טחורים

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

טחורים

טחוריםהם לא אסתטיים, מגרדים, כואבים, מטרידים, לעיתים מדממים וממוקמים בפי הטבעת. לא הכי נעים. טחורים הם בעיה של רבים מאד באוכלוסייה, שלא פונים לקבל טיפול מתאים מפאת בושה.

טחורים מהווים בעיה נפוצה בגילאי 25 ומעלה, והם עלולים להופיע גם אצל גברים וגם אצל נשים. טיפול נכון בטחורים יכול לפתור את הבעיה, להקל על הכאב ולמנוע החמרת מצב. אין צורך שתסבלו כאבי תופת בזמן שקיימים פתרונות שיכולים להיות לכם לעזר.

טחורים – מה זה?

טחורים הם למעשה כריות דם (ורידים נפוחים) אשר נמצאות באופן נורמאלי בפי הטבעת.
טחורים ניתנים לחלוקה על פי מיקומם. קיימים שני סוגים של טחורים: טחורים חיצוניים – מצויים מחוץ לפי הטבעת, לעומת טחורים פנימיים – ממוקמים בתוך פי הטבעת. תפקידם של טחורים הוא לסגור באופן הרמטי את פי הטבעת. הופעת טחורים מאופיינת לרוב בגילאי 25 ומעלה והם נפוצים יותר בקרב אנשים הסובלים מבעיית עצירות.

מידע מקיף על טחורים – לחצו כאן

טחורים – למה הם מופיעים?

טחורים יכולים להופיע מכל מיני סיבות ובדרגות קושי שונות. הסיבות השכיחות להופעת טחורים הן:

  • עצירות כרונית: עצירות כרונית שאינה מטופלת גורמת להתאמצות יתר בזמן יציאות ולרפיון של כלי הדם באזור פי הטבעת.
  • חוסר פעילות גופנית: חוסר פעילות גופנית יכול להביא לזרימה לקויה של הדם בגוף ולהופעת טחורים.
  • תזונה לקויה: אכילה של מזון עתיר שומנים, סוכרים ופחמימות ריקות יכול לעודד עצירות והופעת טחורים. גם אוכל חריף ומתובלן לא מומלץ לסובלים מבעיות עיכול.
  • טחורים בזמן היריון: נשים הריונות רבות מתלוננות על טחורים בזמן הריון, אשר מופיעים בדרך כלל לקראת השליש האחרון של ההיריון ונגרמים כתוצאה מלחץ של הרחם על כלי הדם באזור האגן. גם העצירות אשר שכיחה מאד בזמן היריון לא בדיוק תורמת לעניין הטחורים.
  • טחורים לאחר הלידה: גם לאחר הלידה נשים רבות סובלות מטחורים בשל הלחץ על הנקבים בתקופה שלפני ובמהלך הלידה.

טחורים – טיפול שמרני בבעיית טחורים

כדי למנוע הופעת טחורים יש למנוע מצבים של יציאות קשות ועצירות. איך עושים זאת?

באמצעות תזונה מתאימה ועשירה בסיבים תזונתיים, מודעות לחשיבות בשתיית מים, שמירה על היגיינה באזור פי הטבעת אחרי כל יציאה, אמבטיות בגיגית גדולה מלאה מים חמימים, יש להימנע מישיבה ממושכת בשירותים – הקפדה על כל ההמלצות הללו יכולה לסייע במניעת טחורים ובהקלת הסימפטומים המלווים להם. אם לא די בכך, ניתן להשתמש במשחות, נרות, רטיות וסוגי קצף רפואיים אשר מיועדים להקלה על כאבי טחורים ולהפחתת תחושת הגירוי.

יכול להיות שמה שיש לי זה לא טחורים?

התסמינים שמאפיינים את בעיית הטחורים יכולים להיות איתות לבעיה אחרת באזור אשר מצריכה טיפול שונה.

כשסובלים מתחושות כאב, עקצוץ, דם, גרד, גירוי וצריבה באזור פי הטבעת יש לפנות לפרוקטולוג שיבצע בדיקה לאבחון הבעיה ולמתן טיפול ראוי.
יתכן שלא מדובר בבעיית טחורים, אלא בבעיה אחרת בפי הטבעת שיש לה תסמינים דומים: גרד אנאלי, פיסורה (סדק בדופן תעלת פי הטבעת), פיסטולה (חיבור לא טבעי בין תעלת פי הטבעת לבין העור מסביב לפי הטבעת) או בעיית שליטה.

על אף אי הנעימות הכרוכה בבדיקה, מדובר בבדיקה לא כואבת שעשויה לחסוך מכם הרבה כאב מיותר.

טחורים – טיפולים כירורגיים

במקרים קשים יותר של טחורים שלא קיבלו מענה הולם בשיטות הטיפול השמרניות, הרופא המטפל ימליץ על קבלת טיפול קליני במרפאות המיועדות לכך.

הודות לטכנולוגיות החדשות והמתקדמות כיום, טיפולים קליניים בבעיית טחורים הם טיפולים נוחים ואפקטיביים אשר מבוצעים במרפאות השונות וההחלמה מהם היא מהירה וקלה יחסית. בין הטיפולים:

  • קשירת טחורים באמצעות גומיות
  • דופלר
  • כריתת טחורים
  • לייזר
  • צריבות באמצעות אור אינפרא אדום
  • שימוש בחומרים מטרשים

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים

הפורטל המוביל לבריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים. פורטל המקום שבו תקבלי את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: נשים, תזונה, אסתטיקה, גיל ההתבגרות, גיל המעבר,גיל הזהב, רפואה ועוד מגוון רחב של נושאים.

אז מה היה לנו בכתבה: