תזונת תינוקות – תרכובת מזון לתינוק

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

תזונת תינוקות - תרכובת מזון לתינוק

הנקה ותחליפיה

תזונת תינוקות - תרכובת מזון לתינוקמחקרים בכל העולם מוכיחים פעם אחר פעם כי התזונה הטובה ביותר עבור התינוק היא ההנקה. מבחינות רבות ההנקה עדיפה על כל אפשרות אחרת: ההנקה מעניקה לתינוק את כל התזונה שהוא צריך, באופן המותאם לו ביותר וכוללת ויטמינים ומינרלים שהוא זקוק להם.

העובדה המדהימה ביותר אודות חלב אם היא שהרכב חלב האם משתנה בעקבות הצרכים ההתפתחותיים של התינוק. בימים הראשונים למשל, צבע החלב הוא צהוב ויש לו הרכב תזונתי שונה מחלב אם רגיל. גם בשלבים מאוחרים יותר, למשל בגיל ארבעה חודשים ובגיל חצי שנה התינוק גורם לשינוי הרכב החלב והוא הופך לשומני יותר ומתאים יותר לתינוק ההולך ומתפתח.

יתרונות נוספים של ההנקה הם הזמינות והסטריליות שיש להנקה על פני הזנה בבקבוקים לדוגמא. החל מגיל חצי שנה תזונת התינוק משתנה והיא מכילה גם תוספות לחלב האם וכן ירקות מרוסקים ומזונות שונים בהדרגה עד למעבר מלא לאוכל רגיל, בסביבות גיל שנה וחצי.

תרכובת מזון לתינוק

עד גיל חצי שנה, ההמלצה החד משמעית היא להניק את התינוק, ושזו תהיה תזונתו היחידה. לפי סקרים שנעשו וכן לפי מחקרים רבים מתברר שבישראל אכן נשים רבות מניקות את תינוקותיהם הנקה מלאה עד גיל חצי שנה ולאחר מכן מפסיקות להניק ועוברות לתזונה שונה.

גם אמהות שממשיכות להניק לאחר חצי שנה וגם אמהות שעוברות להזין את התינוק בתרכובות מזון לתינוקות (תחליפי חלב אם) מתחילות להוסיף בהדרגה תוספות שונות לתזונת התינוק.

בגיל חצי שנה מערכת העיכול של התינוק רגישה פחות ולכן התינוק יכול להתחיל לקבל תוספות תזונתיות: אוכל מוצק ודייסות. לגבי אוכל מוצק, לתינוק יהיו הרבה שנים ליהנות מסטייקים, לחם לבן וגלידות, וחוץ מזה הוא עדיין קטן, מערכת העיכול שלו כן רגישה ואין לו אפשרות ללעוס את האוכל כיאות.

לכן, הוספת מזון מוצק לתפריט נעשית בהדרגה, תוך כדי ריסוק ובישול ללא תבלינים כולל מלח וסוכר. חשוב לזכור שישנם מזונות מסוימים שאסור להגישם לתינוק לפני הגיל המתאים כדי שלא ייווצרו אלרגיות אצל התינוק – לדוגמא בוטנים ומוצריהם (במבה, חמאת בוטנים) אסורים על תינוקות לפני גיל שנה. את הרשימה  המלאה ניתן לבקש מאחיות טיפת החלב.

שינוי ושדרוג לחלב בבקבוק

כאמור, תוספת נוספת שמתחילים להוסיף החל מגיל חצי שנה היא הדייסה שמוספים לחלב המוגש לתינוק. בין אם מדובר בשאיבת חלב אם להזנה בבקבוק לתינוק ובין אם מדובר בהכנת מזון מתחליף חלב, ממליצים רופאי הילדים להוסיף בהדרגה דייסות דגנים שונות, כדי להוסיף לילד רכיבים תזונתיים שאינם בנמצא בחלב אם.

לכן, בשלב הראשון מוסיפים דייסת אורז ומאוחר יותר מוסיפים דייסת חיטה, סובין, קורנפלור וכדומה. התינוק מקבל פחמימות ושומנים שאינם נמצאים בחלב האם וגם זה מכין אותו לקראת מעבר לאוכל מוצק. כפי שניתן לראות, לרכיבים של תרכובת החלב והתוספות יש חשיבות עצומה, שכן רכיבים מסוימים הם קריטיים להתפתחותו של התינוק.

דוגמא טובה לכך היא המצאות חומצות השומן במזון, ובמיוחד רכיב האומגה -3 הידוע בחשיבותו. כיון שהגוף איננו מייצר את החומצה הזו חשוב מאוד לספק אותה לתינוק במזון שאנו מגישים לו.

דייסות מסוימות מכילות גם ממתיקים וטעמים שונים, וההמלצה היא להמעיט בהמתקה לתינוקות, כדי לאפשר התפתחות תקינה של השיניים ואפשר לתינוק שלא להתמכר לטעם המתוק החזק של הממתיקים המלאכותיים.

כיום ישנן שתי חברות עיקריות המשווקות דייסות כתוספת לתרכובת החלב והן מטרנה, שמשווקת גם תחליף חלב, וכן רמדיה החדשה שמשווקת רק דייסות אך לא תחליפי חלב.

תחליף חלבי או תחליף צמחי?

הורים רבים מזינים את ילדיהם בתחליף חלב על בסיס צמחי ולא על בסיס חלב פרה.  אמנם ישנם תינוקות בעלי רגישות ללקטוז ואינם מסוגלים לעכל את חלב הפרה כיאות ואינם מפרקים את הלקטוז המצוי בחלב, אך מצד שני מדובר באחוזים בודדים מהאוכלוסייה.

רופאי הילדים ממליצים להשתמש אך ורק בתחליף חלב על בסיס חלב פרה אלא אם כן רופא ילדים ממליץ להורים להחליף את התזונה לתזונה על בסיס צמחי.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים

הפורטל המוביל לבריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים. פורטל המקום שבו תקבלי את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: נשים, תזונה, אסתטיקה, גיל ההתבגרות, גיל המעבר,גיל הזהב, רפואה ועוד מגוון רחב של נושאים.

אז מה היה לנו בכתבה: