מדיטציה

מדיטציה

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

מדיטציה

זוהי ודאי לא הפעם הראשונה בה אתם שומעים את המילה מדיטציה. תרגול מדיטציה הפך לפופולרי בקרב אנשים רבים בעשור האחרון. במידה ולא נחשפתם קודם למידע בנוגע למדיטציה או נחשפתם למידע מועט אתם ודאי תוהים מהי מדיטציה? מהו התרגול המדיטטיבי, למה הוא משמש והאם תוכלו גם אתם למצוא בו תועלת?

מדיטציהמהי מדיטציה?

רבים נוטים לחשוב כי מדיטציה משמעותה פולחן דתי מסוג כלשהו וכתוצאה מכך חשים רתיעה מתרגול מדיטטיבי, אולם לא כך הדבר, למרות שמדיטציה שימשה ומשמשת לא מעט בפולחנים דתיים ורוחניים שונים היא איננה מיועדת לשם כך בלבד.

למעשה, תרגול מדיטציה, על הטכניקות השונות נועד בעיקרו לסייע לאדם להגיע לשלווה, רגיעה ותחושת חיוניות.
קיימות מאות טכינקות שונות לתרגול מדיטטיבי, הנבדלות זו מזו בפרמטרים רבים, אך לכולן בסיס משותף – ניתוק, השקטת "רעשי הרקע" והתבוננות פנימה, אל נבכי נפש האדם, רגשותיו ומחשבותיו.

הטכניקות השונות לתרגול המדיטציה התפתחו במהלך מאות שנים והתרגולים המדיטטיביים הראשונים מתועדים כבר במאה ה-15 לפני הספירה בתרבויות מזרחיות קדומות כגון הודו, סין וטיבט.
במאה ה-19 מצאה המדיטציה את דרכה אל המערב, שם נתקבלה בזרועות פתוחות והותאמה לסגנון החיים וצורת המחשבה המערבית המודרנית.

תרגול מדיטציה אינו שונה משמעותית במהותו מתרגול גופני, כשם שתרגול גופני נועד לחיזוק השרירים ותפקוד יעיל של מערכות הגוף השונות, כך תרגול המדיטציה נועד לחיזוק הקשר הנפשי שלנו עם עצמנו ולתפקוד יעיל של המערכות הריגשיות שלנו.

ממחקירים שונים שנערכו שנושא עולה כי באמצעות תרגול קבוע של מדיטציה ניתן להגיע לתחושת שלווה ונועם, להגברת החיוניות והיצירתיות, וכן לסייע באיזון מצבי רוח ושליטה על כעסים, דכאונות, חוסר מוטיבציה ותחושות שליליות אחרות.

מדיטציה ביהדות

ביהדות כמעט ולא קיים אזכור למדיטציה או לכל תרגול הדומה לטכניקות המדיטציה המוכרות, אך קיימים אזכורים לפולחנים ותרגולים המשמשים למטרה דומה.
כך לדוגמה, ניתן למצוא בכתביו של רבי משה חיים לוצאטו תרגול הנקרא זרימת אור, עליו ביסס אושו (פילוסוף וסופר הודי) טכינקת מדיטציה הנקראת האור הזהוב.

הדוגמה המובהקת ביותר לתרגול מדיטטבי במסורת היהודית היא כנראה תהליך ההתבודדות, המהווה פולחן רוחני מרכזי בחסידות ברסלב.
ביהדות המודרנית קיימים תרגולים הנקראים "מדיטציה יהודית", אולם אלו לא מסתמכים על מקורות יהודיים אותנטיים ואינם מהווים תרגול מדיטטבי מסורתי.

תרגול מדיטציה

בעת המדיטציה, נמצא המוח במצב הדומה למצב המכונה "טרום שינה", זהו המצב בו אנו נמצאים בשלבים האחרונים בתהליך ההרדמות.
במצב זה גופנו מרגיש רפוי ורגוע, נשימתנו איטית וכבדה ואנו מרגישים תחושה כללית של שלווה.

כאמור, קיימות טכניקות רבות ושונות לתרגול מדיטציה ומציאת התרגול הנכון עבורכם יכול להיות תהליך ארוך ומרתק, אך בטרם תצאו אל המסע מופלא הזה ראוי שתסגלו לעצמכם טכניקת תרגול בסיסית אשר תסייע לכם לרכוש הבנה עמוקה יותר והרגלים בנוגע לתרגות המדיטטיבי.

טכניקה בסיסית לתרגול מדיטציה:
1.    שבו על כיסא או כרית, הקפידו על ישיבה נוחה וטבעית אך עם זאת בריאה – גב זקוף, כתפיים משוחררות וצוואר ושכמות רפויים.
2.    התמקדו לרגע במחשבה על מטרת המדיטציה עבורכם, תיהיה אשר תיהיה.
3.    עיצמו את עיניכם ונישמו לאט ובתשומת לב, שאיפה איטית דרך האף ונשיפה איטית דרך הפה.
4.    רכזו את תשומת ליבכם בנשימתכם, באוויר הנכנס דרך הנחיריים, אל בית החזה, ממלא את הבטן והסרעפת ומתרוקן אט אט בדרכו החוצה.

בצעו תרגיל זה במשך 10 דקות, אפשר ומומלץ על בסיס יומיומי, במקום ובשעה שנוחה לכם.

חשוב לזכור, כבכל תרגול, ההתחלה לעולם אינה קלה. סביר להניח שבתרגולים הראשונים תחוו אי שקט, כאבים קלים או תחושת אי נוחות כללית. זוהי תופעה נפוצה והגיונית, בהתחשב בעובדה שאין אנו רגילים לשבת ללא ניע ובעיינים עצומות לאורך זמן ממושך.
אל תתיאשו מתופעות אלו, ככל שתתמידו יותר בתרגול מדיטציה ילכו תופעות אלו ויעלמו.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים

הפורטל המוביל לבריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים. פורטל המקום שבו תקבלי את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: נשים, תזונה, אסתטיקה, גיל ההתבגרות, גיל המעבר,גיל הזהב, רפואה ועוד מגוון רחב של נושאים.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן