מחלות חניכיים במהלך ההריון

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

מחלות חניכיים בהריון

מחלות חניכיים בהריוןבמהלך תקופת ההריון, הגוף עובר שינויים רבים, וביניהם נשים רבות מפתחות מחלות חניכיים שונות. ככל הנראה, שינויים הורמונאליים לצד הפרעה להיגיינת הפה גורמים בסופו של דבר לפגיעה כלשהי בחניכיים ולמחלות חניכיים שונות.

מלבד זאת, מחלות החניכיים עצמן המופיעות במהלך ההריון יכולות להשפיע על ההריון עצמו ועל הפוריות, ולגרום לסיבוכים שונים. ולכן, המלצת הרופאים היא להקפיד על היגיינת הפה והחניכיים על ידי שימוש בתכשירים מתאימים ובנוסף לכך להגיע אל רופא השיניים לפני ההריון ובמהלכו על מנת לבחון את המצב ולהציע טיפול במידת הצורך.

מה גורם למחלות חניכיים במהלך ההריון?

קיימים מספר גורמים המביאים להתפתחות מחלות חניכיים בתקופת ההריון:

  • בחילות והקאות אשר מקשות על צחצוח השיניים – במהלך ההריון נשים רבות סובלות מבחילות והקאות, שמשפיעות על היגיינה ומקשות על השמירה עליה. כתוצאה, איכות צחצוח השיניים יורדת, והתפתחות דלקת החניכיים מואצת.
  • שינויים הורמונאליים – שינויים הורמונאליים ובעיקר שינויים ברמת ההורמון פרוגסטרון משפיעים באופן ישיר על התפתחות הדלקת ומשפיעים על התפתחות מחלות החניכיים.

תסמינים

מחלות החניכיים המופיעות במהלך ההריון גורמות בעיקר לנפיחות, אדמומיות ודימום מהפה בזמן צחצוח השיניים. בשל הצטברות החיידקים בחלל הפה, נשים רבות סובלות גם מריח רע, אשר בשילוב עם הבחילות וההקאות יכול להפוך למשמעותי ביותר.

מחלת החניכיים המופיעה בהריון יכולה להיות מחלת חניכיים חדשה, או לחילופין החמרה של מחלת חניכיים קיימת, אך בכל מקרה קיים השפעה רבה של ההריון על החניכיים וחשוב להיות מודעים למצב.

סיבוכים

מלבד הביטוי ה"רגיל" של מחלות החניכיים, הן יכולות לגרום לסיבוכים שונים ולהשפעה על מהלך ההריון. כבר ידוע שמחלות חניכיים גורמות להשפעה סיסטמית במקרים של מחלות לב, סכרת ודלקות פרקים, וגם במהלך ההריון הדלקת המתפתחת בחלל החניכיים יכולה להשפיע בצורה משמעותית יכולת הפוריות ועל ההריון עצמו. הסיבוכים החשובים של מחלות חניכיים בהריון הם:

  • סיכון מוגבר לסיבוכי הריון – נשים הסובלות ממחלות חניכיים סובלות יותר מסיבוכי הריון, כמו לידה מוקדמת, משקל לידה נמוך ורעלת הריון. סיבוכים אלה קשורים אמנם לבריאות הכללית, אך ידוע שהם מופיעים בשכיחות גבוהה יותר אצל נשים עם הפרעות חניכיים.
  • הפרעה לפוריות – מחקרים שונים הראו שהיגיינת פה לקויה ודלקות חניכיים משפיעים על יכולת הכניסה להריון. על פי הטענות, דלקות חניכיים יכולות לדחות את הכניסה להריון בכחודשיים, ואחת ההשערות לגבי התופעה היא מעבר של חיידקים מחלל הפה אל מערכת הרבייה והשפעה על יכולת ההתעברות, הפוריות והחזקת ההריון.
  • צמיחת יתר בחלל הפה – אחד הסיבוכים האופייניים להריון הוא צמיחה מוגברת של רקמת החניכיים, אשר ידועה גם בשם Pyogenic Granuloma או Pregnancy Tumor. מדובר במצב המופיע אצל עשירית מהנשים, שמתאפיין בהתפתחות בליטה מעל פני שטח החניכיים. זהו גידול בצבע אדום-סגול, אשר יכול לדמם ולכאוב ומפריע מאוד למהלך החיים. הגידול מתפתח על רקע השינויים ההורמונאליים, אך מחמיר הודות להימצאות אבנית וחיידקים בחלל הפה, ובדרך כלל עובר לבד אחרי הלידה.

דרכי התמודדות

מכיוון שבעיית החניכיים היא בעיה מוכרת לנשים הריוניות רבות, חשוב מאוד להכיר אותה ולהתכונן אליה. ההמלצות החשובות בנוגע לכך הן:

  • בדיקת שיניים לפני הכניסה להריון – חשוב מאוד לבצע בדיקת שיניים תקופתית בכל מקרה, ובמיוחד לפני הכניסה להריון על מנת לטפל בגורמים שונים היכולים להחמיר את המצב.
  • הקפדה על היגיינת פה – חשוב מאוד להקפיד על צחצוח שיניים לפחות פעמיים ביום, תוך שימוש בעזרים דנטאליים כמו חוט דנטאלי וקיסמים. בנוסף, ניתן לבצע שטיפות פה על מנת להסיר את חיידקי הפה בצורה טובה יותר.
  • טיפולי שיננית – טיפולי שיננית מסייעים להפחתת כמות האבנית ורובד הפלאק בפה, ויש הממליצים לבצע אותם בתדירות גבוהה יותר במהלך ההריון.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים

הפורטל המוביל לבריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים. פורטל המקום שבו תקבלי את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: נשים, תזונה, אסתטיקה, גיל ההתבגרות, גיל המעבר,גיל הזהב, רפואה ועוד מגוון רחב של נושאים.

אז מה היה לנו בכתבה: