כאבי מפרקים בנשים

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

כאבי מפרקים אצל נשים

כאבי מפרקים אצל נשיםכל אדם חווה כאב מזדמן במקומות שונים בגוף, כגון בכתף או בברך, אך מחקרים מראים כי נשים חוות כאבי פרקים בתדירות גבוהה יותר ולעיתים קרובות מושפעות מהמצב יותר מאשר גברים. נשים נוטות יותר לחוות מצבים שגורמים לתנודות כאבי פרקים, בהשוואה לגברים, כגון הורמונים שמשפיעים על הפגיעות שלהן, ומבנה פיזיולוגי שונה.

ככל שנשים מתבגרות, הן סובלות לעיתים קרובות יותר מכאבי פרקים. אצלן, כאבי הפרקים הם גם תסמין גיל המעבר, אותו ניתן להקל באמצעות ידע וטיפול מתאים. כאשר אישה מתקרבת לגיל המעבר, בדרך כל בין גילאי 45 ו-55, גופה עובר שינויים הורמונאליים משמעותיים, אשר עשויים להשפיע עליה באופנים רבים. הורמונים משמעותיים לתפקוד העצמות של אישה ובריאות המפרקים. כאשר הם הופכים להיות בלתי מאוזנים במהלך גיל המעבר, אישה חווה לעיתים קרובות כאבי פרקים.

הגורמים לכאבי פרקים אצל נשים

דלקת מפרקים, השייכת לקבוצת המחלות האוטואימוניות, פוגעת פעמיים עד שלוש פעמים בנשים בהשוואה לגברים וגורמת לכאבים ראומטיים אשר פוגעים בצורה משמעותית באיכות החיים. מצבים אוטואימוניים אחרים הגורמים לכאבי מפרקים, כגון זאבת, סקלרודרמה, פיברומיאלגיה וטרשת נפוצה (MS), פוגעים אף הם בנשים יותר מבגברים.

נשים חוות בדרך כלל את הכאב באופן אינטנסיבי יותר, לעיתים קרובות יותר, ובחלקים נוספים של הגוף, בהשוואה לגברים. הורמונים נשיים משמעותיים בפגיעות הנשים לכאב. נשים רבות עם דלקת מפרקים, זאבת ופיברומאלגיה, מדווחות על הגברת כאבי הפרקים ממש לפני או במהלך המחזור החודשי.

בתקופה זו, רמות האסטרוגן צונחות ממש לפני הגעת הווסת, ועולות שוב לאחר סיום המחזור. האסטרוגן מגן מפני כאב, והמצב מגיע לשיא בזמן ההריון, ככל הנראה על מנת להגן על נשים מפני כאב הלידה. מחקרים מראים כי שמונים אחוזים מהנשים עם דלקת פרקים חוו הפוגה בתסמינים במהלך ההריון, והתלקחות בתסמינים בתקופה שלאחר הלידה. בנוסף, הורמוני רבייה חשודים כגורמים בשכיחות גבוהה של מחלות אוטואימוניות בקרב נשים, שכן מצבים כגון דלקת מפרקים וזאבת נפוצים יותר במהלך שנות הפוריות.

על גוף האישה ועל כאב

הורמונים הם רק חלק מהתמונה. יחד עם זאת, המוח הנשי עשוי להיות מקושר לכאב. הסברה המדעית היא כי אנדורפינים, משככי הכאבים הטבעיים של הגוף, עובדים באופן יעיל יותר בקרב גברים מאשר בקרב נשים. מחקרים מצאו כי נשים משחררות פחות כימיקל דופאמין במוח, בתגובה לגירוי מכאיב. ללא דופאמין, אנדורפינים אינם מתפקדים באופן יעיל.

הבדלי המבנה הגופני של נשים עשויים לגרום לסוגי כאבי פרקים מסוימים. לדוגמה, נשים נוטות יותר לחוות דלקת מפרקים של הברך. הסבר אפשרי אחד הוא כי נשים נוטות להיות גמישות ורזות יותר מאשר גברים, ולכן קיימת אצלן יותר תנועה באזור זה, מה שמגביר את הסיכון כי פיקת הברך תישחק על העצמות שמתחתיה. מצב זה עלול להוביל לתסמיני דלקת מפרקים באזור הברך.

