בדיקת גסטרוסקופיה

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בדיקת גסטרוסקופיה

בדיקת גסטרוסקופיהבדיקת גסטרוסקופיה היא בדיקה פולשנית המשמשת להערכה של מערכת העיכול העליונה. מדובר בבדיקה השייכת לבדיקות מסוג "אנדוסקופיה".

בדיקות אלה עושות שימוש בהחדרה של סיב אופטי שבקצהו מצלמה אל תוך חללי הגוף השונים בכדי שניתן יהיה להתבונן על איברים ורקמות שונים ולחפש בהם בעיה או מחלה.

כאמור, בדיקת גסטרוסקופיה משמשת להערכה אבחנתית וטיפולית של מצבים במערכת העיכול העליונה ומאפשרת לנו מבט קרוב וברור על הושט, הקיבה והתריסריון.

מתי משתמשים בבדיקת גסטרוסקופיה?

למעשה בדיקת גסטרוסקופיה יכולה לשמש לצורך אבחון של בעיות בכל אחד מחלקי מערכת העיכול העליונה שכוללת כאמור את הושט, הקיבה והתריסריון (שהוא החלק הראשון של המעי הדק).

הבדיקה יכולה לשמש הן לצורך אבחנה והן לצורך טיפול שכן הצינור שמוחדר אל הושט ויכול להגיע גם לקיבה ולתריסריון, יכול להעביר דרכו גם אמצעי טיפול כמו לייזר המשמש לצריכה או גומיות המשמשות לקשירה.

הבדיקה יכולה לשמש לצורך בירור מצבים כמו כאבי בטן, צרבות, אבחון כיב (אולקוס) בקיבה או בתריסריון, בירור של הקאות חוזרות, הפרעות בחילה או בירור של מקרים בהם יש חשד לדימום מדרכי העיכול העליונות.

היות וניתן להחדיר דרך מכשיר הגסטרוסקופ גם מכשירים אחרים, ניתן להשתמש בו על מנת לקחת דגימת ביופסיה מחלקי מערכת העיכול העליונה כאשר יש חשד לממאירות או לתהליך דלקתי אחר. כמו כן, ניתן להשתמש בבדיקה לצרכים טיפוליים כמו קשירה של דליות מדממת, צריבה של כיבים מדממים, הרחבה של היצרויות בושט ואף ביצוע תיקונים זעירים.

שימוש נוסף שיכול להיות לבדיקה הוא על ידי שילוב שלה על אולטרסאונד– הכנסה של גסטרוסקופ לושט התחתונה כשהוא מלווה במתמר אולטרסאונד יכול לתת מבט טוב יותר על צידו השמאלי של הלב וגם ניתן להתבונן באמצעותו על רקמת הלבלב.

כיצד מתבצעת הבדיקה?

הבדיקה מתבצעת על ידי רופא גסטרואנטרולוג במרפאה בבית החולים או במרפאה פרטית. טרם ביצוע הבדיקה יש להיות בצום במשך שש עד שמונה שעות. בנוסף, יתכן ותתבקשי להפסיק נטילה של תרופות מסוימות כמו אספירין או תרופות כרוניות אחרות במספר הימים שלפני הבדיקה.

טרם הבדיקה ניתן חומר טשטוש על מנת לצמצם אי נעימות ורפלקס הקאה שיכולים להתרחש במהלך הבדיקה. לכן חשוב להגיע לבדיקה עם מלווה שכן אסור לנהוג לאחריה.

במהלך הבדיקה תתבקשי לשכב על הגב או על הצד. יתכן מאוד שינתן לך חומר טשטוש דרך הוריד וכן הרופא יתיז לגרונך חומר להרדמה מקומית בכדי שלא תרגישי את מעבר האנדוסקופ דרך הגרון. לאחר תהליכים אלה, הרופא יחדיר דרך גרונך את מכשיר הגסטרוסקופ. המכשיר נכנס לושט ותיתכן תחושת לחץ קלה אך לא אמור להיות כאב. המכשיר אינו מאפשר דיבור אך ניתן להשמיע קולות וכן הוא אינו מפריע לנשימה.

מרגע כניסת הגסטרוסקופ לושט הרופא מביט על מסך עליו מוקרנות התמונות שהגסטרוסקופ מצלם, הרופא יחדיר את הסיב האופטי לאורך הושט, הקיבה והתריסריון בכדי לחפש מקור לבעיה ולטפל בבעיות שהתגלו.

משך הבדיקה נע בן חמש לעשרים דקות, והסרט שצולם במהלך הבדיקה מוקלט כולו לצורך תיעוד ובדיקה חוזרת.

חשוב לציין כי הבדיקה איננה מכאיבה אך גם אינה נעימה במיוחד והיא כרוכה באי נוחות מסוימת אך ניתן בהחלט "לסבול" אותה היות ומדובר בבדיקה קצרה.

לאחר הבדיקה

בתום הבדיקה תועברי לחדר התאוששות לצורך השגחה של הצוות הרפואי עד שחומר הטשטוש יתפנה מגופך. לרוב מדובר על חצי שעה בחדר ההתאוששות שלאחר מכן תוכלי בדרך כלל להשתחרר לביתך.

תופעות כמו נפיחות, גזים, כאב בטן או כאב גרון הן נפוצות לאחר הבדיקה ובדרך כלל חולפות ללא בעיה כלשהי.

סיכונים בבדיקה

כמו כל בדיקה פולשנית, גם בדיקת הגסטרוסקופיה אינה חפה מסיכונים כאשר הסיכונים העיקריים הם: דימום, קרע בושט וכניסה של זיהום. מדובר בסיבוכים נדירים למדי אולם חשוב לשים לב לאחר הבדיקה לשינויים כמו: חום, כאבים בחזה, קוצר נשימה, הקאה דמית או הקאה בכלל, צואה שחורה, קשיים בבליעה וכאבי בטן חמורים וממושכים.

במידה ואחד או יותר מהשינויים הנ"ל הופיעו לאחר בדיקת גסטרוסקופיה יש לפנות בהקדם לקבלת טיפול רפואי.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים

הפורטל המוביל לבריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים. פורטל המקום שבו תקבלי את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: נשים, תזונה, אסתטיקה, גיל ההתבגרות, גיל המעבר,גיל הזהב, רפואה ועוד מגוון רחב של נושאים.

אז מה היה לנו בכתבה: