כאבי קוליק בתינוקות

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

כאבי קוליק בתינוקות

כאבי קוליק בתינוקותלמרבה הצער, כאבי קוליק אינם ברורים לחלוטין. כאבי קוליק מתחילים בדרך כלל בשבוע השני לחייו של התינוק. הכאבים חולפים בדרך כלל בגיל שלושה או ארבעה חודשים.

לא קיים הבדל מגדרי בשכיחות הכאבים או בין אם התינוק ניזון באמצעות הנקה או מבקבוק. לפי מחקרים מדעיים אין שוני במונחים של אישיות, בריאות נפשית בין ילדים אשר סבלו מכאבי קוליק או כאלה שלא חוו את התופעה.

מהם הגורמים לכאבים?

עד כה לא נמצאה סיבה או הסבר נפוץ להתפתחות כאבי הקוליק בתינוקות. חוסר הנוחות בבטן התינוק עשוי להיגרם ממגוון רחב של סיבות.

התיאוריות הנפוצות לכאבי בטן כוללות:

  • בעיות עיכול בשל אי סבילות לחלבונים בחלב או לקטוז
  • ריפלוקס (צרבת הנגרמת בשל נוכחות חומצה בקיבה וחלב אשר זורם בחזרה לוושט)
  • מערכת עיכול לא בשלה
  • נוכחות אוויר במעיים
  • רמות גבוהות של הורמון אשר מובילות לכאבי בטן או ירידה במצב רוח
  • רגישות יתרה לגירויים סביבתיים כמו צלילים או אור
  • מערכת עצבית לא מפותחת

תסמינים של כאבי הקוליק

בכי הינו תגובה תקינה לחלוטין בקרב תינוקות. במהלך 3 החודשים הראשונים לחייהם, תינוקות יכולים לבכות עד כשעתיים ביום. תינוקות הסובלים מכאבי קוליק מתחילים לבכות ללא כל סיבה הנראית לעין.

לעתים קרובות הבכי מתחיל בשעות הערב או לחילופין בשעות קבועות במהלך היום. הבכי יכול להמשך כשלוש שעות ביום, במשך מספר שבועות. בכי המלווה בכאבי קוליק, אינטנסיבי ורם בעוצמתו בהשוואה לבכי רגיל.

תינוקות עם קוליק עשויים אף להציג תסמינים נוספים כמו הקשתת הגב, כיווץ אגרופים, כיפוף הידיים והרגליים, בטן נפוחה, אדמומיות בפנים, הופעת גזים וכיווץ של שרירי הבטן. תינוקות הסובלים מכאבי בטן נוטים לאכול ולעלות במשקל באופן תקין. ירידה במשקל יכולה לרמז על בעיה בריאותית אחרת.

כיצד מאבחנים?

האבחון בדרך כלל נעשה על סמך התסמינים בלבד. כדי להקל על האבחון, הרופא יבקש מההורים לתאר את תדירות הופעת הבכי, משך הזמן, תיאור האופן בו התינוק בוכה, סימנים הנראים כמעוררי בכי, כיצד ההורה פועל כדי להרגיע את התינוק, תדירות ההנקה, אילו סוגי מזון ניתנים לתינוק ותדירות פעילות המעיים.

דרכי טיפול והתמודדות

שינויים בתזונה כמו שינוי בסוג המזון, לחלב סויה או נוסחה היפואלרגנית יכולה לסייע בהקלת הכאב. מומלץ לאם להימנע ממזונות מסוימים (כגון קפאין, חלב, ירקות מסוימים) ונטילת תוספי צמחים במהלך תקופת ההנקה.

כמו כן, ניתן לאמץ עזרי מזון אחרים כמו שימוש בבקבוקי פלסטיק אחרים, בעלי מכסים מותאמים לתינוקות, וזאת כדי למנוע בליעת אוויר.

התמודדות עם בעיות שינה היא אמצעי יעיל נוסף להקלה על אי הנוחות הנוצרת בקרב התינוק. הקפדה על שינה ארוכה, אם כי לא ארוכה מדי, בקרב התינוק יכולה לסייע בתהליך ההתמודדות.

כמו כן, רעשים מקפיצים, רעש חזק ומרגיז עשויים ליצור חוסר נוחות. מומלץ להרחיק את התינוק ממוקד הרעש לסביבה שקטה ובעלת תאורה עמומה כדי להקטין את כמות הגירויים.

עיסויים באזור הבטן הם כלי שימושי להקלה על כאבים. ניתן להניח את התינוק על הזרוע, כאשר ראשו מונח על הכתף, בטנו כלפי מעלה ורגליו מונחות על מפרק כף היד. בתנועות קלות ומעגליות לעסות את בטנו באיטיות. עיסויים מסוג זה עשויים להפחית את הכאב.

טיפול תרופתי

תרופות לטיפול ברפלוקס בקרב תינוקות, עלולות להפחית בייצור ו/ או לפעול כנגד החזרת זרם המזון לוושט. ניתן לשלב תה צמחים על בסיס קמומיל, מנטה ושומר כחלק מתפריט התינוק.

הורים רבים מדווחים כי שימוש בטיפות הומאופתיות לטיפול בכאבי בטן, מסייעים לתינוקם להקלה בכאבים.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים

הפורטל המוביל לבריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים. פורטל המקום שבו תקבלי את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: נשים, תזונה, אסתטיקה, גיל ההתבגרות, גיל המעבר,גיל הזהב, רפואה ועוד מגוון רחב של נושאים.