מהו וירוס הפפילומה?

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

וירוס הפפילומה

וירוס הפפילומהבניגוד למה שרבים חושבים, וירוס הפפילומה או נגיף הפפילומה האנושי הוא לא נגיף אחד כי אם קבוצה שמונה למעלה ממאתיים סוגים שונים של נגיפים שמעוררים מחלות בריריות וברקמות העור האנושיות.

המשותף לחברים במשפחה זו הוא שהזנים השונים שנמנים עליה מועברים מנשא לאדם בריא במגע מיני.

הנזקים שמחולל הנגיף

חשוב להבין שבעוד שמדובר על נגיף מדבק מאוד, הרי שתשעים אחוז מהנשאים שלו לא יהיו מודעים כלל לכך שהנגיף מקנן בגופם.

הסיבה לכך נעוצה בעובדה שמערכת החיסון האנושית לרוב מצליחה להתגבר על הנגיף תוך שישה חודשים עד שנתיים מרגע ההדבקה, עוד לפני שהחלו להופיע התסמינים הראשונים שיש בהם כדי להעיד על מחלה כלשהי.

במידה ומערכת החיסון לא הצליחה להתגבר על הנגיף התסמינים הראשונים שיעידו על קיום של הדבקה יהיו פפילומות או קונדילומות באזור פי הטבעת ואיברי המין.

הקשר לסרטן

בקרב הציבור הרחב ישנה תפיסה רווחת אך מוטעית לפיה כל הידבקות בנגיף זה מסתיימת בהתפתחות של מחלת הסרטן. שימו לב – שמונים אחוז מהאוכלוסייה יידבקו בנגיף זה אך סרטן צוואר הרחם נחשב עדיין לנדיר מאוד ולמעשה רק ארבע נשים מתוך מאה אלף מפתחות אותו מדי שנה.

עם זאת, נגיף הפפילומה האנושי בדגש על כמה עשרות זנים ספציפיים ממשפחה זו אחראי לרוב המקרים של סרטן זה.

בנוסף לסרטן צוואר הרחם שהוא סוג הסרטן שמקושר לנגיף באופן החזק ביותר, ישנם מספר סוגים שונים של מחלת הסרטן שמקושרים להדבקה בנגיף זה שכוללים סוגים נדירים יחסית של סרטן כמו למשל סרטן הפין, סרטן הנרתיק, סרטן הגרון ועוד.

אבחון של וירוס הפפילומה

אין צורך לאבחן את ההדבקה בנגיף כיוון שכפי שציינו, מדובר על מאורע שכיח מאוד. אי לכך, לרוב כשמדברים על אבחון של הנגיף, הכוונה היא לאבחון של סרטן צוואר הרחם. למעשה, מאחר והנגיף נחשב לגורם המרכזי למחלה זו, הרי שלעתים קרובות הם מזוהים אחד עם השנייה.

נכון לכתיבת שורות אלה מדי שנה מאובחנות במדינת ישראל יותר מאלפיים נשים עם נגעים בצוואר הרחם שנחשבים לטרום סרטניים וקצת פחות מ-200 נשים מאובחנות כחולות בסרטן זה מדי שנה.

הבדיקה לגילוי מוקדם של סרטן צוואר הרחם מתבצעת באופן שגרתי אצל רופאי הנשים כשההמלצה הכללית היא לעבור את הבדיקה מדי שלוש שנים עבור נשים בגילאים 35-54.

חיסון נגד נגיף הפפילומה האנושי

כיום ישנם שני סוגים של חיסונים שמיועדים למנוע הדבקה בנגיף שעלול להיות קטלני. החיסון הראשון נקרא GARDASIL והוא מיועד לנשים וילדות מגילאי תשע שנים ועד 45 שנה. החיסון יעיל נגד ארבעה זנים שונים של נגיף הפפילומה האנושי (6,11,16,18) שאחראיים לתשעים אחוז מהיבלות באיברי המין ולשבעים אחוז ממקרי סרטן צוואר הרחם.

החיסון השני נקרא CERVARIX והוא מאושר גם כן לשימוש במדינת ישראל עבור נשים עד גיל ארבעים וחמש. חיסון זה יעיל רק נגד שני זנים של נגיף הפפילומה האנושי (16 ו- 18) ואינו מקנה הגנה כלל מפני יבלות באיברי המין. יש לציין כי החיסונים מתאימים גם עבור זכרים שכן הם יכולים בהחלט לשאת את הנגיף גם כן.

בנקודה זו יש לציין כי במידה והנגיף כבר נמצא בגוף, הרי שהחיסון לא נלחם בו. החיסונים מיועדים למנוע את ההדבקה הראשונית בלבד ולכן במידה והנגיף כבר מקנן בגוף, החיסון לא יכול למנוע התפתחות של נגעים סרטניים או יבלות. זו הסיבה בגינה ישנה המלצה לבצע את החיסונים מוקדם ככל האפשר לפני שהילדים מתחילים להיות פעילים מינית.

כיצד מטפלים בוירוס הפפילומה?

הטיפול משתנה בהתאם לתסמינים. כך למשל אם מדובר על מחלות סרטן שונות הרי שהטיפול יינתן בהתאם לפרוטוקולים הרפואיים המתאימים לנסיבות (שלב המחלה, המיקום של הגידול, סוג הגידול, מצב בריאותו הכללית של המטופל ועוד).

וכן, במידה והמחלה באה לידי ביטוי בנגעים עוריים הטיפול ישתנה בהתאם לצורך (הקפאה של היבלות, כריתה כירורגית ועוד). בכל מקרה יש להבין כי גם הסרה של היבלות לא מביאה לחיסול הנגיף כיוון שהוא עדיין עלול להימצא בשולי הרקמות שנותרו בגופו של המטופל.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים

הפורטל המוביל לבריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים. פורטל המקום שבו תקבלי את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: נשים, תזונה, אסתטיקה, גיל ההתבגרות, גיל המעבר,גיל הזהב, רפואה ועוד מגוון רחב של נושאים.

אז מה היה לנו בכתבה: