משכב לידה

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

משכב לידה

משכב לידהמשכב לידה הוא התקופה שמגיעה מיד לאחר הלידה, תקופה של חודש וחצי, במהלכה חוזר גוף האישה אט אט לעצמו ומתאושש מהלידה. במהלך התקופה מומלץ לאישה לנוח כמה שניתן, להימנע מפעילות גופנית מאומצת ולאפשר לעצמה, הן מבחינה פיזית והן מבחינה נפשית, להחלים מהלידה ואף גם מתקופת ההיריון הארוכה.

בתקופה זו גם צפויות להופיע תופעות שונות, הנחשבות לשכיחות ולכאלו שאינן מדאיגות, הן מופיעות בעוצמות שונות ובתדירויות, המשתנות בין אישה לאישה.

מהו משכב לידה?

בתקופה שלאחר הלידה, הרחם חוזרת לגודלה הטבעי ולמקומה הרגיל. במהלך חודש וחצי לאחר הלידה, הרחם מתכווצת, והתסמינים כוללים כאב ודימומים. על מנת להתגבר על התסמינים, יש לקחת משככי כאבים כגון אקמול או אופטלגין מספר פעמים ביום.

ההפרשות והדימומים עשויים להימשך מספר חודשים, אך עם הזמן תדירותם ועוצמתם הולכת ופוחתת. במשכב לידה, ובעיקר בזכות המנוחה הרבה, יכולה מערכת העיכול שלה גם לחזור למצבה הקודם, לתפקוד מלא כפי שהיה לפני הלידה. מצב זה מתרחש בתקופה של שבוע לאחר הלידה ובעיקר אם מקפידים על תזונה נכונה, כזו הכוללת את כל הרכיבים התזונתיים שלהם זקוק הגוף, לרבות ויטמינים ומינרלים חשובים.

שינויים הורמונליים גם הם שכיחים מאד במשכב לידה, דבר הבא לידי ביטוי הן בסממנים נפשיים והן באופן פיזי, כמו בצקת ברגליים, החולפת בתוך שבועיים לאחר הלידה.

חשיבות הקפדה על משכב לידה

משכב לידה היא תקופה חשובה מאד עבור היולדת וחשוב להקפיד על מנוחה ורגיעה. נשים רבות חשות לאחר הלידה עייפות רבה וגם חולשה בשל המאמץ הרב הכרוך בכך וגם ההתמודדות החדשה עם אתגרי הטיפול בתינוק. בתקופה זו האישה ישנה פחות שעות ביממה וטרודה בלא מעט עניינים, ההופכים את התקופה למורכבת הרבה יותר.

כדי להצליח להתמודד עם האתגרים הנוספים, הצפויים בעתיד, כדי לאפשר לאישה לחזור פיזית לעצמה ומבלי לסבול מתופעות נוספות או מהחמרתן של התופעות הקיימות, המופיעות לרוב לאחר הלידה, כדאי לה לנוח כמה שניתן ולהימנע מפעילות מאומצת. זוהי תקופה שבה מומלץ להיעזר באנשים קרובים, בבני משפחה או בכל גורם אחר, שיהווה דמות תומכת ומסייעת.

מה מומלץ ולא מומלץ לעשות בתקופה זו

במהלך חודש וחצי שלאחר הלידה מומלץ, כאמור, להימנע מפעילות גופנית מאומצת. כדאי להקפיד ולשמור על אזור הנרתיק כמה שיותר נקי, ולעשות זאת בעזרת אמבטיות פושרות העוזרות להחלמתו ולהרגעת החתכים או הקרעים המופיעים פעמים רבות באזור בעקבות הלידה.

כדאי להשתמש בנייר טואלט רק כדי למנוע פציעות ובכל מקרה של כאב במקום שאיננו חולף, לפנות ישירות אל הרופא המטפל. רופאים רבים ממליצים להימנע מקיום יחסי מין בתקופה זו, במשך ששת השבועות שלאחר הלידה ולחזור לכך לאחר בדיקה בנרתיק שמבוצעת אצל הרופא המטפל.

אם האישה איננה חווה דימומים או קרעים בנרתיק, היא יכולה לחזור לקיים יחסי מין לאחר תום משכב לידה גם ללא אישורו של הרופא. בכל מקרה, כדאי לזכור שקצב ואופי ההתאוששות משתנה בין אישה לאישה ויש להתאזר בסבלנות.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים

הפורטל המוביל לבריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים. פורטל המקום שבו תקבלי את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: נשים, תזונה, אסתטיקה, גיל ההתבגרות, גיל המעבר,גיל הזהב, רפואה ועוד מגוון רחב של נושאים.

אז מה היה לנו בכתבה: