קפיצת גדילה

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

קפיצת גדילה

קפיצת גדילה קפיצת גדילה היא תופעה שמתרחשת בשלבים מסוימים בחודשים הראשונים לחיי התינוק- בגיל עשרה ימים, לאחר מכן בגיל שלושה שבועות, אחר כך בגיל שישה שבועות, שוב בגיל שלושה חודשים ולבסוף בגיל חצי שנה. ישנם תינוקות שחווים קפיצת גדילה גם בגילאים מאוחרים יותר- תשעה חודשים ושנה.

קפיצת גדילה מתפרסת על פני ימים ספורים שבמהלכם התינוקות דורשים כמויות גדולות יותר של אוכל לשם התפתחותם והם מאותתים שמה שהיה עד עכשיו כבר לא מספיק עבורם.

רופאים ואחיות טיפת חלב סבורים כי תינוקות לא גדלים ומתפתחים בהדרגה אלא אחת לכמה שבועות ולכן השינוי הזה נקרא קפיצת גדילה שבאה לרמוז על קפיצת שלב בחיים. התופעה נפוצה בקרב תינוקות יונקים וגם בקרב תינוקות שניזונים מתחליפי חלב אם.

קפיצת גדילה מתבטאת לא רק בצריכת המזון אלא גם בשינויים משמעותיים בהתפתחות השכלית, המוטורית והרגשית של התינוקות. אלו שלבים שבהם ההורים מבחינים בשינויים אלה. לעתים השינויים מלווים גם בשעות שינה שלרוב הופכות להיות ארוכות יותר.

קפיצת גדילה מתרחשת באופן שונה בין תינוק אחד לשני כשם שהתינוקות שונים זה מזה. בקרב תינוקות מסוימים קפיצת גדילה יכולה להיות כלל לא מורגשת, ישנם תינוקות שחלק מהסימפטומים יופיעו וישנם כאלה שיחוו הכול מהכול.

כיצד תזהו קפיצת גדילה?

ההורים מודעים למושג קפיצת גדילה אך לא תמיד מבינים מהי משמעותה וכיצד עליהם לזהות אותה, אז הנה לפניכם הדרכים שבעזרתן תוכלו לדעת. ברוב המקרים, כשתינוקות נמצאים בתקופות של קפיצת גדולה הם רוצים לאכול יותר בכמויות משמעותיות ביחס למה שאכלו קודם לכן, ולרוב עם סיום התקופה הם יחזרו לכמויות הרגילות שאכלו.

למשל אם הם אכלו 180 סיסי בכל ארוחה, כעת הם ידרשו כמות של 270-240 סיסי. כשתסתיים קפיצת הגדילה הם יחזרו לדרוש כמות של 180. גם שעות האכילה משתנות כך שתינוקות שהתרגלו לאכול בכל שלוש עד ארבע שעות פתאום דורשים אוכל כל שעה עגולה.

התינוקות צורכים אוכל בכמויות גדולות יותר, לכן אתם תבחינו בכך שמספר הפעמים שבהן החיתולים יהיו מלוכלכים הולכות וגדלות. בנוסף אתם תבחינו בכך שסדר יומם של התינוקות משתבש פתאום. שעות השינה משתנות והופכות להיות ארוכות יותר או קצרות יותר והתינוקות נעשים פחות נינוחים ורגועים, כמו אומרים שמשהו מציק להם ושהם עוברים שינוי.

אתם ההורים בוודאי תבחינו בכך שהתינוקות הופכים להיות תלותיים יותר, זקוקים לקרבתכם כל הזמן, רוצים להיות על הידיים פעמים רבות או אפילו במשך כל היום ולרוב בוכים כל פעם שאתם מתרחקים מהם.

אימהות שמניקות יבחינו בשינויים גם בעצמן ולא רק בתינוקות. מכיוון שהתינוקות מבקשים לינוק פעמים רבות ביום הן חשות עייפות יותר מתמיד למשך כמה ימים. מסיבה זו חשוב שאותן נשים ידאגו לעצמן, יאכלו תפריט מאוזן, ישתו מים בכמויות יפות וישנו כמה שניתן.

תרומה לתינוק

אמנם קפיצות גדילה חלות בתקופות קצרות אך הן משמעותיות להתפתחות התינוקות. הם אוכלים יותר, צוברים כוח להמשך ההתפתחות, משפרים את יכולותיהם המוטוריות, קולטים יותר דברים ועולמם הרגשי מתפתח.

קשיים והתמודדות

לרוב הקשיים שבהם נתקלים הורים לתינוקות בזמן קפיצת גדילה קשורים לתלות הרבה של התינוקות בהם. להחזיק את התינוקות על הידיים במשך כל היום אינו דבר פשוט. הוא מצריך מההורים סבלנות אין קץ.

כששעות השינה מתקצרות וכשהתינוקות מתעוררים פעמים רבות בלילה ההורים עייפים מאוד ועלולים להיות עצבניים. אימהות מניקות חוות את הקשיים בכך שהן מניקות סביב השעון וכמעט ללא הפסקה, דבר שמעייף אותן והופך אותן לתשושות.

דרכי ההתמודדות הן פשוט להיענות לצרכי התינוקות למשך ימים ספורים. להאכיל אותם בכל פעם שידרשו, להגדיל את כמויות המזון אצל תינוקות שצורכים תחליפי חלב, להיות סביבם, להשתדל לנוח בכל פעם שהתינוקות ישנים ובעיקר לא להתייאש כי זה חולף כעבור כמה ימים.

ראו גם:
איך לטפל בתפרחת חיתולים?

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים

הפורטל המוביל לבריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים. פורטל המקום שבו תקבלי את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: נשים, תזונה, אסתטיקה, גיל ההתבגרות, גיל המעבר,גיל הזהב, רפואה ועוד מגוון רחב של נושאים.

אז מה היה לנו בכתבה: