מהי קנדידה

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

קנדידה

קנדידהקנדידה היא פטריית שמר המצויה בגופנו. באופן רגיל אין היא מזיקה, אך לעיתים מסיבות שונות היא מתרבה וגורמת לזיהום פטרייתי הבא לידי ביטוי במגוון סימפטומים כמו הפרעות עיכול ועייפות.

הסיבה להתרבות הקנדידה היא הפרת איזון החיידקים בגופנו. בגוף ישנם חיידקים רבים, טובים ורעים שבמצב מאוזן חיים "בשלום" אחד עם השני, אך לעיתים מופר האיזון, למשל לאחר נטילת אנטיביוטיקה ההורגת את החיידקים הטובים, ואז הקנדידה משגשגת והופכת למזיקה ביותר. זיהום קנדידה הוא נפוץ מאוד והוא עשוי להיות הגורם למקרים רבים שאין להם הסבר רפואי כגון שלשולים כרוניים, מיגרנות וכדומה.

הגורמים

ישנם מספר גורמים עיקריים הגורמים להתפתחות הקנדידה או להחמרתה, כגון:

סוגי קנדידה נפוצים

הקנדידה יכולה להיות מקומית או רב מערכתית, כלומר לפגוע במספר מערכות בגוף בו זמנית. זן הקנדידה אלבינקס הוא הנפוץ ביותר ומופיע בעיקר במעיים. ישנו סוג נוסף הנקרא קנדידה גלברטה המתפשטת פעמים רבות לכיוון הנרתיק וגורמת לפטרייה בנרתיק. ישנם סוגים נוספים, אך אלו הנפוצים. לעיתים הקנדידה מתפשטת לאזורים אחרים בגוף, בעיקר לחלל הפה, לציפורניים ולנרתיק.

סימפטומים

הקנדידה אחראית למגוון עצום של סימפטומים, אם כי לא כולם חייבים להופיע והדבר תלוי במידה רבה במיקום הקנדידה וברמת הזיהום. להלן חלק מהסימפטומים הנפוצים:

עייפות וחוסר אנרגיה, אנמיה, תשוקה למתוק, כאבי ראש, עצבנות, דיכאון, נדודי שינה, קושי בהורדת משקל, שלשולים, עצירות, גזים, נפיחות בבטן, אלרגיות למזון, אקזמה, אקנה, יובש בעור, פטרת הציפורניים, פצעים בלשון, אפטות, פטרת בפה, פטריות חוזרות בנרתיק, אסטמה, כאבי שרירים, חוסר איזון הורמונאלי, בעיות פוריות, דלקות חוזרות בגרון, אובדן החשק המיני, נזלת, ריח רע מהפה ועוד סימפטומים רבים.

הכמות העצומה של הסימפטומים הקשורים לקנדידה אינה מאפשרת לאבחן קנדידה רק על סמך סימפטומים ומצריכה בדיקת מעבדה. עם זאת, כאשר ישנם מופיעים חלק מהסימפטומים שברשימה שלעיל באופן כרוני והם אינם קשורים למחלות או הפרעות אחרות, בהחלט יש מקום לחשוד שמדובר בקנדידה. אחרי הכול, מדובר בזיהום מאוד נפוץ באורח החיים המערבי.

אבחון

ישנן מספר דרכים לאבחן קנדידה. הדרכים הנפוצות הן באמצעות בדיקת צואה, לעיתים בשילוב של בדיקת משטח (למשל כאשר יש פטרייה בפה) ובדיקת דם. אם הקנדידה היא מקומית בפה או בנרתיק ניתן לזהות אותה באמצעות סימנים חיצוניים בולטים כמו חיפוי לבן על הלשון, הפרשות גבינתיות מהנרתיק וכדומה.

לאחרונה נכנס השימוש בבדיקת דם מהירה לאבחון קנדידה המזהה נוגדנים בדם לסוגי הקנדידה השונים, אך היא מבוצעת רק במרפאות פרטיות ומחירה יקר.

טיפול בקנדידה

ברפואה הקונבנציונלית לא נוטים להתייחס ברצינות לקנדידה, והם אינם ממהרים לשלוח לבדיקות כל עוד אין מדובר בפטרייה בנרתיק, בפה או בציפורניים, שאז הטיפול הקונבנציונלי כולל משחות שונות.

ברפואה המשלימה הטיפול העיקרי בקנדידה הוא באמצעות תזונה, השמדת הפטרייה ותוספי מזון שונים. עקרונות התזונה העיקריים כוללים הורדת סוכרים, פחמימות ריקות, שמרים, מוצרי חלב ולעיתים פריטים נוספים במטרה למנוע את שגשוג הקנדידה.

השמדת הפטרייה נעשית באמצעות צמחי מרפא ותוספי מזון וכן נטילת פרוביוטיקה במטרה להרבות את החיידקים הטובים בגוף שיוכלו להילחם בקנדידה ולהחזיר את האיזון שהופר.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים

הפורטל המוביל לבריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים. פורטל המקום שבו תקבלי את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: נשים, תזונה, אסתטיקה, גיל ההתבגרות, גיל המעבר,גיל הזהב, רפואה ועוד מגוון רחב של נושאים.

אז מה היה לנו בכתבה: