פסיכותרפיה לטיפול בנשים

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פסיכותרפיה לטיפול בנשיםהסוגיות של נשים מכסות מספר נרחב של נושאים בתחום הפסיכותרפיה. מבחינה היסטורית, מצבם הנפשי של נשים כבר נבחן במסגרת תרבותית, כשנשים תויגו בעבר כ"היסטריות" או מתנהגות באופן בלתי הולם המתבטא ברגשות מוגזמים או תקיפים מידי.

בעוד שמצבים אלו השתנו, נשים עדיין נאבקות עם כוחות חברתיים, תרבותיים ופוליטיים המגדירים את מינן. יש להן אף מספר צרכי בריאות שונים מאשר לגברים, יחסי גישה ומשימות התפתחותיות שונות, ולעיתים קרובות הן נאבקות עם הערכה עצמית, דימוי גוף ופחדים הקשורים למיניות.

לאורך כל חייהן, נשים נוטות לאגור כוח מהקשר שלהן עם אחרים, ומבטאות את יכולותיהן בשתי הגדרות הקשורות למשפחה ועבודה. אך הבעיות מתפתחות כשהן מתקשות לשלב בין שני תחומי החיים, או שהן נשארות במערכת יחסים שאינה בריאה, המאופיינת בהרס עצמי.

הערכה עצמית, דימוי גוף ומיניות

נשים נוטות להיות לעיתים ביקורתיות ביותר לגבי יכולותיהן והמראה שלהן. סביר להניח שהבעיות נובעות מהשפעות סטנדרטים של תרבות וחברה. דגש מוגזם על מראה עשוי לתרום להתפתחות הפרעות אכילה, דימוי גוף מעוות או נסיגה מפעילויות חברתיות.

ספק עצמי, בושה וחוסר רצון לקיים מגעים חברתיים עלולים לעיתים קרובות להגביל נשים מלבטא עצמן במסגרות אקדמאיות, חברתיות ועבודה. נשים נוטות לעיתים להיאבק עם אשמה ובושה הנוגעים לצרכים המיניים שלהן או נטייתן המינית. הן מבלבלות את מה שמצטייר בתקשורת עם מה שהן יודעות שקשור אליהן באופן אישי. נשים שעברו התעללות או נאנסו, סובלות מבעיות במגע מיני ונאבקות עם תחושות בושה, כעס וחוסר אמון.

מצבים בריאותיים, נפשיים, חברתיים ותרבותיים

נשים מתמודדות גם עם בעיות בריאות ספציפיות הקשורות אליהן. הריון, לידה, גיל המעבר והזדקנות מובילים לעיתים לאתגרים רגשיים, המתעוררים גם כאשר הן נתקלות בבעיות פוריות, דיכאון לאחר לידה, הפרעה קדם וסתית, או מגוון פחדים מיניים.

נשים ממשיכות לסנגר על שוויון זכויות, חוסר אפליה ויחס הוגן במקומות עבודה. האפליה עשויה לנוע בין השפעות עדינות יותר, אך לטווח הארוך היא עלולה להוביל לצלקות נפשיות בולטות יותר. אימהות עובדות עשויות להיאבק עם תחושות אשמה, בעוד שאימהות שנשארות בבית תוהות לעיתים קרובות אם ויתרו על יותר מידי תחומים בחייהן. הגברת הביטחון העצמי של נשים, עשויה להיות משימה קשה בצל הציפיות התרבותיות והלחץ החברתי.

כיצד פועל הטיפול הפסיכותרפי?

פסיכותרפיה לנשים מתמקדת בבעיות ספציפיות לנשים, תוך תפיסת בריאותן הנשית המושפעת מגורמים פסיכולוגיים, גורמים תרבותיים, סביבתיים וחברתיים. שיטת הטיפול מכירה בייחודיות הגוף והנפש, ההתמודדות עם הבעיות הפרטניות של נשים בנושאים חברתיים ובמיוחד בנושאי הריון ולידה, על כל המשמעויות הנרחבות הנובעות ממקומה של האישה בתרבות של היום.

הטיפול, מתנהל במרבית המקרים באמצעות שיחות בין המטפל למטופלת. מטרת הטיפול היא לסייע לנשים לשפר את איכות חייהן ולהעניק להן את הכלים להגשים את עצמן ולבטא את יכולותיהן תוך הכרה בעוצמות הפנימיות שלהן ושימוש בחוזקות ובמשאבים הטבעיים שלהן, לשם שיפור רווחתן הנפשית ובריאותן הפיסית.

הטיפול מסייע לשיפור היכולת של התנהלות קלה יותר בחיי היומיום, איזון בין חיי משפחה לקריירה, יכולת להפיק משמעות, הנאה וביטחון מתפקודן, כמו גם הגברת תחושת הביטחון העצמי, שיפור הדימוי העצמי ויכולת ההשתייכות החברתית.

הטיפול מתבסס על כלים ועקרונות של פסיכותרפיה, ומותאם באופן אישי לקשיים הרגשיים אותם חווה המטופלת, כולל טיפול בטראומה, הקניית כלים להפחתת לחצים, ושינוי גישה לחיים הנובעת מתפיסות מעוותות.

בדרך כלל, כרוך הטיפול בתהליך ממושך הנמשך מספר חודשים או מספר שנים, אך ניתן לקבל טיפול פסיכותרפיה לטווח הקצר, המתמקד בנושאים מסוימים. המפגשים הם שבועיים ונמשכים בדרך כלל כשעה.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים

הפורטל המוביל לבריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים. פורטל המקום שבו תקבלי את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: נשים, תזונה, אסתטיקה, גיל ההתבגרות, גיל המעבר,גיל הזהב, רפואה ועוד מגוון רחב של נושאים.

אז מה היה לנו בכתבה: