טיפולי פוריות – כל מה שחשוב לדעת

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

טיפולי פוריות

טיפולי פוריותעל פניו מאד פשוט להיכנס להיריון. לפחות מבחינה ביולוגית. תא זרע פוגש בתא ביצית והופ! מתרחשת הפריה ונוצר הריון.

לעיתים המציאות מורכבת יותר ומזמנת מצבים אשר דורשים התערבות רפואית וסיוע מתאים. במאמר הבא תוכלו לקבל תשובות לשאלות נפוצות בנושא טיפולי פוריות, בתקווה שזה יהיה לכם לעזר.

טיפולי פוריות – מתי פונים לעזרה?

אם אתם מנסים להיכנס להיריון מזה שנה ללא הצלחה – אפשרי להתחיל טיפולי פוריות.
ניתן להתחיל טיפולי פוריות גם לאחר חודשים ספורים של ניסיונות להרות, אבל מומלץ לנצל את הסיכויים להרות באופן ספונטני במשך שנה.

גם אם אחרי שנה של ניסיונות חוזרים ונשנים לא נקלט היריון – דעו שאינכם לבד וזה לא סוף העולם. כ-25 אחוזים מהזוגות בארץ סובלים מבעיות פוריות ופונים לקבלת טיפולי פוריות במרפאות ובבתי החולים.

בעיות פריון עומדים ביחס ישיר לגיל הביולוגי: ככל שהגיל עולה כך גם הסיכוי לבעיות פריון עולה. בעולם הרפואה ממליצים לסיים את תכנית הילודה עד גיל 40 שאחריו הסיכויים של אישה להיכנס להיריון טבעי יורדים לעשרה אחוזים בלבד.

בעקבות כך וכדי לא לקחת סיכונים מיותרים, קופות החולים אינן מממנות טיפולי פוריות מעבר לגיל 45 והפתרון היחיד שנותר הוא לגשת למרפאות פרטיות.

טיפולי פוריות – אצל מי הבעיה?

על מנת שאפשר יהיה להתאים טיפולי פוריות מתאימים יש לברר מה הגורם אשר מונע היריון. לעיתים מדובר בבעיה בפוריות הגבר וקשורה בספירת הזרע, לעיתים מדובר בחסימה של חצוצרות אצל האישה או העדר ביוץ.

גם תפקוד לקוי של בלוטת התריס, עישון, שימוש בסמים וזיהום בלתי מאובחן באגן יכולים לגרום לבעיות פוריות. על מנת לאבחן את גורם הבעיה, הרופא המטפל יפנה את בני הזוג לעבור מספר בדיקות: ספירת זרע של בן הזוג, בדיקות הורמונים ובדיקות דם לבת הזוג וכן בדיקת אולטרה סאונד וצילום רחם.

מעבר לכך, שני בני הזוג יצטרכו לעבור בדיקות להימצאות נגיפים. במידת הצורך, ייתכן שהרופא יבקש בדיקות נוספות כדי לקבל מושג מעמיק בעניין הסיבה לאי פריון.

טיפולי פוריות – מה כוללים טיפולי פוריות?

הבחירה בטיפולי פוריות לרוב אינה פשוטה עבור הזוג וכרוכה בקשיים נפשיים רבים, שנמשכים לאורך זמן. לכן חשובה התמיכה הנפשית בנשים שעוברות טיפולי פוריות וכן בבני זוגם. טיפולי פוריות יש להתאים באופן אישי ונקודתי לכל זוג וזוג, בלי להקל ראש. ישנם כל מיני סוגים של טיפולי פוריות ויש לשקול אותם היטב, על כל תופעות הלוואי והסיכונים האפשריים, כדי לקבל החלטה נכונה עבורכם:

טיפולי פוריות באמצעות הפריה פנים-גופית: אלו הם טיפולי הפריים אשר מתרחשים בתוך הגוף וכוללים הפריה פנים-רחמית. טיפולי פוריות אלה נעשים על ידי גירוי שחלתי אצל האישה, באמצעות החדרת חומרים אשר מגבירים את ייצור הביציות בשחלות.

הפעלת טיפולי הפריה פנים-גופיים אצל הגבר מתעסקים בהשבחת הזרע על ידי ריכוז הזירעונים התקינים והבריאים. שילוב הגירוי השחלתי והשבחת הזרע הן שיטה מוכחת להשגת הריון מוצלח בעל סיכון נמוך ועלות נמוכה.

טיפולי פוריות בשיטה החוץ-גופית: בשיטה זו מגדילים את מספר הביציות, שואבים אותן ומפרים אותן עם הזרע מחוץ לגוף. כאשר ההפריה מצליחה העובר המתפתח מועבר חזרה לרחם.

בטיפולי פוריות בשיטה החוץ גופית נעשה שימוש בטיפול תרופתי שנועד ליצור איזון הורמונאלי אצל האישה. בטיפול פוריות זה קיימים סיכונים, מאחר שהוא עלול להביא לגירוי יתר בשחלה המתבטא בכאבי בטן, בחילות ושלשולים.

טיפולי פוריות בשיטה הטבעית: תוספי תזונה, נוגדי חמצון, ויטמינים ומינרלים עשויים לעזור בשיקום מערכת הרבייה של הגבר. גם דיקור סיני עשוי לסייע לשני המינים במצבים מסוימים. ניתן לשלב טיפולי פוריות בשיטות הטבעיות יחד עם טיפולי פוריות קונבנציונאליים.

 

אם הינך אישה עובדת את זכאית לחופשים והקלות במסגרת זכויות נשים בהריון ולידה.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים

הפורטל המוביל לבריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים. פורטל המקום שבו תקבלי את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: נשים, תזונה, אסתטיקה, גיל ההתבגרות, גיל המעבר,גיל הזהב, רפואה ועוד מגוון רחב של נושאים.

אז מה היה לנו בכתבה: