ניתוח כריתת שד לחולות בסרטן השד

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

ניתוח כריתת שד לחולות בסרטן השד

ניתוח כריתת שד לחולות בסרטן השדכריתת שד היא ניתוח המבוצע להסרת רקמת השד באופן מלא או חלקי, כדרך לטפל בסרטן השד, או למנוע את הישנותו. עבור נשים עם סרטן השד בשלב מוקדם, כריתת שד היא אפשרות טיפול אחת, וניתוח לשימור השד, שבמהלכו רק הגידול מוסר מהשד, היא אפשרות שנייה.

החלטה בין כריתת שד מלאה וכריתת הגוש בלבד היא החלטה קשה, שכן שני ההליכים יעילים במידה שווה, אך כריתת גוש אינה אופציה עבור כל החולות בסרטן השד, ויש נשים המעדיפות לעבור כריתת שד מלאה.

טכניקות חדשות יותר לכריתת השד משמרות את עור השד ומאפשרות מראה טבעי יותר לאחר ההליך. ניתוח שחזור שד לצורתו המקורית ניתן לביצוע במקביל להליך כריתת השד, או במהלך ניתוח שני במועד מאוחר יותר.

כריתה משמשת להסרת כל רקמת השד במצב של סרטן שד או במצב של סיכון גבוה במיוחד לפתח אותו. על פי התקדמות הסרטן, מתקבלת ההחלטה אם לבצע כריתה חד צדדית או דו צדדית.

אופן ניתוח כריתת שד

בכריתת שד מבוצעת הסרה מלאה של השד, וכל רקמת השד מוסרת, לעיתים בשילוב עם רקמות סמוכות אחרות. בהליך זה, המנתח מסיר את השד כולו, כולל את הפטמה, אך אינו מסיר את בלוטות הלימפה בבית השחי או את רקמת השריר מתחת לשד.

לעיתים מבוצעת כריתת שד כפולה, כניתוח מניעתי בנשים בסיכון גבוה מאוד לסרטן השד. לאחר אשפוז יום, רוב הנשים יכולות לשוב לבתיהן לאחר הניתוח, וזהו סוג ניתוח נפוץ מאוד לטיפול בסרטן השד.

אם אישה מעוניינת בשחזור שד מיידי, מבוצעת כריתה עם שמירת העור. בהליך זה, רוב העור מעל השד, כולל הפטמה והעטרה, נותר בשלמותו, ושאר הניתוח מבוצע כרגיל. כלומר, מבוצעת כריתה מלאה, אך העור נשמר.

גישה זו אינה מתאימה למצב של גידולים גדולים יותר או למצב של גידולים הנמצאים קרוב לפני השטח של העור, ובמקרה זה משתמש המנתח בשתלים או רקמות מחלקי גוף אחרים על מנת לשחזר את השד. נשים רבות מעדיפות גישה זו בשל היתרון של רקמת צלקת מופחתת ושחזור שד במראה טבעי יותר.

ניתוח לשימור שד

סוג זה של ניתוח נקרא כריתה חלקית, ובמהלכו מוסר רק חלק מהשד המושפע מהסרטן, אך כמות ההסרה תלויה בגודל הגידול ומיקומו ובגורמים נוספים. אם מבוצע טיפול קרינה לאחר הניתוח, מחדיר המנתח במהלך הניתוח פיסות מתכת קטנות לתוך השד, המופיעות בצילומי רנטגן, על מנת לסמן את האזור המיועד לטיפולי הקרנות.

כריתת גוש מסירה רק את הגוש בשד, ולאחר מכן מבוצע טיפול בקרינה. אם נדרש גם טיפול כימותרפיה, טיפול הקרינה נדחה בדרך כלל עד לאחר השלמת הכימותרפיה.

בטיפול הסרת רקמת שד מוסרת יותר רקמת שד מאשר בניתוח לכריתת גוש, ולמעשה רבע מהשד מוסר. גם בהליך זה טיפול בקרינה מבוצע בדרך כלל לאחר הניתוח, וגם כאן הוא מתעכב אם ניתן טיפול כימותרפיה.

אם נמצאים תאים סרטניים בפיסות הרקמות המוסרות, מצביעים ממצאים אלו על תוצאה חיובית של הניתוח. אם לא מאותרים תאים סרטניים בקצוות הרקמות, זוהי תוצאה שלילית של הניתוח, המעידה על הותרת חלק מתאי הסרטן מאחור, ובמצב זה יתכן שיהיה צורך לשוב ולהסיר יותר רקמה. פעולה זאת נקראת כריתה.

עבור רוב הנשים בשלב מוקדם או מתקדם של הסרטן, ניתוח לשימור שד, בתוספת טיפול בקרינה, יעיל כמו כריתת שד. התוצאות הן משביעות רצון ושוות ערך לנשים שטופלו בשתי גישות אלו, אך ניתוח שימור שד אינו אופציה עבור כל הנשים עם סרטן שד.

כריתה רדיקלית – בהליך זה, המנתח מסיר את השד כולו, את בלוטות הלימפה בבית השחי והחזה, ואת השרירים מתחת לשד. בעבר היה ניתוח זה נפוץ מאוד אך היום המצב שונה היות והשיטות המתקדמות של כריתת שד יעילות באותה מידה, אך עדיין משתמשים בשיטה זו עבור גידולים גדולים שצומחים לתוך שרירי החזה ומתחת לשד.

ניתוח לשחזור שד

ככל שמוסר חלק גדול יותר של השד, כך השינוי בצורת השד משמעותי יותר. אם השדיים נראים שונים באופן משמעותי לאחר הניתוח, קיים צורך בניתוח לשחזור על מנת להשוות בין הסימטריה של שני השדיים, במקרה של כריתה חד צדדית, או לשחזר את שני השדיים, במקרה של כריתה דו צדדית.

חשוב מאוד להתייעץ עם הרופא, ואף עם מנתח פלסטי, לפני הניתוח על מנת לקבל מושג לגבי השפעת לגבי השפעת הניתוח על צורת השדיים לאחר ההליך, וכדי להבין את האפשרויות השונות.

מלבד כאב לאחר הניתוח והשינוי הברור בצורת השד, תופעות לוואי אפשריות כוללות זיהום, שטף דם, והצטברות נוזל שקוף בפצע הניתוח. אם גם בלוטות הלימפה מוסרות מבית השחי, עלולות להתרחש תופעות לוואי נוספות.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים

הפורטל המוביל לבריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים. פורטל המקום שבו תקבלי את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: נשים, תזונה, אסתטיקה, גיל ההתבגרות, גיל המעבר,גיל הזהב, רפואה ועוד מגוון רחב של נושאים.

אז מה היה לנו בכתבה: