מדוע יש תחושת נימול בהריון?

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

מדוע יש תחושת נימול בהריון?תופעת הנימול במהלך תקופת ההיריון היא תופעה מוכרת ושכיחה מאד. כמעט כל אישה הריוניות, ובשלב מתקדם של ההיריון חשה תחושת נימול בידיים או ברגליים, שחולפת מעצמה בדיוק כשם שהופיעה. הסיבה לכך נעוצה בשל הצטברות של נוזלים, הלוחצים באופן ישיר על העצבים וגורמים לתחושה הזו.

הימנעות מעמידה ממושכת, הסרת תכשיטים או טבעות, הלוחצים לרוב על האצבעות ומשבשים את זרימת הדם וגם הגבהת הרגליים והנחתן על כרית קשיחה, כל אלה יכולים לעזור במקרים של נימול וכך גם הקפדה על מנוחה.

רקע וגורמים

תקופת ההיריון מלווה בלא מעט שינויים ותופעות שונות. תחושת נימול בהריון, כמו גם תחושה של עקצוצים קלים בידיים או ברגליים יכולה להופיע במהלך ההיריון ובמיוחד בחודשים האחרונים שלו. הדבר קורה בשל הגדלה בנפח הדם ואגירת נוזלים רבים ברקמות הגוף. כל אלה מלווים בנפיחות קלה ברגליים ובידיים וגם תופעה של נימול, עקצוצים או הרדמות בכפות הידיים.

כשמדובר בידיים עצמן, ובעיקר בכפות הידיים, התופעה נקראת "תסמונת התעלה הקרפלית". כמעט 60 אחוז מהנשים ההריוניות צפויות לחוות את התופעה הזו במהלך ההיריון, כחלק מעלייה בנפח הדם. הלחץ, המופעל על העצבים, מוביל לתחושת נימול בכפות הידיים או ברגליים.

מנוחה של האזור, ביצוע תנועות אגרוף, פתיחה וסגירת היד וגם סיבוב כפות הרגליים, גורמים להזרמה מחודשת של דם לאזורים אלה ולהפסקת תחושת הנימול. תיתכן סיבה נוספת לתחושת הנימול הקשורה למערכת השרירים והעצמות. בשל אי יציבות בחוליות הצוואר, עשוי להיגרם לחץ על העצבים, מה שמוביל להרדמות חלקן העליון של הזרועות ולעיתים גם הכתפיים.

תסמינים

הנימול בא לידי ביטוי בתצורת עקצוץ, תחושה של כמעין "נמלים" הזוחלות להן על כף היד, שורש כף היד או הרגליים וגם הרדמות. במקרים מסוימים היא באה לידי ביטוי לצד תחושת בעירה בידיים או ברגליים. לא מדובר בתופעה מסוכנת אמנם, אולם במידה והיא לא חולפת מעצמה וגוברת עם התקדמותו של ההיריון, מומלץ לפנות אל הרופא המטפל. במידה ותחושת הנימול בידיים או ברגליים גורמת למוגבלות בתנועה ולחוסר נוחות רבה, ייתכן שטיפול פיזיותרפי יוכל לסייע.

טיפול

הטיפול כאמור נעשה על ידי האישה עצמה. סיוע של פיזיותרפיסט במקרים מסוימים יכול להיות הפתרון המתאים, אולם כל אישה לבדה יכולה לבצע מספר פעולות, המפסיקות את תחושת הנימול. כשמדובר בנימול בידיים, למשל, כדאי להרים את היד מעל לגובה הלב ולהשאיר אותה כך מספר שניות. מנוחה ליד היא פתרון נוסף וגם קירור המקום. כשמדובר בנימול והרדמות הרגליים, דבר שקורה לא אחת לאחר עמידה ממושכת, כאמור, או מאמץ רב, מומלץ לנוח, להפסיק את הפעילות, לחלוץ נעליים וגרביים ולהרים את הרגליים גבוה.

כדאי לדעת

ביום יום, תחושת הנימול הינה תחושה לא תקינה, העשויה להעיד על בעיה עצבית או בעיה אחרת. אולם, בתקופת ההיריון מדובר בתופעה שכיחה מאד, שהסיבות לה קשורות להיריון עצמו ולתהליכים השונים המתרחשים בגוף במהלכו.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים

הפורטל המוביל לבריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים. פורטל המקום שבו תקבלי את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: נשים, תזונה, אסתטיקה, גיל ההתבגרות, גיל המעבר,גיל הזהב, רפואה ועוד מגוון רחב של נושאים.

אז מה היה לנו בכתבה: