היסטרוסקופיה אבחנתית

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

היסטרוסקופיה אבחנתיתהיסטרוסקופיה אבחנתית היא בדיקה גניקולוגית המאפשרת לרופא להביט באזורים שונים במערכת הרבייה הנשית ולאבחן בעיות שונות.

במסגרת הבדיקה לא מבצעים פעולות רפואיות כמו הסרה של פוליפים או צריבה של כלי דם, שכן מדובר בבדיקה אבחנתית בלבד. במקרים מסוימים לאחר הבדיקה יומלץ לבצע פעולות רפואיות שונות דוגמת אלה, במסגרת היסטרוסקופיה ניתוחית. במאמר שלפניכם נפרט אודות הליך הבדיקה ונענה על מספר שאלות נפוצות הקשורות אליה.

אילו ממצאים ניתן לאבחן באמצעות היסטרוסקופיה אבחנתית?

במסגרת היסטרוסקופיה אבחנתית ניתן לבדוק את צוואר הרחם, חלל הרחם ופתחי החצוצרות. לפיכך ניתן לאבחן את הממצאים הבאים:

  • מבנה רחם לא תקין שעלול להוביל לכישלונות של טיפולי הפרייה או אי פוריות (מבנה רחם דיסמורפי).
  • חסימת חצוצרות פרוקסימלית המופיעה בנשים הסובלות מליקויי פריון שהתגלה בצילום הרחם שלהן כי אין מעבר בחצוצרות.
  • רקמת רירית שפלשה אל בין סיבי השריר ועשויה להוביל להפרעות פוריות, דימום פתולוגי וכאבים (אנדומיוזיס).
  • שאריות הריון לאחר גרידה או לידה.
  • הידבקויות תוך רחמיות לאחר גרידה של חלל הרחם, זיהום או דלקת (חיבור פתולוגי של דפנות חלל הרחם).
  • רקמה מולדת המחלקת את חלל הרחם לשני חללים (מחיצה).
  • גידול של דופן שריר הרחם (מיומה או שרירן).
  • צמיחה עודפת של רירית הרחם (פוליפ).
  • במקרים רבים הבדיקה מומלצת עבור נשים המתקשות להיכנס להיריון, שכן היא מאפשרת לאבחן ממצאים מגוונים שעלולים לגרום לבעיות פוריות.

כיצד מתבצעת הבדיקה?

הבדיקה כוללת החדרה של היסטרוסקופ לנרתיק, הזלפה של נוזל פיזיולוגי והמשך החדרת ההיסטרוסקופ דרך צוואר הרחם לעומק חלל הרחם. ההיסטרוסקופ משדר אות וידאו בזמן אמת והתמונות מוקרנות על צג שמסייע לרופא להנחות את ההיסטרוסקופ במסלולו.

ההיסטרוסקופ הוא צינור דקיק בקוטר של מילימטרים ספורים והחדרתו לנרתיק, לצוואר הרחם ולחלל הרחם, לא גורמת לכאבים ולא מחייבת הרדמה. במהלך הבדיקה יכולה המטופלת לצפות אף היא בצג ולקבל הסברים בזמן אמת. ברוב המקרים הבדיקה מסתיימת תוך זמן קצר מאוד.

רק במקרים שבהם המטופלת סובלת מרגישות מוגברת לביצוע פעולות באזור הבדיקה או במקרים שבהם המטופלת סובלת ממצב רפואי הדורש ניטור אינטנסיבי, תעלה האפשרות לבצע את הבדיקה תחת הרדמה כללית. בכל מקרה אחר, אין צורך בהרדמה כלל.

ביצוע היסטרוסקופיה אבחנתית חייבת להתבצע רק על ידי רופא מומחה בעל ניסיון בתחום – לפרטים נוספים

מתי מומלץ לבצע את הבדיקה?

את הבדיקה מומלץ לבצע בזמן שבו רירית הרחם כמה שיותר דקה, שכן בזמן זה הנראות שלה אופטימאלית. לפיכך המועד המומלץ ביותר הוא בין הפסקת הדימום ולפני הביוץ, במחצית הראשונה של המחזור החודשי. מובן שאם המטופלת סובלת מדימום לא סדיר, ייתכן מאוד שיהיה צורך לדחות את הבדיקה שכן לא ניתן לחזות מראש את המועד המתאים ביותר. בנשים ללא דימום, ניתן לבצע את הבדיקה בכל מועד שהוא. אם הדימום נמשך לכל אורך המחזור, ניתן לבצע היסטרוסקופיה אבחנתית כאשר הדימום נחלש בעוצמתו.

ישנם מצבים רפואיים כלליים שלא מאפשרים לבצע את הבדיקה וכן אין לבצע היסטרוסקופיה אבחנתית בזמן היריון או בזמן זיהום פעיל ברחם או בצוואר הרחם. לאחר הבדיקה ניתן לחזור מיד לפעילות מלאה, אין צורך להפסיק הנקה לצורך ביצוע הבדיקה ובהחלט ניתן לנסות להרות אחרי הבדיקה. למעשה יש לציין כי ישנם מחקרים לפיהם לאחר ביצוע היסטרוסקופיה אבחנתית, ניכר שיפור בפיריון.

מה הם הסיבוכים האפשריים לאחר ובמהלך הבדיקה?

הסיבוכים האפשריים נדירים ביותר וכמעט שלא מתרחשים. יחד עם זאת, ייתכן דימום קל ביותר כתוצאה מחיכוך ההיסטרוסקופ בתעלת צוואר הרחם. ייתכן שיופיעו כאבים קלים המזכירים כאבים המופיעים בזמן הווסת, אך לרוב המטופלות לא מדווחות על כאבים לאחר הבדיקה.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים

הפורטל המוביל לבריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים. פורטל המקום שבו תקבלי את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: נשים, תזונה, אסתטיקה, גיל ההתבגרות, גיל המעבר,גיל הזהב, רפואה ועוד מגוון רחב של נושאים.