כריתת חצוצרות

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

כריתת חצוצרות

כריתת חצוצרותהחצוצרות הן זוג צינוריות שממוקמות בין הרחם לבין השחלות. כל אישה באה לעולם עם שתי חצוצרות שאורכן מגיע באישה הבוגרת לשבעה עד ארבע עשר ס"מ.

כאשר הביצית מתפתחת בשחלה, היא עטופה בזקיק שחלתי, מעין שקיק שנקרע כאשר הביצית בשלה. יחד עם השקיק נקרע גם קיר השחלה והביצית הבשלה מגיעה לחצוצרה דרכה היא צריכה לעבור במטרה להגיע לרחם להפריה.

בחלקן הפנימי של החצוצרות ישנם ריסים זעירים שמאפשרים באמצעות תנועתם את המעבר של הביצית לכיוון הרחם. המסלול מהחצוצרה לרחם יכול להימשך מספר שעות עד ימים אחדים. ההפריה של הביצית מתרחשת בתוך החצוצרה, אך במקרים בהם הביצית מופרית בתוך החצוצרה ומשתרשת בה במקום ברחם, מתחיל להתפתח היריון חוץ רחמי.

ליקויים בחצוצרות

ישנו מגוון רחב ביותר של ליקויים שיכולים לגרום לבעיות בתפקוד של החצוצרות. מאחר והחצוצרות משחקות תפקיד מרכזי במערכת הרבייה הנשית, הרי שהבעיות השונות עלולות לבוא לידי ביטוי בבעיות פוריות ובעקרות. כך למשל החצוצרות יכולות להיחסם ולא לאפשר את המעבר של הביציות דרכן. מצב זה מתרחש לרוב בעקבות מחלה דלקתית של האגן אך לא אחת החסימה של החצוצרות מתרחשת גם בעקבות ניתוח שאחריו התרחשה הידבקות.

מצב של חסימת החצוצרות נקרא הידרוסלפינקס במידה והחצוצרות מלאות בנוזל צלול, פיוסלפינקס במידה והן מלאות בנוזל מוגלתי והמטוסלפינקס במידה והחצוצרות מלאות בדם. יש לציין כי בדומה לכל רקמה בגוף, גם החצוצרות עלולות לסבול מגידול סרטני כמו למשל במקרים בהם סרטן השחלות שולח גרורות לחצוצרות.

בכל מצב שבו החצוצרות נסתמות, לא ייתכן המפגש של הזרע והביצית ולא תיתכן הפריה תקינה. כמו כן, יש לציין כי ישנו טיפול שמיועד למנוע כניסה להיריון שבו למעשה קושרים את החצוצרות תוך כוונה שלא לאפשר את המפגש בין הזרע לביצית.

מתי יש לבצע ניתוח לכריתת החצוצרות?

להלן מספר מצבים שבהם יש לשקול ניתוח לכריתת חצוצרות:

  • בעבר הטיפול במצבים של בעיות פוריות שמקורן בהידרוסלפינקס היה ניתוח לשחזור של החצוצרות שמטרתו הייתה לפתוח את החסימה בקצוות של החצוצרות. עם זאת, כיום ידוע כי ניתוחי השחזור הובילו להידבקויות חוזרות וכן שניתוחי השחזור מקושרים לשכיחות גבוהה מאוד של היריון חוץ רחמי. לפיכך, כיום הנטייה היא לבצע בנשים שסובלות מכאבים חמורים וכרוניים בעקבות הידרוסלפינוקס ומבעיות פוריות ניתוח לכריתת חצוצרות.
  • טיפול בסרטן – במקרים בהם התגלה כי האישה סובלת מסרטן השחלות, ייתכן מאוד כי יהיה צורך לכרות את השחלות ואת החצוצרות. ברוב המקרים מדובר על כריתה חד צדדית אך לא אחת אין מנוס מלבצע כריתה דו צדדית.
  • כריתה מניעתית – בקרב נשים שנמצאות בסיכון לחלות בסרטן השחלות או החצוצרות ניתן לבצע כריתת חצוצרות מניעתית. הניתוח מומלץ במיוחד עבור נשים שסיימו את תכנית הילודה שלהן. יש לציין כי כריתה מניעתית של החצוצרות והשחלות מפחיתה בחמישים אחוז את הסיכוי לחלות בסרטן השד בקרב נשים הנכללות בקבוצת סיכון לחלות במחלה.
  • כריתה במקרים של הריון חוץ רחמי – כאשר העובר מתחיל להתפתח בתוך החצוצרה בעקבות השרשה לא תקינה, ישנו סיכוי שהחצוצרה תיקרע ותדמם. הסיבה לכך נעוצה בעובדה שבניגוד לרחם, החצוצרה לא ניחנת בגמישות רבה. במצבים בהם התרחש קרע ודימום ייתכן מאוד שיהיה צורך להסיר את החצוצרה בניתוח.

האם ניתוח לכריתת חצוצרות עשוי לגרום לתופעות לוואי חמורות?

באופן עקרוני ניתוח לכריתת חצוצרות לא נחשב לניתוח מסובך. עם זאת, במידה והוא מבוצע בשתי החצוצרות במקביל, על מנת שהמטופלת תיכנס להיריון יהיה צורך בהתחלה של טיפולי פוריות כמובן.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים

הפורטל המוביל לבריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים. פורטל המקום שבו תקבלי את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: נשים, תזונה, אסתטיקה, גיל ההתבגרות, גיל המעבר,גיל הזהב, רפואה ועוד מגוון רחב של נושאים.

אז מה היה לנו בכתבה: