בתקופה זו של ההריון הבטן שלך הולכת וגדלה ואת מתקשה יותר ויותר לישון מפאת אי הנוחות והקימה לשירותים מספר פעמים בלילה.
כמו כן, את ממשיכה לסבול מצרבות שיכולות להתלוות אלייך במשך היום כולו ואפילו להעיר אותך משנת הלילה. יש מספר מאכלים או דברי שתיה אשר יכולים להקל על הצרבת כמו חלב, מלפפון ירוק, שקדים לבנים מקולפים, כדורי מציצה שונים ועוד. לא תמיד זה עוזר אבל כדאי לנסות.
כעת את מתחילה לחשוב על הלידה הצפויה בעוד פחות ממחצית ההריון. ייתכן שאת חוששת מהכאבים, מאופן ההתמודדות שלך עם המצב, ובכלל מכל הסיטואציה הלא מוכרת ומן העובדה כי תהפכי בקרוב להיות אמא. גם נשים שנמצאות בהריון שני, שלישי או יותר, חוות סוג מסוים של לחץ לפני הלידה מכיוון שכל לידה שונה מקודמתה.
מה מתרחש בגוף שלך?
בשבוע 24 להריון הקרסוליים שלך עדיין נפוחים כמו שהיו בשבוע שעבר ואולי אפילו יותר. התופעה הזאת מופיעה אצל הרבה מאוד נשים והיא חולפת מספר ימים אחרי הלידה. הדם מצטבר בכלי הדם שברגליים והרחם לוחץ על הוורידים אשר מזרימים את הדם בחזרה מן הרגליים אל הלב, וזה מה שגורם לקרסוליים להתנפח.
על מנת שתוכלי להקל במעט על עצמך ולהפחית את הנפיחות מומלץ לא לעמוד במשך הרבה זמן, לנוח בכל עת אפשרית, להניח רגליים למעלה בשעת ישיבה ולשכב על הצד.
תופעה מרגשת שמתחילה להתרחש היא הרגשת תנועות העובר בצורה ברורה יותר. את יכולה להבחין בשעות הערות שלו ובשעות השינה בזכות התנועתיות שלו. כעת מגיע הרחם עד מעל הטבור והוא כגודלו של כדורגל.
בשבוע 24 להריון את עשויה להרגיש יובש בעיניים, מה שילווה אותך כנראה עוד שבועות מעטים. לתחושת היובש יש פתרון והוא טיפות עיניים. בנוסף, הגדילה של הרחם גורמת למתיחות בעור שבעקבותיהן את עשויה לחוש תחושות עקצוץ וגירודים. כדי להימנע מהגירודים מומלץ למרוח מדי יום קרם לחות לגוף.
מה מתרחש אצל העובר?
אורכו של העובר הוא 30 ס"מ והוא שוקל כ-600 גרם. בשבוע 24 להריון המוח שלו ממשיך לגדול וישנה התפתחות בחוש הטעם.
ההתפתחות העיקרית בשבוע זה היא של הריאות. העובר מכין את ריאותיו לתהליך הנשימה אולם הוא מקבל עדיין את החמצן דרך השלייה. בריאות נוצרות הרבה מאוד הסתעפויות ובקצוות שלהן נוצרות נאדיות ריאה (מבנים מיקרוסקופיים דמויי שלפוחיות שעטופים בהרבה מאוד נימי דם).
העור של העובר עדיין מכווץ מאוד אולם שכבת השומן שעליו מתעבה יותר ויותר. שכבת שומן זו שומרת על חום גופו של התינוק לאחר הלידה מכיוון שהוא אינו מסוגל עדיין לווסת את חום הגוף שלו.
מה עלייך לעשות כעת?
בשבוע 24 להריון עלייך לעבור בדיקת העמסת סוכר (GCT) שמגלה את רמת הסוכר בדם על ידי תוספת של גלוקוז לגוף. במידה והבדיקה הראתה שיש בדמך רמת גלוקוז גבוהה, תעברי בדיקה נוספת של העמסת סוכר (OGTT ) עם רמות גבוהות יותר של סוכר בשביל לגלות האם את סובלת מסכרת הריון.
בנוסף, חשוב שתעקבי היטב אחרי הופעה של תסמינים ללידה כמו צירים מוקדמים או ירידת מים ואחרי תסמינים שמעידים על רעלת הריון, כגון עלייה פתאומית במשקל הגוף, טשטוש ראייה, כאבי בטן חריגים באזור הכבד (בטן עליונה בצד ימין), כאבי ראש חזקים מאוד, בצקות שלא אופייניות לשלב זה של ההריון וכדומה. אם את סובלת מאחת או יותר מהתופעות האלה עלייך לגשת בדחיפות לרופא. רעלת הריון מסוכנת מאוד לך ולעובר.