סקירת אטרופיה נרתיקית

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

אטרופיה נרתיקית

אטרופיה נרתיקיתאטרופיה נרתיקית – Atrophic Vaginitis היא דלקת, המופיעה בנרתיק. הסיבה לכך קשורה בהעדר הורמון האסטרוגן, הקיים באופן טבעי באזור זה. מדובר בתופעה שכיחה מאד בגיל המעבר, המופיעה בקרב כ-45% מהנשים בגילאים אלה.

כמעט אחת מתוך שתי נשים בגיל המעבר תתמודד עם הדלקת, הנובעת במקרים רבים כתוצאה מרמות נמוכות ביותר של הורמון האסטרוגן, מצב המתרחש לאחר הפסקת פעילות השחלות. במקביל, הופך דופן הנרתיק לדק יותר, יבש ומדולל, מה שמעודד את התפתחות הדלקת.

השפעות התסמינים על בריאות הנרתיק

הנרתיק מאבד מיכולתו האלסטית, אורכו מתקצר, ההפרשות ממנו הולכות ופוחתות ורמת הריכוך שלו יורדת. נשים בתקופה זו סובלות לעתים גם מכאבים חזקים בזמן קיום יחסי מין ולעתים נמנעות מכך לחלוטין בשל הכאב. התסמינים עשויים להתרחש בדרגות חומרה שונות.

חלקם קשורים ישירות לתפקוד המיני של האישה, וחלקם קשורים למערכת השתן. באטרופיה נרתיקית, האישה סובלת מיובש בנרתיק, גרד, תחושת עקצוץ, כאבים בזמן קיום יחסי מין, השתנת יתר דחיפות במתן שתן, ולעיתים מאי שליטה במתן שתן.

נורה אדומה – ירידה בכמות ההפרשות מהנרתיק וגם בסיכוך שלו. מצב זה מעיד על התנוונות נרתיקית, המובילה בסופו של דבר לדלקת מקומית. התסמינים יכולים להיעלם בהדרגה ככל שחולף הזמן אולם במידה והם מופיעים במערכת הרבייה ומערכת השתן ואינם מטופלים הם גם יכולים להחמיר.

השיקולים אותם יש לקחת בחשבון במהלך האבחון

האבחון מבוצע על ידי רופא נשים. הוא כולל בדיקה גופנית והתייחסות לגיל האישה. במרבית המקרים, כשאישה בגיל המעבר מתלוננת על בעיות הקשורות למערכת השתן או מערכת הרבייה, המצב קשור להתנוונות נרתיקית. יש להתייחס לתסמינים ולבחון האם היא משתמשת במשחות, בסבונים או בבשמים ובאבקות כביסה שעשויים לגרום לרגישות מקומית.

במידה וגורמים אלו נשללים, ממשיכים לבדיקה גניקולוגית, שבה ניתן להתרשם מהנרתיק עצמו ולבחון את הסימנים השונים, העשויים להעיד על אטרופיה נרתיקית, כמו אודם מקומי, חיוורון, פטרת, רקמה שברירית מאד וחוסר גמישות.

גישות טיפול והתמודדות

הטיפול עשוי לכלול שימוש בתכשירים מסככים ועתירי לחות, אך יש לקחת בחשבון שאלה נחשבים כטיפול זמני קצר טווח. אפשרות אחרת, המקובלת יותר כיום, היא הטיפול ההורמונלי העוזר לשמור על בריאות הנרתיק. הטיפול משפר את מדדיו המבניים של הנרתיק, מוריד את רמות החומציות שבו, מעבה אותו ומגדיל את מספר התאים השטחיים שבו. הוא מוצע לנשים המגיעות לגיל המעבר כחלק ממניעת התופעה.

חשוב להבין! הטיפול ההורמונלי איננו מומלץ לנשים החולות בסרטן השד או לנשים עם היסטוריה משפחתית של המחלה. טיפול זה חושף אותן לרמות גבוהות של אסטרוגן, שמהן כדאי להן להימנע. ולכן, במקרים כאלה כדאי לשקול אפשרויות טיפול אחרות וגם להתייעץ עם האונקולוג המטפל.

 

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים

הפורטל המוביל לבריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים. פורטל המקום שבו תקבלי את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: נשים, תזונה, אסתטיקה, גיל ההתבגרות, גיל המעבר,גיל הזהב, רפואה ועוד מגוון רחב של נושאים.

אז מה היה לנו בכתבה: