את בהריון! מזל טוב ובהצלחה בתשעת החודשים הבאים. ההריון כולו מלווה במחשבות, תהיות וחששות לא מעטים לשלום העובר ולשלום הבריאות שלך בתקופה חשובה זו.
מכל מקום תשמעי מה מותר לעשות בהריון ובעיקר מה אסור לעשות, מה אסור לאכול ומה אסור לשתות, מה רצוי לעשות ומה לא רצוי וממה כדאי להימנע. מכל עבר מציעים לך הצעות וכל אחד אומר את הדברים שהוא חושב. יש כל כך הרבה מיתוסים לגבי תקופת ההריון והם יכולים רק לבלבל.
אז הנה לכן רשימה מפורטת של 21 מיתוסים על הריון. הבה ונתחיל:
1. בתקופת ההריון את אוכלת בשביל שניים
מיתוס זה לא כל כך מדויק מכיוון שאכן את צריכה לדאוג גם להזנה שלך וגם להזנת העובר, אבל לא צריך לאכול כמות מזון שנועדה לשני מבוגרים. נשים שמשקלן לפני ההריון היה תקין צריכות להוסיף לתזונה שלהם 300 קלוריות ביום.
2. בזמן ההריון צריך לאכול מזונות ייחודיים
מיתוס זה אינו נכון כלל. מרבית המזונות שבריאים לאישה טובים גם לעובר- ירקות, פירות, מוצרי חלב, חיטה מלאה, מזון עם חלבונים ועוד בריאים מאוד לאם ולעובר. אפשר בהחלט לאכול דגים אך בכמות מוגבלת של פעמיים- שלוש בשבוע בגלל שיש בהם ריכוז גבוה של כספית.
3. אסור לשתות משקאות אלכוהוליים
המיתוס נכון מאוד. הרפואה של היום אינה יודעת מהי כמות האלכוהול שעלולה לפגוע בעוברים ולכן אין מידע לגבי הכמות המותרת לשתייה. אפשר לדעת בוודאות כי שתייה מרובה של אלכוהול גורמת לפיגור שכלי, למומי לב, לפגיעה בקצב גדילת העובר, למומים בפנים ועוד.
4. אסור לשתות קפה בהריון
המיתוס אינו נכון. צריכה מתונה של קפה או של משקאות אחרים עם קפאין לא גורמת לסיבוכים בהריון. מה שכן, צריכת קפאין בכמויות גדולות עלולה לגרום להפלות. אין איסור מוחלט על שתיית קפה, רק שהמינון יהיה נמוך.
5. מותר לאכול סושי
המיתוס לא מדויק לגמרי. מותר לאכול סושי צמחוני או סושי שכל המרכיבים הבשריים שלו בושלו היטב ושבהכנתם המזון, כלי ההכנה וכדומה לא נגעו כלל בדגים. סושי בדרך כלל מורכב מאצות ומדגים חיים אותם מומלץ מאוד שלא לאכול בזמן הריון מכיוון שיש בהם המיקרואורגניזמים שמסוכנים מאוד לעובר ועלולים לגרום למחלות.
6. תזונה לפני ההריון משפיעה על מין העובר
המיתוס נכון. בשנים האחרונות גילו שגם תזונת האישה לפני כניסתה להריון יכולה להשפיע על מין העובר. למשל אם האישה אוכלת בעיקר תזונה חומצית רוב הסיכויים שהעובר יהיה ממין נקבה (מזון דל במלח, הימנעות משוקולד, שתיית כוס קפה או תה אחת ליום, הימנעות מאלכוהול, מסויה וממיצי פירות). לעומת זאת, אם האישה אוכלת בעיקר תזונה בסיסית רוב הסיכויים שהעובר יהיה ממין זכר (אכילת מזון מלוח, שוקולד, שתייה מוגזת, שתיית קפה ולמעט בביצים).
7. טיסה בזמן הריון אסורה
המיתוס אינו נכון. הוא נובע מהעובדה כי ישנם שינויי לחץ במטוס, אך לא נמצא כל קשר ליצירת מומים בעובר, ללידה מוקדמת או להפלות. מה שכן חשוב לדעת בקשר לטיסות הוא שישיבה ממושכת עלולה להגדיל את הסיכון לקרישת דם שממילא ישנו בזמן ההריון. אם את טסה כדאי שתשתי הרבה מאוד מים כדי שתהיה זרימת דם תקנית ברגליים.
