לפרוסקופיה

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

לפרוסקופיה

לפרוסקופיה היא טכניקה כירורגית בה מחדירים אל חלל הבטן מצלמה וכלים נוספים דרך מספר חורים, לפרוסקופיהעל מנת לבצע ניתוחים שונים. שיטה זו, הנקראת גם כירורגיה זעירה או כירורגיה זעירה-פולשנית, מאפשרת לבצע ניתוחים שונים (וחלקם ניתוחים מורכבים מאוד) ללא פתיחת הבטן ועל ידי ביצוע מספר חורים בלבד.

בדרך זו, שיעור הסיבוכים כתוצאה מהניתוח יורד, משך האשפוז מתקצר וההחלמה הופכת לקלה יותר, וכיום קיימים ניתוחים רבים ופרוצדורות פולשניות שונות המתבצעים כמעט אך ורק בלפרוסקופיה.

מלבד הניתוחים, לפרוסקופיה משמשת במקרים רבים גם ככלי אבחנתי, ועל ידי הכנסת המצלמה אל חלל הבטן ניתן להסתכל על איברים שונים, להעריך את מצבם, לחפש מחלות שונות ואף לקחת דגימות, וכל זאת מבלי לפתוח את הבטן ותוך סיכון מינימלי של המטופל.

מהלך הטיפול

טיפולי הלפרוסקופיה מתבצעים בהרדמה מלאה וכוללים מספר שלבים:

  • ניפוח הבטן – השלב הראשוני של הלפרוסקופיה הוא ניפוח הבטן באמצעות פחמן דו חמצני. ניפוח הבטן מספק למנתחים חלל עבודה נוח, אשר אל תוכו ניתן להכניס את הכלים השונים המסייעים לביצוע הניתוח. יש לציין שניפוח הבטן מנוטר כמובן על ידי מערכת מתאימה ואינו מסוכן למטופלים.
  • החדרת צנתרים – לאחר הניפוח מכניסים אל חלל הבטן דרך חתכים קטנים מספר צנתרים (טרוקרים), אשר דרכם מוכנסים אל חלל הבטן המכשירים השונים. מדובר בצינורות בעובי משתנה, אשר ממוקמים באזורים שונים בבטן ודרכם ניתן להחדיר בצורה נוחה את המצלמה ואת המכשור הרפואי. הצנתרים מוכנסים דרך מספר חתכים קטנים (בהתאם למספר הצנתרים) אשר כמעט ואינם משאירים צלקת.
  • ביצוע הפעולה הכירורגית – לאחר שלב ההכנה (שנמשך כ-30 דקות) מתחילים בביצוע הפעולה הכירורגית או הפעולה האבחנתית.

לפרוסקופיה אבחנתית

לפרוסקופיה אבחנתית היא פרוצדורה נפוצה וחשובה בעיקר בתחום רפואת הנשים, ומספקת "הצצה" אל חלל הבטן במטרה לאתר מצבים היכולים לגרום למגוון בעיות כמו: דימומים, כאבי בטן, הפרעה בפוריות וכו'. מלבד זאת, גם בתחומים רפואיים אחרים לפרוסקופיה משמשת למגוון אפשרויות, כמו:

  • סקירה של הבטן והאגן – במקרים בהם לא ידועה ההפרעה, ניתן לבצע "לפרוסקופיה חוקרת" על מנת לחפש בעיות בבטן ובאגן. בדיקה זו משמשת בעיקר במצבי חירום או כאשר כל אמצעי ההדמיה האחרים לא הצליחו למצוא את הסיבה לבעיה.
  • ביצוע ביופסיה – למרות שבדרך כלל ביופסיה מתבצעת תחת שיקוף, קיימים מקרים בהם משיקולים שונים יעדיפו לקחת ביופסיה באמצעות לפרוסקופיה.

בסך הכל, יש לזכור שלפרוסקופיה היא פעולה פולשנית, וכיום ממעטים להשתמש בה לאמצעים אבחנתיים, אלא בדרך כלל עושים זאת רק במקרים שניתן להשתמש בלפרוסקופיה על מנת לטפל גם בבעיה.

יתרונות של לפרוסקופיה

ללפרוסקופיה יתרונות רבים, ולא סתם מדובר בטיפול נפוץ ביותר, אשר החליף ניתוחים רבים (כמו ניתוח להסרת התוספתן, ניתוחי כיס מרה, ניתוחים לקיצור קיבה ועוד). היתרונות העיקריים של הלפרוסקופיה הם:

  • משך אשפוז קצר יותר – לפרוסקופיה מקצרת באופן משמעותי את תקופת האשפוז, ובמקרים רבים המטופלים משתחררים תוך יום מביצוע הלפרוסקופיה.
  • פחות סיבוכים – מכיוון שבמהלך הלפרוסקופיה משתמשים במספר חתכים קטנים, מופיעים פחות סיבוכים שלאחר הניתוח כמו זיהום מפצע הניתוח, הרניות ודימומים. כמו כן, בזכות החתכים הקטנים מופיע פחות כאב לאחר הניתוח.
  • חזרה מהירה יותר לשגרה – לאחר ניתוחים לפרוסקופיים המטופלים חוזרים לשגרה תוך זמן קצר יותר משמעותית מאשר ניתוחים בגישה פתוחה.

הסיכונים בלפרוסקופיה

באופן כללי, ניתוחים לפרוסקופיים הם ניתוחים בטוחים יחסית, אשר לא כוללים סיבוכים רבים. עם זאת, בדומה לכל פרוצדורה פולשנית, גם ניתוחים לפרוסקופיים (אם כי פחות מניתוחים פתוחים) יכולים לגרום לזיהום, דימום, כאב רב ומצבים נוספים המוכרים לאחר ניתוח. כמו כן, חשוב לזכור שקיימים מצבים בהם לא מצליחים לבצע את הפרוצדורה בגישה לפרוסקופית, ואז יש צורך לעבור לגישה פתוחה.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים

הפורטל המוביל לבריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים. פורטל המקום שבו תקבלי את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: נשים, תזונה, אסתטיקה, גיל ההתבגרות, גיל המעבר,גיל הזהב, רפואה ועוד מגוון רחב של נושאים.

אז מה היה לנו בכתבה: