מוות בעריסה

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

מוות בעריסה

מוות בעריסה הוא מצב בו תינוקות נפטרים במהלך השינה, ללא סיבה ידועה,מוות בעריסה ועל פי נתוני משרד הבריאות מופיע בשכיחות של 2-4 מקרים לכל 10,000 לידות חי. מדובר במצב אשר בהגדרתו אינו ניתן להסבר, המופיע אצל תינוקות בריאים.

קיימות השערות שונות בנוגע לסיבה למוות בעריסה. ההשערה הרווחת בשנים האחרונות היא הפסקת נשימה פתאומית, הקשורה למרכז הנשימה במוח אשר אינו מפותח מספיק אצל חלק מהתינוקות, וגירוי הנשימה עלול להיפסק אצלם במקרים מסויימים כתלות בתנוחת השינה ובגורמים סביבתיים נוספים.

קיימת חשיבות רבה להפחית ככל שניתן את הסיכון להופעת המוות העריסה, ועל כן משרד הבריאות ואיגודים רפואיים נוספים יוצאים בהמלצות לגבי תנוחת השינה ומצבים נוספים בהם יש לשמור על בריאותו של התינוק.

גורמים המשפיעים על מוות בעריסה

מוות בעריסה נגרם לעתים קרובות משילוב של הפרעה גופנית עם מצב סביבתי המאפשר את הפסקת הנשימה ואת המוות. הגורמים הגופניים התורמים לכך הם:

  • משקל לידה נמוך – אחת הסיבות החשובות למוות בעריסה הוא לידת פגים או תינוקות במשקל נמוך, אשר עדיין לא התפתחו באופן מושלם ותפקוד המערכות השונות שלהם יכול לא להתבצע כראוי.
  • דלקת בדרכי הנשימה – במקרים רבים תינוקות סובלים מדלקות בדרכי הנשימה, העשויות לתרום להפרעת הנשימה הגורמת למוות בעריסה.

מלבד הגורמים הפיזיים, קיימים מספר גורמים סביבתיים היכולים לגרום למוות בעריסה. ברוב המקרים, מדובר על גורמים הקשורים לסביבת השינה של התינוק, הכוללים:

  • שינה על הבטן – תינוקות הישנים על הבטן נמצאים בסיכון מוגבר לפתח הפסקת נשימה, ולכן חשוב להשכיבם על הצד.
  • שינה על מצע רך מדי – במידה והתינוק ישן על הבטן והמזרן שלו רך מדי, הוא עלול להיחנק ממנו, ולכן חשוב להקפיד על מזרן קשיח.
  • שינה עם ההורים – שינה עם ההורים באותה מיטה עלולה לגרום להפרעה בנשימה של התינוק ולמוות בעריסה, ולכן חשוב להשאירו קרוב למיטת ההורים אך לא בתוכה.

המלצות למניעת מוות בעריסה

על פי המלצות משרד הבריאות, קיימות מספר הנחיות להפחתת הסיכון למוות בעריסה הכוללות המלצות בנוגע לתנוחת השינה, סביבת התינוק והתנהגות ההורים. ההמלצות החשובות למניעת מוות בעריסה הן:

  • השכבת התינוק על הגב בזמן השינה – בניגוד למה שהיה מקובל בעבר, היום ידוע שיש להשכיב את התינוק על הגב על מנת למנוע ככל שניתן אירועים של מוות בעריסה. מחקרים הראו שהשכבת התינוק על הגב מונעת אירועים של הפסקת נשימה, ולכן יעילה במיוחד למניעת מוות בעריסה. יש לציין שבזמן שהתינוק ער, רוב אנשי המקצוע ממליצים דווקא להשכיב אותו על הבטן, מכיוון שבדרך זו מושג חיזוק שרירים טוב יותר, אך כאשר מדובר בשינה ההשכבה היא על הגב בלבד.
  • מיטת תינוק עם תו תקן – בנוגע למיטת התינוק, קיימת חשיבות רבה למיטה טובה ובעלת תו תקן בינלאומי. במקרים אלה אין לחסוך וחשוב מאוד לקנות מיטה טובה עם מזרן קשיח וסדין מתוח והדוק, ובכך להפחית הפרעה לנשימתו התקינה של התינוק.
  • סביבה בטוחה – בכל מקרה בו מעורבים ילדים קטנים חשוב מאוד להקפיד על סביבה בטוחה אשר אינה כוללת מרכיבים שונים אשר יכולים להזיק לתינוק ולסכן את נשימתו. ההמלצה הכללית היא להימנע משימוש בחפצים רכים העלולים לחסום את נתיב האוויר של התינוק, ולהוציא שמיכות פוך, צעצועים ומוצרים נוספים אשר יכולים לסכן את תקינות נתיב האוויר של התינוק.
  • לבוש נוח – חשוב להקפיד על לבוש קל ונוח בזמן השינה, ולהימנע מהלבשת התינוק בשכבות מרובות ובבגדים עבים. למרות הקור, יש להשתמש בבגדים טובים אך דקים ולחמם את החדר, ולהפחית שימוש בשמיכות עבות, סוודרים ובגדים גדולים בזמן השינה.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים

הפורטל המוביל לבריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים. פורטל המקום שבו תקבלי את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: נשים, תזונה, אסתטיקה, גיל ההתבגרות, גיל המעבר,גיל הזהב, רפואה ועוד מגוון רחב של נושאים.