צמד המילים "צום מיצים" יגרור לרוב את השאלה "למה?" בליווי הבעת פנים מבועתת עד משתוממת.
עבור רוב האנשים הימנעות מאכילה פירושה סבל וגזל של אחת מהנאות החיים, והמחשבה על מיצים סחוטים כתחליף למזון תשעשע אותם עד דמעות.
אם כך, מי אלו המכורים לסחוט הזה ומדוע הם גוזרים על עצמם את ימי הצום הללו?
הסיבות לצום מיצים
חסידי השיטה מוכנים להישבע בנפלאותיה וישכנעו את כל הסובבים אותם לקחת חלק במה שהם מכנים טיהור, ניקוי ושחרור – אין ספק, מילים מבטיחות שלעיתים קרובות מטרתן אחת – דיאטה.
הפעולות, להן גורם צום המיצים הן: ניקוי הגוף מהרעלנים המצויים המזונות האחרים, שטיפת איברי מערכת העיכול וניקיונם על ידי החומרים החומציים שבמיצי הירקות והפירות, הפחתה משמעותית של תופעות כמו לחץ, חרדה ואפילו לחץ דם וסכרת. כמו כן, צום מיצים גורם לשינת לילה טובה יותר, תחושת רוחניות ומלאות ואפילו עור בריא ומבריק.
מי זקוק לצום מיצים?
כולם. מספר ימים של שתיית מיצי פירות וירקות מומלצת לכל אחד המעוניין לשפר את איכות חייו. בעיקר מומלצת השיטה למי שחש מכאובים או קשיים במהלך היום יום, מי שבריאותו רופפת ומי שמעוניין לשפר את תפקוד מערכת העיכול או הנשימה שלו למשל.
מכיוון שמדובר בצום, הימנעות מוחלטת מאכילה של מזון מוצק, מומלץ להיוועץ קודם ברופא. נשים בהריון או אנשים הסובלים ממחלות כמו לב, סוכרת וכדומה, שהצום אסור עליהם, מומלץ שיוותרו על הצום או יסתפקו בשילוב שלו עם מזונות קריטיים מבחינת התפריט הקבוע שלהם.
צום מיצים – תפריט הצום
הצום מתבסס על פירות וירקות סחוטים, כמובן. כל ירק וכל פרי נסחטים ומורכבים יחד לתפריט המאזן בין כל מה שהגוף צריך – ויטמינים, מלחים, אנזימים, מינרלים ועוד. השילוב בין כל אלו אמור להביא גם לפירוק הרעלים וגם לספק את צורכי הגוף בימי הצום. התפריטים משתנים ונבנים בהתאם לכל אדם. בכולם כמעט אין הגבלה על הכמות אותה ניתן לצרוך במהלך הצום.
כמה זמן מומלץ לצום?
כמה? בין יומיים לארבעה ימים בשנה, כך לפחות ממליצים רוב מומחי המיצים. ניקוי רעלים שכזה מחזיק לטווח ארוך לדבריהם, ומומלץ לחכות מספר חודשים בין צום אחד למשנהו. מתי? בימים של מנוחה ורגיעה ולא של לחץ ועבודה פיזית מוגברת. תכננו את צום המיצים שלכם לימים שלווים בהם תוכלו להתרכז בהכנה של המיצים ובניקוי עצמו.
צום מיצים – איך נרגיש בזמן הצום?
צום המיצים מעביר את הגוף תהליך ארוך שמפגיש אותנו קרוב מאד עם מערכות שונות בגופנו:
ביום הראשון התחושה הראשונית היא רעב, התחושה הזו תלווה את הצמים לאורך כל הימים. מלבד הרעב ישנם סחרחורת וכאב ראש קלים הנגרמים מחוסר בחומרים, להם הגוף רגיל כמו קפה, סוכר ועוד. בהמשך היום תתלווה אפילו תחושת עייפות ו"סמרטוטיות", חולשה כללית. כך גם ביום השני.
היום השלישי הגיע. יש לשער שבשלב הזה נפטרתם כבר מרוב האוכל "הישן" שהיה במערכת העיכול שלכם וכעת מתרכזים בו בעיקר מיצים. המיצים הללו חומציים ובעצם שוטפים את כל מערכת העיכול.
יחד איתם נפלטים גם רעלים מכל הסוגים אותם אנו קולטים בגופנו בלי משים, חומרי הדברה, פלסטיקים, ריסוסים מכל סוג, מתכות ועוד. היפלטותם של אלו מביאה לתופעות כמו ליחה, כאב ראש מוגבר, שיעול קשה, ביקור תדיר בשירותים, שלשול ואף הקאות וצרבת.
ביום הרביעי אמורה להופיע הישועה. הגוף שנפטר מכל הרעלים חש התעלות של ניקוי. תחושת הרעב ויתר התופעות מתחלפות באופוריה של קלילות, מצב רוח טוב, נשימה קלה יותר, שמחת חיים ובהירות כללית.
חשוב לדעת, כי דיאטות וצום, כמו במקרה המדובר במאמר, עלול לגרום לבעיות רפואיות רבות עקב מחסור בויטמינים, מינרליים וכדומה. להרחבה: דיאטה – סכנות וסיכונים