גורמים נוספים

קיימים מספר גורמים לכאבי מפרקים בקרב נשים, שאינם קשורים להורמונים, וכוללים:

* שחיקה גופנית

* פציעות

* משקל, הרגלי תזונה שאינם נאותים

* חוסר פעילות גופנית

* אובדן מסת שריר

* מתח

*גנטיקה

* דלקת מפרקים

* הפרעות מטאבוליות

* מחלות העצם

* גידולים וסרטן.

תסמיני כאבי מפרקים

כאבים אלו מוגדרים ככאב, נוקשות או נפיחות סביב המפרקים. קיימים 360 מפרקים בגוף האדם, והמפרקים אצל נשים, המושפעים לעיתים קרובות יותר מכאבים הם הברכיים, הירכיים והגב. אך נשים רבות חוות יותר כאבי מפרקים בידיהן, המתבטאים בנוקשות ובכאב, ככל שגילן מתקדם.

דלקת הפרקים עלולה להוביל לתסמינים נוספים כגון חום; אדמומיות; נפיחות המפרק; ונוקשות המפרק לאחר מנוחה ארוכה. תסמיני הכאב תלויים בגורם המסוים לכאב אותו חווה אישה, אך התסמינים האופייניים לכאבי פרקים הקשורים לגיל המעבר כוללים כאב, נוקשות, נפיחות וחום במפרקים. בנוסף, מתרחשת נוקשות בוקר מגבילה, והחמרת הכאב עם פעילות גופנית.

משככי כאבים ונשים

נשים מגיבות באופן שונה למספר תרופות להקלת כאבי פרקים, בהשוואה לגברים. לדוגמה, רמות תנודות ההורמונים שלהן עשויות להפחית את כמות התרופה במחזור הדם, כך שנשים זקוקות ליותר מהמינון הסטנדרטי. בנוסף, מערכת עיכול נשית היא איטית יותר, ותרופות מסוימות, דוגמת משככי כאבים, עוברים במערכת העיכול לאחר זמן ארוך יותר, עד שהן שוקעות באופן מלא.

בשל הרגישות המוגברת לכאב ממש לפני המחזור החודשי, נשים זקוקות למשככי כאבים בזמן הזה של החודש. לכן עליהן להיות מודעות לגורמים אלו, לשאול את הרופא את השאלות הנכונות, ולקבל אבחנה מדויקת וטיפול מתאים.

נשים יכולות להגדיל את סיכוייהן להקל על דלקת מפרקים ולקבל את הטיפול הטוב ביותר האפשרי, אותו ירשום להן הרופא בהתאם למצבן הגופני האישי, חוסנן הגופני וההיסטוריה הרפואית שלהן.

טיפול לדלקת מפרקים

כאשר בוחנים טיפולים לכאבי פרקים בקרב נשים, חשוב להתחיל עם שיטות בולטות פחות, המלוות בסבירות נמוכה ביותר לתופעות לוואי, ולהתקדם משם. משמעות הדבר היא כי שינויים באורח החיים הם המקום הטוב ביותר להתחיל בו. לדוגמה, טיפול פיסי יכול להיות משולב בחיי היומיום של אישה ולהקל על כאבי הפרקים. הליכה או מתיחות פשוטות מסייעות למצב. גם חיזוק השרירים מקל על כאבי פרקים.

בדרך כלל, שילוב של שינויים בסגנון החיים וטיפול אלטרנטיבי יפיק את התוצאה הטובה ביותר. טיפול אלטרנטיבי עשוי להיות מורכב מצמחי מרפא שונים ותוספי תזונה, או שיטות דוגמת דיקור סיני. יש לזכור כי היות וכאבי הפרקים במהלך גיל המעבר קשורים במחסור בהורמונים, מומלץ לצרוך תוספים שמובילים לאיזון טבעי ברמות ההורמונים.

אם אישה עדיין חווה את כאבי הפרקים, קיימות תרופות שונות וניתוחים אותם ניתן לבדוק. תרופות ניתנות לעיתים קרובות פשוט לשם התמודדות עם כאבי הפרקים, אך אינן מרפאות את המצב. ניתוח הוא אופציה לכאבים קשים ביותר. אפשרות אחרונה זו מגיעה עם תופעות לוואי וסיכונים מסוימים.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים

הפורטל המוביל לבריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים. פורטל המקום שבו תקבלי את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: נשים, תזונה, אסתטיקה, גיל ההתבגרות, גיל המעבר,גיל הזהב, רפואה ועוד מגוון רחב של נושאים.

אז מה היה לנו בכתבה: