חלב

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

מאז שהיינו קטנים, לימדו אותנו כי חשוב מאוד לשתות חלב ולאכול גבינה. אמרו לנו שבחלב יש סידן וכי הוא חיוני לגוף. הסופרים והמכולות מלאים במקררים המכילים מוצרי חלב שונים. בארצות הברית, לדוגמא, ישנו קמפיין מאוד אגרסיבי לצריכה של חלב, תוך דגש על הערכים הבריאים שבמוצר. אך האמת היא, שחלב יכול להיות טוב לבריאות, ובאותה מידה מזיק.

תינוקות ניזונים מחלב. כל המחקרים מוכיחים כי חלב, ובעיקר חלב אם הניתן באמצעות הנקה, הוא המזון הטוב ביותר לצמיחתו וגדילתו של התינוק. גם הגורים בטבע ניזונים מחלב אימם. אך מדוע אנחנו ממשיכים לצרוך חלב גם בבגרותנו? האם יש בכך צורך?

גישות שונות ומחקרים מוכיחים אמיתות שונות בהתאם לתפיסת עולם מסוימת. חלקם מתבססים על מחקרים מדעיים שנערכו על ידי אוניברסיטאות. אמת אחת מוחלטת אינה נמצאה ביחס לחלב, אך חשוב ללמוד ולדעת מהם הגישות אשר הופכות את החלב למוצר בריאותו, ומהן הגישות אשר מעדיפות להוריד אותו מסל המזון היומי שלנו.

חלב – טוב לבריאות

  • סידן – הדבר הראשון שעולה לנו לראש כאשר מדברים על חלב הוא סידן. החלב מועשר בסידן ועל כן בעל ערכים אשר חשובים ונחוצים לבריאות האדם, בכל הגילאים (להרחבה: כמות הסידן המומלצת לילדים). הסידן בונה את העצם ובעל תפקיד חשוב במניעת אוסטאופורוזיס, וכן בעל תפקיד חיוני במערכת העצבים ובתפקוד של הלב.
  • עוזר למנוע עששת – חוקרים בדקו ומצאו כי לאחר האוכל, אכילה של גבינה צהובה עוזרת במניעה של עששת. הסידן, שומן, זרחן וחלבון תורמים למניעה של התפתחות עששת בשיניים. השומן אשר נמצא בגבינה הצהובה מונע מחיידקים להצטבר על דופן השן, ובכך מרחיק אותם ומגן על השיניים.
  • עוזר בהפחתת משקל – הסידן אשר מצוי במוצרי החלב מסייע לנו בהפחתה של משקל גופינו.
  • מונע דלקות חוזרות בדרכי השתן – מוצרי חלב אשר מכילים מרכיבים פרוביוטיים תורמים למניעה של דלקות בדרכי השתן, אשר בעיקר נפוצות אצל נשים.
  • ויטמינים – החלב מספק עבורנו מקור טוב לויטמינים מסוג B ו A אשר תפקידם חשוב לתפקוד הגוף.

חלב – רע לבריאות

  • משמין – מחקר שנעשה מצא כי למעשה, חלב אינו מרזה, אלה גורם להשמנה.
  • אקנה – חוקרים מצאו כי אנשים אשר שתו יותר משתי כוסות חלב ליום, פיתחו אקנה בעור הפנים והגוף.
  • רגישות ללקטוז –  גורמת לבעיות במערכת העיכול.
  • בחלב ישנם שומנים רוויים בכמויות גבוהות אשר עלולים לגרום להתפרצות של מחלות שונות, כדוגמת סרטן וטרשת העורקים.
  • החלב מגביר תופעות אלרגיה בגוף.
  • החלב גורם לבעיות נשימה כמו ליחה או אסתמה.

האם לצרוך חלב או לא?

בעבר, היה ברור כי צריכה של חלב הינה חיונית מאוד לגוף. רק בשנים האחרונות החלו לצוץ חוקרים ודיאטנים אשר מציעים אופציות אחרות לחלב, ואף קוראים להוריד אותו מהתפריט היומי מתוך תואנה כי לא רק שאינו בריא, אלא אף עלול להזיק.

הגישות השונות מבוססות על מחקרים, נתונים ותפיסות עולם שונות. ישנן גישות אשר מתבססות על הרגלי התזונה של הסינים, לדוגמא, אשר אינם שותים חלב, או גישות של התפתחות בעלי החיים בטבע, אשר אינם צורכים חלב בבגרותם. מצד שני, ישנן מדינות, כדוגמת הולנד, אשר עיקר התזונה מתבססת על מאכלי חלב. אין אמת חד משמעית לגבי חלב, על כן מומלץ כי כל דבר יעשה במדינה.

ישנם אנשים אשר אינם יכולים לצרוך חלב, לכן הם מקבלים את הויטמינים והסידן ממקורות שונים, כמו סויה או שקדים. לכן, מומלץ כי תעשו מה שמתאים לכם ומה שנראה כמועיל לגוף שלכם, בשיטה של ניסוי וטעייה.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים

הפורטל המוביל לבריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים. פורטל המקום שבו תקבלי את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: נשים, תזונה, אסתטיקה, גיל ההתבגרות, גיל המעבר,גיל הזהב, רפואה ועוד מגוון רחב של נושאים.

אז מה היה לנו בכתבה: