אם חליתם במחלת הסרטן בוודאי עברתם או שאתם עוברים ממש עכשיו התמודדות לא פשוטה עם הגילוי והמחלה. סביר להניח שתפקודכם היום יומי השתנה ויש לכם די מטלות ודאגות. על מנת להקל לפחות על חלק מהטרדות ועל מנת להקל על היבטים שונים של ההתמודדות חשוב להכיר את כל הקשור בזכויות המגיעות לחולים מול ביטוח לאומי.
בדרך למימוש הזכויות
עבורכם, כאנשים שחלו במחלות קשות, וסרטן מוכרת ככזו, יש כמה וכמה זכויות רפואיות ואחרות המגיעות מהמדינה. על מנת לממש את הזכויות הללו צריך לפעול בצורה מסודרת מול המוסד לביטוח לאומי. מי שיפעל נכון מגדיל את סיכויו לממש זכויות שונות שחלקן בעלות אופי כספי וחלקן בעלות אופי תפקודי או טיפולי.
על פי מומחית בעל שם שעוסקת בסיוע לחולים שונים במימוש זכויות רפואיות, חשוב להתחיל בהליך מול המוסד לביטוח לאומי מוקדם ככל האפשר. לעיתים ניתן להעזר בשירותי סיוע בבית החולים ובקהילה. מקובל כיום להכיר לעיתים במחלות אונקולוגיות כמחלות שקשורות לתנאים במקומות עבודה מסוימים. כאשר ביטוח לאומי מכיר במחלת הסרטן כמחלת מקצוע הרי שמגיעות לחולה זכויות נילוות רבות ומצבו דומה לזה של אדם שעבר תאונת עבודה – כך מבחינת זכויות לטיפול רפואי במימון ביטוח לאומי וכך גם בקצבאות ותגמולים.
הפרוצדורה של הטיפול מול ביטוח לאומי למימוש זכויות חולי סרטן מתחילה בהגשת תביעה. בחלק מהמחלקות האונקולוגיות תוכלו לקבל סיוע במילוי הטופס וחשוב מאוד למלא אותו באופן מפורט וברור וכן לגבות את הכתוב במסמכים רפואיים. לאחר הגשת התביעה, שיכולה להיעשות גם ללא התייצבות בביטוח לאומי אלא בדואר ואפילו בפקס, יזומן החולה להופיע בפני וועדה רפואית. הוועדה הרפואית כוללת נציג מנהלי ונציג רפואי שתפקידם להעריך את מצב החולה בהתאם למסמכים ובהתאם לדברי החולה עצמו. הוועדה מבססת את עבודתה על ספר הליקויים של ביטוח לאומי אך אין להסיק מכך שהיא פועלת באופן אובייקטיבי או בלתי תלוי. את מצבם של החולים השונים ניתן לראות ולפרש באופנים שונים ולכן – יש משמעות גדולה במיוחד להכנה לקראת הוועדה הרפואית ולאופן שבו מציג החולה את מצבו ואת קשייו השונים מבחינה של תפקוד בעבודה (אם עדיין עובד), בבית, בפעילויות שונות כגון רחצה, התהלכות, תפקוד עצמאי ועוד.
חברת מימוש זכויות תעזור גם לכם
מספר טיפים שריכזנו עבורכם באדיבות חברת מימוש זכויות רפואיות ועשויים לעזור לכם לשפר את הסיכוי למימוש הזכויות כחולי סרטן:
- איספו מסמכים רפואיים מפורטים ורבים ככל שניתן.
- הגיעו לוועדה הרפואית כאשר אתם ממוקדים, רגועים ויכולים להציג את מצבכם באופן ברור ובהיר. לא חייבים להיראות "מסכנים" כדי להצליח, לא זו הדרך להרשים את פקידי הוועדות הרפואיות.
- ניתן אומנם להתנהל מול המוסד לביטוח לאומי גם ללא סיוע וגם ללא עזרה, אבל ככל שתדעו יותר מה לעשות, ככל שתדעו לא רק למי פונים אלא גם מה כדאי להדגיש – סיכויי הצלחה עולים באופן ניכר.
רוצים התמודדות קלה יותר עם בירוקרטיה מסובכת שלא עושה חסד גם עם חולים קשים? שמעתם על ספר הליקויים של ביטוח לאומי, ספר שלא ממש מיטיב עם החולים ושניתן לפרש אותו בדרכים שונות שעשויות לגרום לעוגמת נפש של ממש? פנו למקצוענים למימוש זכויות רפואיות ושפרו את סיכויי ההצלחה ותחושת הביטחון שלכם בדרך למימוש הזכויות המגיעות לכם.