8. צביעת שיער מסוכנת בזמן הריון
המיתוס אינו נכון. החומרים שמצויים בצבעי שיער ובלק לציפורניים הם מותרים לשימוש ואין כל סיבה להימנע מחשיפה להם או מצביעת שיער. כמובן שלא צריך להגזים במידת החשיפה.
9. קרינה של מכשירי חשמל מסוכנת
המיתוס אינו מדויק כל כך. הכוונה כאן היא לקרינה של מיקרוגל ושל מסכי מחשב. אפשר להיות חשופים למכשירים אלו, אך במידה.
10. חתול הוא חיה מסוכנת
המיתוס לא מדויק לגמרי. יש להימנע ממגע בצואה של חתולים ולא בחתולים עצמם. בצואת החתול עלול להימצא טפיל הטוקסופלזמה שמסוכן מאוד לעובר.
11. העישון אסור
המיתוס נכון מאוד! העישון עלול לגרום למשקל נמוך אצל עוברים וללידות מוקדמות, מה שחושף אותם לסיבוכים שמהם סובלים פגים.
12. אסור להתעמל
המיתוס אינו נכון. פעילות גופנית מתונה ולא מואצת דווקא מומלצת בהריון וצריך לשתות הרבה, לנוח מדי פעם ולהימנע מכל פעילות אגרסיבית. הליכה ושחייה הן הפעילויות הגופניות שמומלצות במיוחד.
13. סקס עלול לפגוע בעובר
מיתוס זה אינו נכון. כל עוד ההריון תקין ובריא אין כל מניעה מסקס במהלך ההריון. אם יש מצבים של שליית פתח, האישה עברה לידות מוקדמות או שיש אי ספיקה של צוואר הרחם, כן כדאי להימנע מסקס.
14. אסור לעשות אמבטיות, לשחות בים ולשהות בג'קוזי
המיתוס אינו מדויק לגמרי כי אין צורך להימנע משחייה בים ומישיבה באמבטיה חמימה, אך מים חמים מאוד כמו שישנם בג'קוזי עלולים בהחלט לגרום נזק כי הם יכולים להשפיע על חום הגוף, ואם הוא גבוה מדי העובר עלול להיפגע ויכולים להיווצר מומים.
15. עוברית גורמת ליותר בחילות
המיתוס אינו נכון. אין שום קשר בין מין העובר לבין חומרת הבחילות בהריון והתדירות שלהן.
16. אפשר לזהות את מין העובר לפי הצורה של הבטן
המיתוס אינו נכון כלל. כל אישה היא עם מבנה גוף ובטן ייחודיים משלה והצורה שבה הרחם גדל לא קשורה כלל במין העובר.
17. אם העובר הוא ממין נקבה יש על הפנים פגמים אסתטיים
המיתוס כלל אינו נכון. עד כה לא התגלה שום קשר בין המין של העובר לבין עור הפנים של האישה.
18. מין העובר ניתן לזיהוי לפי קצב פעימות הלב
המיתוס לא נכון. עד כה לא התגלה שום קשר בין המין של העובר לקצב פעימות הלב.
19. עובר פעיל ברחם יהפוך לתינוק פעיל
המיתוס אינו נכון. ההתנהגות של העובר בתוך הרחם לא מעידה כלל על התנהגותו כאדם.
20. אישה עצבנית ורגישה יותר בתקופת ההריון
המיתוס נכון בחלקו. נכון שרמת ההורמונים עולה בהריון ונכון שזה משנה את מצב הרוח של האישה אבל במקביל לזה מוסיפים את האופי הפסיכולוגי שלה, את החששות, את ההתרגשות והעייפות שגם הם תורמים לרגישות ולעצבים.
21. אסור לעבור צילומי רנטגן בהריון
המיתוס הזה נכון מאוד! הקרינה שעוברת אל גוף האישה במהלך צילומי הרנטגן עלולה לעבור גם לעובר ולגרום לנזקים.
קראו עוד: אקמול בהריון והפרעות קשב וריכוז