזהב, רפואה ועוד מגוון רחב של נושאים.

אז מה היה לנו בכתבה: