דלקת ריאות

דלקת ריאות

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

דלקת ריאות

דלקת ריאותבין המחלות הנפוצות ביותר שכל אדם נאלץ להתמודד עימן במהלך השנים, דלקת הריאות תופסת מקום של כבוד. אחת לכמה חורפים היא מופיעה וגורמת לאי נוחות רבה עבור האדם. רק כעבור מספר שבועות היא חולפת מעצמה, ומשאירה את האדם להתחיל בתהליכי ההתאוששות.

ממה נגרמת דלקת הריאות? אצל מי היא שכיחה ביותר? מהם סיבוכיה האפשריים? וכיצד ניתן למנוע את המחלה?-  אלו הן רק חלק מהנקודות שניגע בהן בהמשך.

דלקת ריאות (או "פנאומוניה") היא מחלה זהומית אשר פוגעת בראותיו של האדם. אורגניזמים וחיידקים מזהמים נכנסים אל איבר חשוב זה, הורסים את רקמתו ומביאים לחוסר תפקוד נאות של אזורים שונים בריאה.

מחלה זו נחשבת למחלה שכיחה ביותר, שלא חסה על כל קבוצת גיל או אוכלוסייה. ההתפרצות של המחלה מתרחשת מדי שנה באזורים נרחבים ברחבי העולם, ועלולה להביא אף למוות.

בשיתוף אתר מחלות ריאה lung.org.il נסקור את הגורמים והטיפול בדקלת הריאות:

הגורמים לדלקת ריאות

חשוב להבין כי ישנם סוגים שונים של דלקת ריאות וכי עשרות מיקרואורגניזמים שונים עלולים לגרום לה. מצבו הגופני של האדם (גיל, מערכת חיסונית וכדומה) מהווה גורם משפיע על סוג החיידקים הללו. בכל אחד מהמקרים, כאשר החיידקים הללו נכנסים לגופו של האדם (לרוב דרך שאיפה), הם עלולים להביא להתפתחות דלקת ריאות.

דלקת ריאות – קבוצות סיכון

ישנם בני אדם אשר נמצאים בקבוצת סיכון גדולה יותר לחלות במחלה. בין האנשים הללו, ניתן למנות מעשנים או צרכני אלכוהול כבדים, אנשים אשר חולים במחלה אחרת (וכתוצאה- המערכת החיסונית שלהם אינה מתפקדת כראוי), אנשים שחווים שינוי מנטאלי רב חשיבות, נוטלי תרופות במינון גבוה ועוד.

המחלה שכיחה ביותר אצל תינוקות אשר גילם פחות משנה, או לחילופין- בני גיל הזהב אשר נמצאים בשנות ה-60 המאוחרות שלהם. גם לתזונה תפקיד מהותי בהקשר הזה, מאחר ותזונה שאינה מספקת, מגדילה את הסיכוי לחלות בדלקת ריאות.

דלקת ריאות – תסמינים

לדלקת ריאות מספר תסמינים כרוניים, אשר הימצאות אחדים מהם אצל האדם צריכה להדליק נורה אדומה אצלו. בין התסמינים הללו: לחצים בחזה, שיעול רב (שלעיתים מלווה בליחה), בעיות בדרכי הנשימה, חום גבוה, זיעה, צמרמורות וכן הלאה.

גורמים פחות שכיחים, אך אפשריים בהחלט, הם עייפות כרונית, כאבי ראש, בחילות והקאות, שלשולים, כאבי מפרקים, כיחלון בעור וכדומה.

אבחון דלקת ריאות

כאמור, הגורמים שהוזכרו מעלה מעידים בסבירות גבוהה על התפתחותה של דלקת בריאותיו של האדם. בבדיקה פיזיקלית אצל רופא ניתן להוכיח את קיומם של הסימפטומים, אולם התשובה המלאה תינתן רק בהקשבה לראותיו של המטופל.

כאשר הנוזל הדלקתי נמצא בריאות, הוא מביא להשמעת קולות (קרפטציות) בזמן הנשימה. לאחר צילום רנטגן של החזה, בדיקת כיח ובדיקות דם ניתן ללמוד בדיוק על החיידק הספציפי אשר עשה דרכו לראותיו של האדם, ולטפל בו בהתאם.

טיפול בדלקת ריאות

גם אם לא פעם המחלה עוברת מאליה, קיימות תרופות מגוונות לטיפול בדלקת ריאות. אנטיביוטיקה למשל, אשר מותאמת בעיקר לגילו של המטופל ולהיסטוריה הרפואית שלו,  מאפשרת הן להרוג את החיידק והן למנוע סיבוכים שונים של המחלה.

בדרך כלל, התרופה ניתנת למשך מספר ימים בודדים ומזרזרת את היעלמות המחלה. במקרים קיצוניים יותר, יש צורך לאשפז את המטופלים. מרבית המאושפזים הם קשישים, תינוקות, סובלים ממחלות כרוניות וכן אנשים עם סימפטומים חריגים: לחץ דם סיסטולי נמוך, חום הגבוה מ-40 מעלות צלזסיוס, דופק העולה על 125 ועוד.

ראו גם:
קוצר נשימה אצל תינוקות

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים

הפורטל המוביל לבריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים. פורטל המקום שבו תקבלי את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: נשים, תזונה, אסתטיקה, גיל ההתבגרות, גיל המעבר,גיל הזהב, רפואה ועוד מגוון רחב של נושאים.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן