בעיות בלוטת התריס בתקופת ההנקה

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בעיות בלוטת התריס בהנקההתפקוד העיקרי של בלוטת התריס הוא ייצור הורמונים החיוניים לצמיחת ותפקוד הגוף, כמו גם לתמיכה בהנקה. מחלות בלוטת התריס כוללות תת פעילות בלוטת התריס (היפותירואידיזם), יתר פעילות בלוטת התריס (היפרתירואידיזם), וסרטן בלוטת התריס. קיים אף מצב שנקרא בלוטת תריס לאחר הלידה, אשר כולל לעיתים שילוב של תת פעילות או יתר פעילות.

נשים מיניקות עם יתר פעילות בלוטת התריס מתמודדות עם אספקת חלב מלאה. הורמוני הבלוטה חיוניים להתפתחות תקינה של השד, ומסייעים לשדיים לייצר חלב. כאשר קיים חוסר בהורמוני בלוטת התריס, אספקת חלב האם עשויה להיות מושפעת.

טיפול תרופתי בתת פעילות בלוטת התריס

הטיפול כולל תרופת תירוקסין שמטרתה להשיב את רמות ההורמונים לקדמותם. נשים שטופלו כראוי בבעיות בלוטת התריס דיווחו שאין להן בעיות עם אספקת החלב. חלק מהנשים דיווחו שאספקת החלב רגישה לרמת הורמון בלוטת התריס בדם. כלומר, רמות הורמון הבלוטה בטווח התקין, לא הספיקו לתמיכה בייצור חלב מלא, אך יש להן אספקת חלב מלאה כאשר רמת הורמון בלוטת התריס נמצאת בחלק העליון של הטווח התקין.

בתקופה של שנה לאחר הלידה, חשוב שלקבל מעקב לבעיות בלוטת התריס, כדי שלא לבלבל את התסמינים עם מחלת גרייבס, בשלב יתר פעילות הבלוטה. חשוב להבין ששתי המחלות נובעות מגורמים שונים ולכן הטיפולים שונים.

בעיות בלוטת התריס לאחר הלידה

בעיות אלו נובעות ממחלה אוטואימונית העשויה להתרחש במהלך השנה הראשונה לאחר הלידה. במהלך ההיריון, המערכת החיסונית מדוכאת באופן טבעי, כך שאינה תוקפת את העובר המתפתח. לאחר הלידה, המערכת החיסונית של האם מתגברת שוב. זהו "ריבאונד חיסוני" שעלול לגרום לבעיות בלוטת התריס לאחר הלידה.

דלקת התריס בתקופה זו עשויה לייצג אוטואימוניות של בלוטת התריס, שהייתה שקטה טרם ההיריון. בעיות אלו עלולות להתרחש כתסמיני בלוטת התריס לבד, יתר פעילות הבלוטה, או יתר פעילות ולאחריה תת פעילות.

תסמיני בעיות בלוטת התריס לאחר הלידה

תסמינים רבים נפוצים בקרב נשים ללא בעיות מיוחדות של בלוטת התריס, כך שניתן להחמיץ את האבחון או שהאישה אינה מתייחסת לתסמינים ואינה מדווחת עליהם לרופא. בנוסף, מספר בעיות הבלוטה עלולות להיות מאובחנות בטעות כדיכאון לאחר לידה או מחלות אחרות.

רוב הנשים מתאוששות מבעיות בלוטת התריס לאחר הלידה. אך אחוז קטן מהן ממשיכות לסבול מהתסמינים, ורבות נמצאות בסיכון לפתח מחלת בלוטת התריס בשלב מאוחר יותר בחיים. חלק מהנשים עם בעיות בלוטה לאחר הלידה, מדווחות על בעיות בייצור חלב, ואחרות מניקות ללא קושי.

סרטן בלוטת התריס – מחלה זו נושאת סיכונים לאם מיניקה ולתינוק, מבחינת האבחון והטיפול, שכן קיים צורך בטיפול תרופתי רדיואקטיבי הכולל יוד רדיואקטיבי המונע הנקה.

תרופות למחלות בלוטת התריס בתקופת ההנקה

נשים עם בעיות בלוטה לפני ההיריון צריכות לבדוק את רמות ההורמונים בתדירות גבוהה במהלך ההיריון ובתקופת ההנקה. במקרים רבים קיים צורך להתאים את התרופות על מנת לשמור על רמות נורמליות של הורמון בלוטת התריס.

תרופות מועטות נושאות תווית המתאימה להנקה. נשים מיניקות רבות עם מחלת בלוטת התריס נוטלות תרופות לטיפול במחלה וממשיכות להיניק בבטחה.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים

הפורטל המוביל לבריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים. פורטל המקום שבו תקבלי את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: נשים, תזונה, אסתטיקה, גיל ההתבגרות, גיל המעבר,גיל הזהב, רפואה ועוד מגוון רחב של נושאים.

אז מה היה לנו בכתבה: