עייפות כרונית

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

עייפות כרונית

עייפות כרוניתתחושת עייפות כבדה, או עייפות מעת לעת היא נורמלית, אך עייפות קשה אשר אינה נעלמת, ואף מחמירה עם פעילות גופנית או נפשית, ושאינה נגרמת בשל מחלות אחרות, אינה נחשבת לתופעה נורמלית.

סוג זה של עייפות נקרא תסמונת עייפות כרונית והיא נפוצה בעיקר בקרב נשים בגילאי שלושים עד חמישים. סיבוכים אפשריים של תסמונת התשישות הכרונית כוללים דיכאון, פעילות נמוכה באופן משמעותי, תופעות לוואי של טיפול ובידוד חברתי עקב עייפות.

חלק מהנשים עשויות להחלים באופן מלא בתוך תקופה של שישה חודשים עד שנה, בעוד שאחרות עלולות לסבול מהמצב במשך זמן ארוך יותר. קיימות אף נשים שמעולם לא החלימו באופן מלא. טיפול ושיקום נרחב מגדילים את סיכויי ההחלמה המלאים.

התסמינים של עייפות כרונית

התסמינים של עייפות כרונית כוללים כאבי שרירים, כאבי ראש ועייפות. האישה חשה כאילו היא סובלת מזיהום נגיפי כגון שפעת, אך התסמינים לעייפות כרונית עלולים להימשך חצי שנה או יותר ואף לשנים. רמת העייפות קשורה לתסמונת תשישות כרונית והיא אינה דומה לעייפות רגילה. סוג זה של עייפות מקשה על ביצוע פעילויות רגילות, ולעיתים הן אף בלתי אפשריות.

תסמינים אחרים של עייפות כרונית כוללים:

  • עייפות הנמשכת למעלה מעשרים וארבע שעות לאחר פעילות גופנית שהיא בדרך כלל נסבלת בקלות.
  • עייפות שאינה חולפת באמצעות שינה מספקת או מנוחה.
  • שכחה, קושי בריכוז, בלבול, עצבנות.
  • כאבי ראש המאופיינים בדפוסים וחומרה שונים מבעבר.
  • כאבי שרירים ומפרקים, ללא נפיחות או אדמומיות.
  • רגישות בבלוטות הלימפה בצוואר או בבית השחי
  • חום קל
  • כאב גרון.

גורמים לעייפות כרונית

אין גורם ספציפי ידוע לתסמונת עייפות כרונית. מספר מומחים סבורים כי התופעה נגרמת באמצעות וירוסים. תיאוריה נוספת גורסת כי התופעה עלולה להיות תוצאה של תגובה חיסונית או תהליך אשר גורם לדלקת במערכת העצבים. בנוסף, גיל, מחלות קודמות, מתח, סביבה וגנטיקה עלולות לתרום להתפתחות התופעה.

חיים עם תסמונת עייפות כרונית

תסמונת עייפות כרונית משתנה בחומרתה, ולכן בעוד שחלק מהנשים שומרות על חיים פעילים למדי, אחרות נאלצות לבצע שינויים משמעותיים בבית, בעבודה או בלימודים. אישה הסובלת מהתסמונת, צריכה להתאים את חייה לרמת האנרגיה שלה. הרופא עשוי לסייע בקביעת רמת הפעילות המתאימה, כמו גם לבצע התאמות פי הצורך ולהגביר את הפעילות בהדרגה בהתאם ליכולת.

אבחון תסמונת עייפות כרונית

הצעד הראשון באבחנה של תסמונת עייפות כרונית מתבצע על מנת לשלול גורמים אפשריים אחרים של עייפות. הגורמים האפשריים עשויים לכלול תנאים בריאותיים דוגמת זיהומים, מחלות אנדוקריניות, מחלות שריר או עצב (למשל, טרשת נפוצה), גידולים, הפרעות במערכת החיסונית או הפרעות אוטואימוניות, תנאי לב, כבד או כליות.

כיצד מטפלים במחלה?

לא ניתן לרפא תסמונת עייפות כרונית, אך ניתן לטפל בתסמינים על מנת לשפר את הבריאות הכללית והרווחה. טיפול מוקדם עשוי לשפר את התוצאות. שילוב של גישות טיפוליות כולל תזונה בריאה, תרופות וטכניקות שינה.

התרופות לתסמונת עשויות לכלול תרופות להפחתת כאבים, אי נוחות וחום. תרופות לטיפול בחרדה ותרופות לטיפול בדיכאון. חלק מהנשים מפיקות תועלת גם מטיפול קוגנטיבי התנהגותי, אשר עשוי לזהות ולשנות חשיבה והתנהגות שלילית, כמו גם פעילות גופנית מדורגת, אשר מתחילה לאט ומתפתחת בהדרגה לאורך הזמן.

בנוסף לטיפול הראשוני, ניתן אף לאמץ טכניקות הרפיה אשר מסייעות להתמודד עם כאב ועייפות כרוניים. טכניקות אלו כוללות תרגילי ביופידבק, נשימות עמוקות, היפנוזה, עיסוי, מדיטציה, טכניקות הרפיית שרירים ויוגה.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים

הפורטל המוביל לבריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים. פורטל המקום שבו תקבלי את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: נשים, תזונה, אסתטיקה, גיל ההתבגרות, גיל המעבר,גיל הזהב, רפואה ועוד מגוון רחב של נושאים.

אז מה היה לנו בכתבה: