שימור דם טבורי

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

שימור דם טבורי

שימור דם טבוריזוגות העומדים בפני לידה יכולים כיום להחליט על ביצוע ביטוח ביולוגי בדמות שימור הדם הטבורי.

כיום חושבים כי הדם הטבורי הוא בעל סגולות ויכולות מרפא בלתי מבוטלות כך שחשוב כי תשקלו תהליך זה בכובד ראש.

מהו דם טבורי?

דם טבורי הוא הדם שנשאר בחבל הטבור לאחר שהתינוק נולד. בשנים האחרונות עסקו רופאים ומדענים באיכות אותו הדם וגילו כי הוא מכיל תאי גזע המאפשרים הצלת חיים במקרים של מחלות קשות הפוגעות בתא כמו סרטן.

דם טבורי
ניתן לשמר ולהקפיא בתנאים מיוחדים עד שמתעורר הצורך בשימושו.

דם טבורי
כולל מרכיבים בעלי התאמה גנטית מאלה , כך שהוא לבטח לא ידחה על –ידי האדם המקבל אותו ואף מתאים לשימוש אצת כרבע מבני משפחה מדרגה ראשונה. הדם מתאים בעיקר למלחמה במחלות גנטיות של המערכת החיסונית, או למחלות הפוגעות במוח העצם.

ניתן לעשות מספר דברים עם דם טבורי מיד עם סיום הלידה:
קיימת אפשרות לתרום אותו למטרות מחקר, כך שהוא ישמש לטובת הכלל, תמורת תשלום ניתן לשמור אותו בבנק פרטי ולהשתמש בו כמובן באופן מיידי במקרה הצורך או לאפשר לבית החולים להשליך את הדם למטמנה.

איסוף ושימור דם טבורי

תהליך איסוף ושימור הדם מתבצע בכל בתי החולים בארץ וכולל מספר שלבים:

תהליך רישום וקבלת ערכה מיוחדת לאיסוף הדם

איסוף הדם על ידי המיילד או המיילדת- התהליך מתחיל כבר בחדר הלידה, כאשר לאחר יציאת השליה, מחדירים מחט לחבר הטבור ושואבים ממנו כמות של כ 100 מיליליטר דם טבורי.

מסירתו של הדם למעבדה לצרכי עיבוד- הדם הטבורי מוכנס לכלי בו מצוי חומר קרישה ומיד לאחר מכן מוקפא בטמפרטורה של כ 196 מעלות.

הקפאת הדם הטבורי במוסד שבחרתם בארץ או באירופה.

בעיות  גנטיות ושימוש בדם טבורי

תאים הלקוחים מהדם הטבורי מהווים מזור לבעיות גנטיות בשל העובדה כי הם צעירים ובעלי כושר התחדשות. שימוש בדם טבורי הוא סוג של ריפוי גנטי ונמצא כיום בסדר עדיפות גבוה בכל הקשור למחקר.

תאים הנלקחים מדם טבורי יכולים לשמש לטיפולים המביאים להתחדשות רקמות בגוף – הדם מכיל חומרים מהם עשויים סחוסים ועצמות כך שניתן באמצעותו לרפא רקמות שנפגעו מסיבה זו או אחרת.  חולים הסובלים ממחלות כלי דם או מחלות לב יכולים אף הם  להיעזר בשירותי תאים מהדם הטבורי וזו פריצת דרך משמעותית בעיקר לאור העלייה ביעורי מחלות הלב הפוקדות את העולם המודרני.

בישראל נולדים מידי שנה בממוצע כ 150,000 תינוקות שיכולים ליהנות כיום מביטחון בדמות שימור דם טבורי. תינוקות אלו יכולים להיעזר בדם במקרים של מחלות לב איסכמיות, בעיות של אי ספיקה כבדית, מחלות של מערכת העצבים, סוכרת, ובעיות של שברים או מפרקים.

בנק דם טבורי:

בארץ קיימים מספק מכונים ובנקים האמונים של שימור הדם הטבורי. הדם נשמר במיכלי חנקן המסוגלים להכיל עד כ 30,000 מנות דם.  כל הדמים המועברים לבנק עוברים בדיקות מעבדה קפדניות ועתירות טכנולוגיות על מנת להבטיח שניתן יהיה לעשות בהם שימוש בעת הצורך.

בנקים לשימור דם טבורי הינם משאב לאומי חשוב והם קיימים במדינות רבות בעולם. בין הבנקים השונים מתקיימת העברת דגימות שיכולות לעזור לחולים הנזקקים לדם.

קיימים שני סוגים של בנקים:

בנק דם ציבוריאשר הוקם על-ידי גוף ממלכתי אם באמצעות כספי תרומות או כספים ממשרד הבריאות. בנק ציבורי זה מוקם בתוך בית החולים ועליו לשמור על סטנדרטים בינלאומיים גבוהים אשר יכולים להבטיח את איכותה הגבוהה של מנת הדם.

בנק דם פרטי
אשר בו מוקפאות מנות הדם באופן שמי והוא רכושם הבלעדי של התורמים אשר משלמים עבור תהליכי האיסוף והשימור.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים

הפורטל המוביל לבריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים. פורטל המקום שבו תקבלי את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: נשים, תזונה, אסתטיקה, גיל ההתבגרות, גיל המעבר,גיל הזהב, רפואה ועוד מגוון רחב של נושאים.

אז מה היה לנו בכתבה: