קשיים בהנקה – גורמים ופתרונות

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

קשיים בהנקהחלב אם ידוע כמזון המומלץ והמתאים ביותר עבור תינוקות. הוא המזון הטבעי, הוא מגן מפני זיהומים ומחלות, הוא המזון שהכי קל להם לעכל, הוא תמיד בנמצא בכל מקום שבו האם והתינוק נמצאים, הוא תמיד בטמפרטורה הנכונה, הוא חוסך כסף והוא חוסך את שטיפת הבקבוקים.

למרות כל היתרונות שישנם בחלב אם, ישנם קשיים בהנקה והם לא מעטים, במיוחד לא בעבור אימהות חדשות.

כדי שאישה תצליח להניק היא זקוקה לא פעם להדרכה, לעזרה ולתמיכה, רצוי מאוד ממש לאחר הלידה. ההנקה דורשת לפעמים מאמץ רב והשקעה לא קטנה, כמו גם סבלנות אין קץ.

ישנן נשים שמנסות להניק וסובלות מאוד מהקשיים שמתלווים לתהליך והן בוחרות להפסיק את ההנקה ולעבור לתחליפי חלב. לעומתן יש נשים שלמרות הקשיים הן מתעקשות להמשיך ולנסות להניק. לפעמים העקשנות משתלמת וההנקה מסתדרת ולפעמים אחרי לא מעט ניסיונות גם הן בוחרות להפסיק.

גורמים לקשיים בהנקה

קשיים בהנקה נובעים מכמה גורמים. לפעמים זה קשור בצורת היניקה של התינוק ולפעמים זה קשור בשד עצמו.

  • גודש בשדיים זהו מצב שבו השדיים מתמלאים בחלב שהצטבר בקצב מהיר מאוד לאחר שלושה או ארבעה ימים מהלידה, והתינוק לא מסוגל לינוק כמויות גדולות כל כך של חלב. הגודש גורם לאדמומיות השדיים, לחמימות האזור, לכאבים ולנפיחות בשדיים, מה שמקשה על התינוק לתפוס את הפטמה ולינוק.
  • דלקת בשדכאשר השד מודלק ישנה נוקשות, נפיחות וכאב מאוד ממוקד. יכול להיות שבמהלך הדלקת יעלה חום הגוף של האישה, דבר שמצריך לקיחת אנטיביוטיקה. חשוב מאוד לא להפסיק להניק/ לשאוב את החלב מכיוון שאם תהיה הפסקה עלול להיווצר גודש ולהחמיר את הדלקת. ככל שהשדיים מתרוקנים מהר יותר כך ההחלמה תהיה מהירה יותר. עוד חשוב הוא ליידע את הרופא בדבר ההנקה כך שייתן אנטיביוטיקה שלא עוברת דרך החלב אל התינוק.
  • פטמות סדוקותנגרמות מעצם העובדה שהתינוק לא תופס את הפטמה בצורה נכונה והדבר גורם לכאבים. לא כדאי להפסיק להניק, אלא להתחיל את ההנקה מהשד שפחות כואב ופצוע כי אז עוצמת היניקה של התינוק תורגש פחות.
  • קשיים שקשורים לתינוק – התינוק יכול עצבני מאיזושהי סיבה (עייפות, כאב בטן, גזים), או שהוא מעדיף צד אחד בלבד או שהוא פשוט לא מצליח לתפוס את השד כמו שצריך. דבר נוסף שמקשה על ההנקה הוא לשון קשורה של התינוק שזוהי בעיה מולדת. המיתר שמחבר את הלשון של התינוק לרצפת הפה תפוס והלשון לא מצליחה לעשות את פעולת היניקה בצורה טובה מה שגורם לכאבים בהנקה ולפצעים בפטמות.

טיפים להנקה מוצלחת

כדי שההנקה תהיה מוצלחת ותעבור עם כמה שפחות קשיים ישנם מספר טיפים שיכולים לסייע:

  • שמירה על תנוחה נכונה – בחירת המקום שבו תתבצע ההנקה ותנוחת הישיבה חשובות מאוד מכיוון שהן גורמות לך להרגשה טובה. התינוק יהיה קרוב לגוף שלך כך שתהיה לך אפשרות להתכופף אליו. חשוב להפנות אלייך את כל גופו של התינוק ולא רק את פניו ולדאוג שהפנים הן מול הפטמה ולא לשכוח לתמוך בגב התינוק ולא בראשו.
  • מנעי מעצמך סבל – אם את מרגישה אי נוחות מסוימת או כאבים במהלך ההנקה מומלץ להפסיק לכמה רגעים ולהתחיל שוב מההתחלה. כדי שתוכלי לשחרר הוואקום שנוצר עקב היניקה מבלי לגרום לפגיעה בפטמה, תכניסי את האצבע בין השד לבין הפה של תינוקך.
  • תדירות ההנקה – מספר הפעמים בהן התינוק אוכל כשהוא ניזון מחלב אם בלבד נע בין 8 ל- 12 פעמים. התינוק לא מבחין בין יום ללילה והוא יוצר מרווחים לא קבועים בין ארוחה לארוחה. בכדי שההנקה תהיה מוצלחת כדאי להניק את התינוק עד שהוא מראה חוסר רצון לינוק, שזהו סימן שהוא שבע.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים

הפורטל המוביל לבריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים. פורטל המקום שבו תקבלי את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: נשים, תזונה, אסתטיקה, גיל ההתבגרות, גיל המעבר,גיל הזהב, רפואה ועוד מגוון רחב של נושאים.

אז מה היה לנו בכתבה: