הפסקת עישון לנשים

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

הפסקת עישון נשים

הפסקת עישון נשיםהפסקת עישון רלוונטית במיוחד לנשים, בשל מספר סיבות. הראיות המדעיות מצביעות על כך כי סיכויי נשים מעשנות לפתח סרטן שד גבוהים בחמישים אחוזים מסיכויי נשים שאינן מעשנות.

בנוסף, לנשים יש שיעור גבוה יותר של אסתמה מאשר גברים, והן נמצאות בסיכון לפתח סרטן ריאות ובעיות נשימה יותר מגברים.

נשים מתקשות יותר להפסיק לעשן מאשר גברים. אחת הסיבות לכך עשויה להיות כי נשים מודאגות יותר לגבי עלייה במשקל המתלווה להפסקת העישון, והן עשויות אף להיות רגישות יותר לגירויי הפעלת התשוקה לעשן.

מחקר משנת 2001 מצא כי נשים מגיבות טוב יותר לתכניות טיפול בהתמכרות לטבק שפותחו לשם טיפול בבעיות אלו. שפע נתונים מראה כי נשים נוטות יותר לבקש עזרה לבעיות בריאות כלליות, ובכלל זה הפסקת עישון, בהשוואה לגברים.

בעיות בריאותיות הנובעות מעישון

טבק הוא אחד הגורמים המשמעותיים ביותר לסיכון למחלות לב וכלי דם, והגורם המוביל למוות בקרב נשים. לנשים מעשנות יש סיכון מוגבר פי שישה לפתח אוטם שריר הלב, בהשוואה לנשים שאינן מעשנות. העישון בקרב נשים מאיץ את גיל המעבר, ובכך מגדיל את הסיכון למחלות לב וכלי דם, ומגביר את הסיכון לשברי אוסטיאופורוזיס.

בין היתר, עישון בקרב נשים קשור לבעיות בריאותיות הכוללות:

  • פריון נמוך יותר
  • שבץ מוחי, במיוחד בקרב נשים מעשנות הנוטלות גלולות למניעת הריון
  • סרטן צוואר הרחם
  • בעיות וסת
  • לידות מוקדמות והפלות
  • משקל תינוק נמוך בלידה
  • הפחתת חלב האם
  • תסמונת מוות פתאומי של התינוק, קשיי נשימה והאטת הצמיחה שלו.

הריון

העישון במהלך ההיריון עשוי לגרום למוות של התינוק, והוא קשור לסיכון מוגבר לסיבוכים שונים של ההיריון, הכוללים לידה מוקדמת ופיגור בגדילה תוך רחמית. ייעוץ להפסקת עישון מותאם אישית לצרכים שונים של נשים הרות.

מחקר משנת 2009 מצא כי תופעות לוואי חמורות של עישון על העובר עשויות להיות הפיכות אם האישה תפסיק לעשן בשלב מוקדם של ההריון. נשים רבות מצליחות להפסיק לעשן במהלך ההיריון, בין אם בעצמן או בעזרת תכניות להפסקת עישון .

טיפול להפסקת עישון

חלק מהנשים חוות התמכרות גבוהה לעישון, המלווה במצבים פסיכוסוציאליים מורכבים ומוטיבציה אישית ירודה, אשר מקשים עליהן להפסיק לעשן. הן זקוקות להכוונה תומכת בתהליך הגמילה, הניתנת באמצעות מסגרות שונות או מרפאות כלליות.

השיטות המומלצות להפסקת עישון כוללות תחליפי ניקוטין, השתתפות בקבוצות תמיכה בהנחיית מומחה לגמילה, או תרופות מרשם לגמילה מעישון. התרופות הזמינות כיום הן צאמפיקס, שנכנסה לשוק בישראל בשנת 2006, וזייבאן, שאושרה לשימוש בישראל בשנת 2000.

אימון התנהגותי וייעוץ להפסקת עישון משפר באופן משמעותי את הביטחון הבריאותי, היעילות והאפקטיביות של היכולת להפסיק לעשן. אימון שימושי במיוחד לנשים הנמצאות בהכחשה, או נשים שמפסיקות לעשן לתקופות קצרות, אך אינן מצליחות להתמיד.

האגודה למלחמה בסרטן מציעה סדנאות טיפוליות המבוססות על טיפול התנהגותי המוביל לגמילה הדרגתית מהתמכרות לעישון הפסקת העישון מבוצעת בשילוב של קבלת כלים חדשים להתמודדות, שינוי הרגלים, ופיתוח שיטות להתמדה בגמילה לטווח הארוך.

את הסדנאות מנחים אנשי מקצוע שעברו הכשרה מיוחדת לטיפולי גמילה, והם מלווים את הנגמלים גם לאחר סיום התהליך. בנוסף, ניתן להיעזר בחומר הסברה של האגודה למלחמה בסרטן, המופץ חינם והמתאר את מאפייני העישון, תהליך הגמילה והסברה על הנזקים הבריאותיים הנגרמים מעישון.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים

הפורטל המוביל לבריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים. פורטל המקום שבו תקבלי את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: נשים, תזונה, אסתטיקה, גיל ההתבגרות, גיל המעבר,גיל הזהב, רפואה ועוד מגוון רחב של נושאים.

אז מה היה לנו בכתבה: