הריון מביא איתו המון שינויים פיזיולוגיים, עם חלקם קל לנו להתמודד ועם חלק פחות. כידוע לכולם, ככל שאנו מתקדמות בחודשי ההיריון הבטן שלנו הולכת וגדלה, משמע משקל גופנו עולה בהדרגה.
מסיבה זו ומשינויים רבים נוספים הנוצרים בגוף במהלך ההיריון, כל מרכז הכובד עובר לחלקו הקדמי של הגוף, מה שמעודד שינויים במבנה של עמוד השדרה, משפיע על היציבה ועל שיווי המשקל שלנו.
זו אחת הסיבות העיקריות שנשים רבות בהריון סובלות מכאבי גב, בעיקר בחלק התחתון שלו.
שינויי הריון המשפיעים על הגב והרגליים
- משקל הגוף עולה מה שמשנה לחלוטין את המאזן הפיזיולוגי הגופני.
- מאזן הנוזלים משתנה מה שפעמים רבות גורם להצטברות של נוזלים, להתנפחות של הרגליים, לדליות, פקקת ורידים, ולבצקות מה שגורם לנשים רבות להרגיש מאין ׳כבדות׳ תוך כדי הליכה.
- פעמים רבות נוצר מצב של לחץ על הברכיים וכפות הרגליים מה שגורם לבצקות, כאבים בעקב, בקשת ובכרית של כף הרגל.
- פרונצייה – מצב שנוצר כשיש פלטפוס מה שעלול ליצור דלקת בסיבי הרקמות היוצאים מהעקב ומגיעים אל החלק הקדמי של כפות הרגליים.
ייצור מדרסים לנשים בהריון
מבנה כף הרגל של האישה, הגיל שלה, השבוע שבו היא נמצאת, האם לאישה יש ורידים או בצקות בזמן ההיריון – אלו משפיעים על בחירת החומרים מהם נייצר את המדרס.
ככל שנתחיל לעשות שימוש במדרס בשלב מוקדם יותר, כך הסיכוי שייווצרו דלקות ושאר תופעות שציינו קודם לכן לצד כאבי הגב תוך כדי ההיריון יורד.
איך מתאימים מדרסים לאישה בהריון?
בשלב הראשון שואלים שאלות כלליות לגבי מצבה הרפואי ולגבי התקדמות ההריון. בשלב הבא בודקים את כף הרגל. הבדיקה כוללת הסתכלות על מבנה הכף ורמת הגמישות שלה. בנוסף בודקים את אורך הרגליים והאם יש סטייה בין החלק הקדמי של כף הרגל – הכרית לבין העקב והשוק. לאחר מכן מבצעים גם בדיקה תוך כדי עמידה והליכה.
השלב הבא כולל דגימה של כף הרגל וקביעת סוג המדרס המתאים למבנה שלה. מחליטים באילו חומרים לעשות שימוש ומבצעים התאמה של המדרס לכף הרגל.
היום יש כל מיני אמצעים טכנולוגיים המסייעים לבצע דגימה מדויקת מאוד. את סוג המדרס קובעים לפי קשיחות כף הרגל, המשקל של האישה, הגיל שלה תוך לקיחה בחשבון נתונים נוספים כמו האם היא מבצעת פעילות גופנית במהלך ההריון ומאיזה סוג.
יתרונות מדרסים בהריון
מדרסים בהתאמה אישית בהריון מאפשרים לכף הרגל לקבל את התמיכה המתאימה וכך מראש מונעים מצב שבו אותו שינוי במרכז הכובד עלול להשפיע על מבנה כף הרגל ועל דרך ההליכה והיציבה שלנו בזמן ההריון.
כאשר מדרס מותאם למבנה של כפות הרגליים, אנו מצליחים ״להתגבר״ על חוסר הסימטריה שנוצרת במבנה כף הרגל במהלך ההריון. המדרסים מאפשרים לשמור על פעילות ביומכנית אופטימלית לאורך כל ההריון ומונעים מצב של פרונציה. מטרת המדרסים היא פשוט לתקן את מנח הרגליים על ידי תמיכה אופטימלית בקשת כף הרגל.
לסיכום, מדרסים בהריון מסייעים לשפר ולמנוע בעיות ביציבה במהלך ההריון, כאבים בכפות הרגליים, בשוקיים, בגב ובכתפיים. מדרסים בתקופה זו גם מפחיתים את הסיכוי להיווצרות של דלקות, בצקות, ורידים, דורבן בעקב, תזוזה של החוליות בגב ועוד. מדרסים עוזרים לעבור את ההריון בצורה קלה יותר ולכן למי שמראש יודעת כי היא סובלת מבעיות אורטופדיות כאלה ואחרות, מומלץ לפנות למומחה לקבלת ייעוץ מקצועי.