מחזור לא סדיר

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

מחזור לא סדיר

מחזור לא סדירמחזור חודשי ממוצע בגוף האישה אורך 28 ימים אך ישנם כאלה שנעים בין 35-24 ימים.

הווסת זהו הדימום שמופיע בכל חודש בזמן שחלה הנשירה של רירית הרחם לאחר שהביצית לא הופרתה. הרירית יוצאת דרך הנרתיק וזהו הדימום הווסתי שנמשך בטווח הימים שבין 5-3 ימים. כל עוד אצל האישה מופיע הווסת, היא נמצאת בגיל הפוריות.

טווח הגילאים להתחלת המחזור החודשי הוא 16-8 שנים כשהממצע הוא בגיל 12, וטווח הגילאים שבהם המחזור פוסק הוא בין 55-45. בדרך כלל עם סוף גיל ההתבגרות הגוף נכנס למחזוריות קבועה שנמשכת כל תקופת הפוריות.

למרות הדברים האמורים, לא תמיד המחזור החודשי הוא קבוע ולא תמיד ידוע הזמן המדויק שבו יופיע הדימום. לעיתים גם קיימים מיתוסים על וסת שלא בהכרח נכונים, אך הנשים פועלות לפיהם ולכן מתקשת להיכנס להריון או לעקוב אחר הווסת החודשית. תופעת מחזור לא סדיר היא ידועה ושכיחה. ההפרעות במחזור החודשי יכולות להיות זמניות או ממושכות. במידה והן ממושכות מומלץ לפנות לאבחון הסיבה ולטיפול.

בקרב נשים בעלות מחזור לא סדיר הזמן בין דימום אחד לשני, משך הדימום וכמויות הדם משתנים בכל פעם בצורה משמעותית.

גורמים למחזור לא סדיר

ישנם גורמים רבים לבעיית מחזור לא סדיר: גיל המעבר שבו האישה נמצאת בין תקופות עם הופעת דימום לבין תקופות ללא דימום, ביוץ לא סדיר, חלק מהגלולות למניעת היריון שנלקחות במשך תקופה ארוכה עלולות לגרום למחזור לא סדיר לתקופה זמנית או באופן קבוע בשל העובדה שהן משפיעות על רירית הרחם וגורמות למחזור מלאכותי בלי ביוץ. יתר על כן, הגלולות עלולות לגרום גם להיעדר מחזור באופן מוחלט.

גורמים נוספים יכולים להיות הכבדה במשקל והשמנה, גורמים תורשתיים, תזונה לא נכונה, בעיה פיזיולוגית במערכת הנשית, אי יציבות בפעילות של המערכת הנשים בקרב נערות צעירות, אורח חיים לא תקין, נטילת כדורים הורמונליים, גורמים נפשיים- מתח, לחץ, טראומה, שינויים דרסטיים במצבי רוח, דיכאון והלם.

עוד גורמים למחזור לא סדיר יכולים להיות מאמץ גופני מוגזם לאורך תקופה, טיפול לא נכון במחלות מסוגים שונים, מחלות גניקולוגיות- פוליפ, ציסטות בשחלות, דלקת מקומית, צוואר הרחם פגוע, סרטן הרחם, סרטן השחלות וכדומה.

בנוסף לכך, גם מחלות הורמונליות כמו בלוטת התריס, בעיות בשחלות והיפופיזה גורמות למחזור לא סדיר, וגם גורמים סביבתיים כמו קרינה, שינוי אקלים וחומרים כימיים.

גורמים נוספים הם הרזיה מהירה, מחלות קשות, עישון, תת משקל, דלקת מעיים, שימוש בסמים, נטילת תרופות מסוימות, אלכוהול, שתיית קפאין, הפלות בעבר וניתוחים גניקולוגיים וכירורגיים, שימוש באמצעי מניעה מכניים, טראומות שעבר המוח, גידולים במוח ומחלות כמו סוכרת, מחלות כבד ומחלות דם.

מהם התסמינים?

אחד התסמינים הבולטים למחזור לא סדיר הוא פערים גדולים בין מחזור אחד לשני וגם העובדה שכמויות הדם בתקופת הווסת משתנות במידה משמעותית. בנוסף, נשים שבגופן המחזור לא סדיר עלולות לסבול מחוסר איזון הורמונאלי ברמות שונות וכל המערכת ההורמונאלית משתנה ומקבלת אופי אחר.

תסמין בולט נוסף הוא קושי בכניסה להיריון והוא גם עלול להוביל להפלות. תסמין אחר עלול להיות שהבריאות של האישה באופן כללי תושפע לרעה ממחזור לא סדיר, דבר שמשפיע על איכות החיים ועל הרגשתה הפיזית.

דרכים לטיפול במחזור שאינו סדיר

כדי לטפל בבעיית מחזור לא סדיר חשוב קודם כל למצוא את הסיבה ולטפל בה- לבדוק מצב הורמונאלי בגוף ולטפל, לבדוק האם יש מחלה או זיהום ולטפל, להוציא פוליפים במידה ויש.

דרכים נוספות שבאמצעותן ניתן לנסות ולטפל בבעיה הן שמירה על אורח חיים בריא ועל תזונה נכונה, הפסקת עישון וצריכת קפאין ואלכוהול, שתיית 12-10 כוסות מים ביום, לעשות ניקוי של מערכות הגוף השונות ולנסות ולהפיג מתחים. ישנם גם סוגים של גלולות למניעת היריון שמסדירות את המחזור.

קראי עוד:

אטרופיה נרתיקית

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים

הפורטל המוביל לבריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים. פורטל המקום שבו תקבלי את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: נשים, תזונה, אסתטיקה, גיל ההתבגרות, גיל המעבר,גיל הזהב, רפואה ועוד מגוון רחב של נושאים.

אז מה היה לנו בכתבה: