עם התקדמות ההריון הבטן הולכת וגדלה מכיוון שהרחם גדל ומתרחב. בשבוע 25 להריון הרחם יכול להגיע לגודל של כדורעף וזה עלול לגרום לך תחושה של לחץ באזור הגב התחתון ואגן הירכיים. ישנן נשים אשר מרגישות כאבים גם במורד הרגליים. את עשויה להרגיש שהכאבים מפלחים באותם אזורים בגוף אותם ציינו. יתכן והכאבים הללו יחמירו ככל שיחלפו השבועות וההריון יתקדם.
מה מתרחש בגוף שלך?
פרט לעובדה שהרחם שלך כבר גדול מאוד ולוחץ על האזור התחתון של הגוף, הוא לוחץ גם על מערכת העיכול. בנוסף ללחץ שישנו, הורמון הפרוגסטרון גורם להאטה בתהליך של חילוף החומרים בגופך ורוב המזון שאת צורכת נספג בתוך הגוף.
תופעה זו גורמת לבעיות במערכת העיכול וגם להרגשת צרבת פעמים רבות במהלך היום והלילה. בכוחך להקל על התופעה על ידי אכילת ארוחות קטנות בכל מספר קטן של שעות וגם להימנע מאכילת אוכל מתובל, שמנוני וחריף.
מכיוון שבגוף שלך מתחוללים גם כעת שינויים הורמונאליים בלתי פוסקים, ישנן תופעות חדשות שלא הכרת. בשבוע 25 להריון השיער שעל הגוף ועל הראש מתעבה יותר (אל דאגה, הוא יחזור להיות כמו שהיה לאחר הלידה). בתקופה זו של ההריון את וודאי מרגישה מסורבלת יותר ומתקשה בביצוע פעילויות גופניות שונות.
מה מתרחש אצל העובר?
בשבוע 25 להריון העובר שלך מגיע כבר לאורך של 34 ס"מ והוא שוקל 700 גרם. המראה שלו הולך ונהיה אנושי יותר ויותר ככל שמשקל גופו עולה. עצמות גופו של העובר מתקשות עוד ועוד וגם שכבת השומן שלו נעשית עבה יותר.
בנוסף, בשבוע 25 להריון חל שינוי במראה של עור העובר. מעור מכווץ ומקומט הוא הופך להיות חלק יותר ותאי השומן שמתחתיו מתרבים להם. בזכות הדברים הללו העור של העובר מתחיל להיראות כמו שהוא יהיה בעת לידתו.
התפתחות נוספת בשבוע 25 להריון היא של האוזניים שנהיות כבר מפותחות כמעט לגמרי, גם מבפנים וגם מבחוץ. מכיוון שעמוק בתוך האוזן ישנו מרכז אשר אחראי על שיווי המשקל של הגוף, העובר שלך כבר מסוגל להרגיש את כיווני התנוחות שלו: מתי הוא הפוך ומתי גופו פונה כלפי מעלה.
מה עלייך לעשות כעת?
מכיוון שבתקופה של השליש השני להריון, שבו את נמצאת עכשיו, נפח הדם בגוף גדל אולם לא נוצרים תאי דם אדומים חדשים בכמות מספקת, חשוב לעשות בדיקת דם לאיתור אנמיה שכן דבר זה עלול לגרום לה להתפתח. במידה ואת אכן סובלת מאנמיה הרופא ייתן לך תוספי ברזל בכמויות גדולות יחסית.
אם עדיין לא עברת את הבדיקה לאיתור סכרת הריון – בדיקת העמסת סוכר, גשי לעשותה שלא יהיה מאוחר מדי. כמו בשבועות הקודמים, חשוב גם עכשיו להקפיד על אכילה בריאה ומאוזנת ועל שתיה מרובה של מים.